De ce nu este bine să păstrezi vinetele în frigider. Chef Joseph Hadad explică: ”Poate că vi se va părea surprinzător”
Data actualizării:
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum se depozitează corect vinetele.

Vinetele sunt vedetele acestui sezon, iar gospodinele au diferite modalități de a le prepara: la grătar, în salată sau chiar și umplute. Lista nu se termină aici și, tocmai din acest motiv, legumele acestea sunt nelipsite din majoritatea bucătăriilor, în această perioadă. Tocmai datorită faptului că sunt integrate în atât de multe delicate, iar gustul lor este pe măsură, de cele mai multe ori aceste legume sunt depozitate în frigider, pentru a nu se strica sau, cel puțin, așa consideră majoritatea gospodinelor. Celebrul chef Joseph Hadad  combate acest lucru și spune că, din contră, mediul rece le va face doar rău legumelor, în loc să le lungească viața.

„Vinetele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, fiind foarte sensibile la frig. Așa că țineți-le departe de frigider pentru a preveni deteriorarea lor din cauza temperaturilor scăzute de acolo. Adică pur și simplu, ajung să sufere de degerături, coaja să se deschidă la culoare, iar miezul să devină maro.

Și poate că vi se va părea surprinzător, dar și roșiile, care sunt rude apropiate cu vinetele, ar trebui păstrate tot la temperatura camerei.”, a scirs chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.

Paste tricolore cu sos de roșii și zucchini. Rețeta de post a Laurei Cosoi

 

Vinetele ținute în frigider nu ar trebui să depășească 3 zile

Dacă totuși alegi să ții vinetele în frigider, celebrul bucătar spune că acestea ar trebui să fie consumate într-un interval de maximum trei zile.

„Dacă totuși vreți să păstrați vinetele în frigider, atunci timpul maxim de ținere a lor acolo nu ar trebui să depășească 3 zile. Locul cel mai potrivit este sertarul de legume și, pentru a preveni și mai bine deteriorarea lor, este recomandat să le țineți înfășurate în prosoape de hârtie.

Însă și temperatura camerei poate fi înșelătoare. Vara, de multe ori bucătăriile ajung să fie foarte încinse, așa că dacă aveți posibilitatea să păstrați vinetele într-un loc mai răcoros și departe de razele directe ale soarelui, atunci aceasta este soluția. O cămară, un dulap sau poate chiar o pivniță, pentru cei care se bucură de așa ceva, sunt locurile ideale.”, a continuat acesta.

 

Salata SPECTACOLA. L-am inspirat pe Chef Salvo Lo Castro să creeze o rețetă specială de vară / EXCLUSIV

Cum se păstrează ardeii pe timpul iernii

Într-o altă postare, acesta le-a sugerat cititorilor săi o modalitate prin care pot conserva corect ardei pentru timpul iernii.

„Pentru congelare, spre deosebire de alte legume, ardeii nu trebuie blanșați înainte. Odată curățați și tăiați după preferințe (joulien, cubulețe), puneți-i pe o tavă sau farfurie pe care ați pus hârtie de copt, într-un singur strat și dați-i la congelator. Odată ce au înghețat în bucățele individuale, îi puteți pune în pungi, altfel, dacă îi puneți cruzi în pungi, se vor lipi și nu vor mai putea fi desprinși decât la o dezghețare totală, atunci când își vor pierde și textura.

Dacă aveți congelatorul plin, o altă modalitate de conservare a lor este prin uscare sau deshidratare în cuptor. Când vreți să îi gătiți, este suficient să îi readuceți la viață cu niște apă fierbinte în care îi lăsați câteva minute.”, a scris chef Joseph Hadad, într-o nouă postare.

Cum trebuie gătit BROCCOLI. Ai greșit ENORM: E iac pentru că nu-i omori VIERMELE! I-am convins pe mulți să mănânce după asta


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: depozitare  joseph hadad  rețetă  vinete 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...

Tzancă Uraganu, de urgență la spital!

Tzancă Uraganu a ajuns de urgență la spital!

pixel