10 tradiții de Crăciun ale Reginei Elisabeta. Cum arată sărbătorile de iarnă în familia regală
Data actualizării:
Data publicării:
Istoria familiei regale a fost întotdeauna încărcată de tradiții. Regina Elisabeta are un mod aparte de a sărbători Crăciunul. 

Nu este nicio surpriză faptul că reginei Elisabeta îi place să facă lucrurile după anumite reguli, iar acest lucru se aplică și în cazul Crăciunului. 

Domeniul Sandringham al reginei din Norfolk, din Anglia, joacă un rol major în festivități. Toți membrii familiei regale se strâng pentru slujba de Crăciun pe 25 decembrie. Există, de asemenea, mai multe tradiții, de la modul în care membrii familiei regale deschid cadourile până la modul în care își petrec zilele dinaintea Crăciunului.

 

 Iată cum arată Crăciunul penntru Regina Elisabeta și familia regală.


Celebra budincă de Crăciun

Pentru a începe numărătoarea inversă până la Crăciun, tradiția regală spună că duminica dinaintea Adventului este Duminica de agitare. Adventul este perioada de patru săptămâni care precede Crăciunul. În această perioadă, brutarii pregătesc deserturile pentru sărbători. 

Vezi aici cum se prepară celebra budincă regală. 

Continuând tradiția tatălui său, Regele George al VI-lea și a bunicului său, George al V-lea, Regina oferă, de asemenea, budinci de Crăciun personalului său.  Aproximativ 1.500 de budinci de Crăciun plătite de Regină (prin intermediul Poștei private) sunt distribuite personalului din toate palatele, personalului din oficiul poștal al Curții și poliției palatului. Fiecare budincă este însoțită de o felicitare din partea Reginei.


Prânzul de Crăciun al reginei

Înainte de a se îndrepta spre proprietatea sa de la țară pentru sărbători, regina organizează de obicei un prânz înainte de Crăciun la Palatul Buckingham, la care este invitată întreaga familie, potrivit HarpersBazaar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)


Felicitarea anuală de Crăciun a familiei

Deși nu le fac întotdeauna publice, familia regală trimite întotdeauna felicitări de Crăciun cu fotografii ale familiei lor rudelor, prietenilor și diverselor organizații cu care lucrează. Potrivit site-ului web al familiei regale, lista de felicitări de Crăciun a reginei este de 750 de persoane și include și lideri politici.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Windsor Royal Family (@windsor.royal.family)


Ornamente unice pentru bradul de Crăciun

Se crede că regina Charlotte, consoarta lui George al III-lea, a introdus pomul de Crăciun în familia regală. Mai târziu, entuziasmul reginei Victoria și al prințului Albert pentru acest obicei a contribuit la răspândirea popularității în întreaga țară. Astăzi, Regina și membrii familiei sale, de obicei, se ocupă de ultimele retușuri la pomul de Crăciun.

Majoritatea oamenilor au ornamente de Crăciun care au o semnificație specială pentru familia lor, la fel și Regina Elisabeta - doar că ornamentele ei speciale reprezintă diferite tipuri de coroane. 

 


Evenimente caritabile

Pe tot parcursul lunii decembrie, membrii familiei regale se implică în diverse acțiuni catitabile. Aceștia participă adesea la evenimente caritabile de sărbători sau organizează petreceri de Crăciun la palatele lor pentru a onora și susține numeroasele cauze caritabile ale monarhiei. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)


Deschid cadourile în Ajunul Crăciunului


Deschiderea cadourilor pentru toți membrii familiei regale are loc în Ajunul Crăciunului. Spre deosebire de multe familii, familia regală nu așteaptă până în ziua de Crăciun, potrivit Cafemom.

Este o tradiție germană pe care familia a continuat-o și probabil că nu se va schimba niciodată.

 

Meciul de fotbal al lui Harry și William

În anii trecuți, frații William și Harry și-au făcut un obicei din a organiza un meci de fotbal în Ajunul Crăciunului cu personalul de la domeniul Sandringham, potrivit BBC. Acum, că sunt adulții, probabil că nu mai păstrează acest obicei. 


Slujba religioasă din ziua de Crăciun

În dimineața de Crăciun, familia regală se îndreaptă împreună spre biserică, în timp ce majoritatea familiilor deschid cadourile.


Discursul de Crăciun al Reginei

De 68 de ani, regina se adresează anual publicului său în ziua de Crăciun. De obicei, ea vorbește despre evenimentele din anul încheiat și încearcă întotdeauna să inspire și să ridice moralul oamenilor în această zi specială. De asemenea, este de remarcat faptul că ea include fotografii ale familiei sale în fundalul discursului.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

 

Zua de Crăciun este extrem de liniștită

Având în vedere că cele mai multe dintre activitățile lor mari au loc în Ajunul Crăciunului, familia regală are o zi de 25 decembrie mai relaxată. După cum a dezvăluit recent nepotul reginei, Mike Tindall. "Ziua de Crăciun este puțin mai liniștită, deoarece este de fapt un bufet rece, pentru că le dau tuturor o zi liberă", a declarat acesta pentru HelloMagazine.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: International
Tagurile articolului: budinca  casa regala  craciun  obiceiuri  regina elisabeta  traditii 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Zanni îl desființează pe Andrei Ciobanu: „Nu mai ai cum să fii nici cu roșu, nici albastru. Ar trebui să se facă culoarea trădătorilor”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional

Alina Bădic horoscop

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Aura nativilor unei zodii este extraordinară zilele acestea

Badea

Toată lumea îl știe pe Mircea Badea, dar știați cine este și cu ce se ocupă sora lui?

Șerban Huidu, captură video Youtube, Emisiuni Prima TV

Marele regret al lui Șerban Huidu. „Am format un cuplu memorabil. Mi-a blocat numărul, dar e o prostie”

Sursa foto: freepik.com

Leguma care funcționează drept un „aspirator de toxine”. Trebuie să o consumi zilnic: „Chiar dacă nu-ți vine să crezi..”




pixel