15 lucruri pe care sigur nu le știai despre Regina Elisabeta a II-a
Data publicării:
Regina a făcut extrem de multe lucruri surprinzătoare în timpul domniei sale, pe care este probabil să nu le știi.

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. Anunțul a întristat întreaga națiune, care a urmărit cu sufletul la gură funerariile transmise la nivel global pe majoritatea posturilor de televiziune. 

În ciuda faptului că este poate unul dintre cei mai faimoși oameni de pe planetă, în mod surprinzător, există încă o mulțime de fapte mai puțin cunoscute și neașteptate despre Regina Elisabeta a II-a, de la recorduri mondiale, până la rolul ei în cel de-al Doilea Război Mondial, notează cosmopolitan.com

Lucruri necunoscute despre Regina Elisabeta a II-a

1. Regina nu avea nevoie de permis de conducere pentru a conduce

Spre deosebire de noi toți, care trebuie să dăm examen pentru a putea conduce o mașină în mod legal, Majestatea Sa nu a urmat nicio regulă de acest gen. De fapt, monarhul este singura persoană din Marea Britanie care nu a avut nevoie de un permis de conducere pentru a putea conduce pe drumurile publice. Nu numai atât, dar Regina nu deținea nici pașaport - asta pentru că ambele documente erau emise pe numele ei, ceea ce înseamnă că nu era obligată să aibă niciunul dintre ele: un privilegiu deținut doar de suveran.

2. Regina a călătorit mult mai bine decât orice alt monarh britanic dinaintea ei

Regina Elisabeta a II-a a călătorit mai bine decât orice monarh britanic care a domnit înaintea ei. În timpul domniei sale a vizitat peste 100 de țări, inclusiv Canada de 22 de ori și Franța de 13 ori.

3. Regina a deținut o patiserie 

Prin intermediul imperiului imobiliar al Coroanei Britanice, regina a deținut paisprezece parcuri de retail și trei centre comerciale, printre care se numără și o panificație extrem de celebre în rândul britanicilor. 

4. Regina a avut propriul ei bancomat

Deși este rar ca regina să aibă nevoie de acces la numerar, aceasta avea un bancomat privat în subsolul Palatului Buckingham. Acesta era strict pentru membrii familiei regale. Operațiunile bancare sunt gratuite, atâta timp cât aveți în jur de 1,3 milioane de lire sterline pentru a intra în cont.  

5. Regina s-a oferit voluntar ca șofer de camion în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Înainte de a prelua tronul de la tatăl său, prințesa Elisabeta, pe atunci prințesă, s-a oferit voluntar ca șofer de camion și mecanic în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, devenind astfel prima femeie din familia regală care a servit în armată.

6.Regina și-a cumpărat rochia de mireasă cu cupoane de rație

Apropo de cel de-al Doilea Război Mondial, din cauza măsurilor de austeritate postbelice din Marea Britanie, prințesa Elisabeta de atunci a fost nevoită să folosească cupoane de rație pentru a cumpăra materialul pentru rochia ei de mireasă. Potrivit British Heritage, guvernul i-a permis 200 de cupoane de rație suplimentare pentru a face această achiziție.

 

7. Regina își spăla singură vasele

În multe ocazii, Majestatea Sa și-a spălat singură vasele. Vorbind pentru The Telegraph, expertul regal și autorul Harry Mount și-a amintit că un fost curtean regal i-a spus odată: "Am fost odată la un prânz de vânătoare. La sfârșitul prânzului, am auzit pe cineva spunând: "Voi spăla eu vasele". M-am întors și acolo era regina cu mănușile ei galbene de spălat".

8. Regina a trimis peste 300.000 de felicitări fanilor săi regali

În cadrul rolului său de șefă a monarhiei britanice, regina Elisabeta a II-a a trimis peste 300.000 de felicitări persoanelor care au împlinit 100 de ani și peste 900.000 de mesaje cuplurilor care și-au aniversat nunta de diamant (60 de ani)

9. Regina a deținut peste 30 de căței din rasa corgi

Nu este niciun secret că regina își iubea câinii, dar poate fi o surpriză să afli că a avut peste 30 în timpul vieții sale, având chiar și nouă în același timp. 

 

10. Regina a stat pentru peste 200 de portrete oficiale

Într-o lume a selfie-urilor și a Snapchat-urilor, mulți dintre noi nu sunt familiarizați cu realizarea unui portret pictat, dar nu același lucru se poate spune despre Majestatea Sa, care a realizat peste 200 de portrete oficiale (atât pictate, cât și fotografiate) în timpul domniei sale. Primul portret oficial al reginei a fost comandat în 1933, când aceasta avea doar șapte ani.

 

11.  Regina făcea baie în fiecare dimineață în 10 cm de apă

Da, sună foarte specific, dar se pare că Majestatea Sa era o femeie foarte specifică. De fapt, în fiecare dimineață, în timp ce-și bea ceaiul de la micul dejun, menajera reginei îi pregătea o baie.

"Baia trebuia să fie exact la temperatura potrivită: testată cu un termometru cu carcasă de lemn și să nu aibă mai mult de 15 centimetri de apă", a dezvăluit Angela Kelly, fosta asistentă personală a Reginei.

12. Regina a inaugurat Opera din Sydney

Atunci când vă gândiți la Australia, este probabil ca prima imagine care vă vine în minte să fie cea a Operei din Sydney. Prin urmare, este normal ca cea mai cunoscută clădire din țară să fi fost inaugurată de una dintre cele mai venerate femei din lume - monarhul a inaugurat la 20 octombrie 1973 acest simbol australian devenit acum iconic.

13. Regina a efectuat zeci de mii de angajamente

De-a lungul celor 70 de ani de domnie, Regina Elisabeta a II-a a efectuat un număr impresionant de 21.000 de angajamente regale.

14. Regina a trimis un mesaj pe Lună

Pentru a-i felicita pe astronauții de pe Apollo 11 cu ocazia primei aselenizări (21 iulie 1969), un mesaj preînregistrat din partea Majestății Sale a fost depus pe Lună într-un container metalic.

15. Regina vorbea fluent franceza

Majestatea Sa vorbea fluent franceza și folosea frecvent această limbă în timpul audiențelor și al angajamentelor regale.

Citește și: Alimentul pe care Regina Elisabeta a II-a nu-l mânca niciodată: „La Palatul Buckingham nu se gătește cu...”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: International
Tagurile articolului: curiozitati  elisabeta  moarte  regina 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut




pixel