15 Trucuri Feng Shui care îți vor aduce energie pozitivă în casă. Cum să atragi norocul și prosperitatea
Data publicării:
Dacă v-ați putea imagina cel mai liniștit, calmant și senin mediu interior posibil, cum ar arăta acesta? Cel mai probabil, vă vin în minte mini cascade liniștite, culori liniștitoare și aer proaspăt și curat. Toate acestea se găsesc probabil în interiorul unui spa și sunt gândite ca parte a unei experiențe luxoase și costisitoare. Iată cum poți aduce pacea și starea de liniște în casa ta, în fiecare zi. 

Relaxarea și energia pozitivă sunt lucruri pentru care fiecare dintre noi ar trebui să depună eforturi zilnice pentru sănătatea noastră mentală, fizică și pentru fericire. De fapt, cultura chineză a părut să prindă destul de repede acest concept în primele etape ale vieții umane. Pentru a se asigura că mormintele strămoșilor erau ferite de intemperii, vechii chinezi au creat un concept care presupunea acordarea unei atenții deosebite modului în care obiectele din lumea noastră se corelau cu energia nevăzută și cu elementele naturale din jurul nostru, potrivit Marquette University. Aceste idei au evoluat de-a lungul timpului și sunt recunoscute în mod obișnuit în zilele noastre ca fiind ceea ce noi numim feng shui.

Ce este Feng Shui

Feng shui este o practică chineză străveche care presupune rearanjarea împrejurimilor pentru a crea un mediu mai armonios și mai echilibrat, potrivit National Geographic. Practica a devenit populară în lumea occidentală și din ce în ce mai multe persoane își redecorează casele și, în același timp, își însușesc secretele și mesajele găsite în acest concept vechi de când lumea. Care sunt modalitățile prin care și tu poți aduce în casa ta această energie pozitivă e pe care o creează feng shui? Haideți să descoperim ce anume va face ca pozitivitatea să radieze din fiecare colț al spațiului dvs. de locuit.


Stabiliți o direcție

Oamenii se întreabă adesea de unde și cum ar trebui să înceapă să practice feng shui. Feng shui, potrivit National Geographic, este centrat în jurul chi - energia sau forța vitală din fiecare lucru. Chi este compus din yin și yang, care pot fi considerate ca fiind echilibrul armonios indestructibil între forțele opuse. Prin utilizarea conceptului de yin și yang, se spune că chi-ul pozitiv va intra în viața ta, în timp ce chi-ul negativ va fugi. Feng shui este o metodă de echilibrare a yin și yang: aranjarea mobilierului, a decorului, a clădirilor și a structurilor în funcție de echilibrul yin și yang este considerată benefică, iar oamenii pot face acest lucru cu ușurință în propriile case.

Pentru a vă începe călătoria feng shui, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să stabiliți o intenție pentru fiecare cameră din casa dumneavoastră. De exemplu, un birou de acasă ar putea fi considerat un loc care are nevoie de motivație și de sentimente de energie optimistă pentru inspirație; astfel, este esențial să vă asigurați că această cameră este aranjată într-un mod care să pună în aplicare aceste concepte.

 "Dacă camera de zi este plină de viață și este adesea folosită pentru divertisment, adăugarea de indicii de culori mai energice, cum ar fi galben și portocaliu, ar fi potrivită. Dacă sufrageria este folosită în principal pentru relaxare la sfârșitul zilei, atunci o paletă de culori odihnitoare și discrete ar fi mai potrivită", spune expertul în design Amanda Amato pentru Good Housekeeping. Indiferent despre ce încăpere din casa ta discutăm, o intenție va fi harta ta către succesul feng shui.

 

 

Începeți de la ușa din față

După ce ați găsit o direcție pentru fiecare cameră, este timpul să vă concentrați asupra ușii de la intrare. Acest lucru se datorează în principal faptului că este unul dintre primele lucruri pe care le veți privi în interiorul și în exteriorul casei și poate fi considerată "gura chi-ului" sau portalul de energie al casei, potrivit The Times of India. Fără o ușă de la intrare puternică, se crede că chi-ul nu va putea să curgă ușor și liber în interiorul și în afara casei tale. Cele mai multe case au mai multe uși, ne amintește The Spruce, dar ușa principală din față este cea care este considerată a fi "gura". De asemenea, este foarte important să folosiți efectiv și ușa din față, deoarece dacă nu faceți acest lucru puteți bloca energia bună și oportunitățile.

Mai mult, ușa din față ar trebui să pară că dă bun venit chi-ului. "Ușa din față este foarte importantă în feng shui", spune expertul în feng shui Laura Benko pentru My Domain. "Gândește-te la chi ca la un vizitator care încearcă pentru prima dată să îți găsească casa - vrei să te asiguri că este clar luminată, bine marcată și că adresa este vizibilă."


Faceți ordine

Acest pas următor poate părea destul de evident, dar trebuie să recunoaștem că în ziua de azi majoritatea dintre noi avem o mulțime de, ei bine, lucruri. Toate gadgeturile noi pe care le-ai comandat de pe Amazon, dar pe care nu le-ai folosit niciodată, colecția ta vastă de machiaj, grămezile de corespondență și pachete, precum și pantofii care zac prin jur sunt lucruri care, dacă nu sunt bine organizate, pot crea multă dezordine. S-a dovedit științific că spațiile de locuit dezordonate joacă un rol în creșterea anxietății generale și a depresiei, potrivit Healthline, și nu numai că prietenii și familia ta vor evita să intre în acea dezordine, ci și chi-ul pozitiv.


"Nu contează dacă ești milionar sau dacă te confrunți cu șomajul, capcana în care cade toată lumea este dezordinea", explică Laura Cerrano de la Feng Shui Manhattan pentru Healthline. "Dezordinea nu este doar o chestiune de estetică - s-a dovedit a fi dăunătoare pentru mintea ta, pentru neuronii din creierul tău. Creează stres". Acest lucru este valabil și pentru murdărie. Murdăria strecurată care s-a acumulat în partea de sus a ventilatoarelor și a intrărilor ar trebui să fie eliminată cât mai curând posibil în călătoria ta feng shui.

 

Încorporează cele cinci elemente

Conform Buddha & Karma, lemnul, focul, pământul, metalul și apa sunt considerate a fi elementele feng shui. Dacă aveți o cameră în care energia pare puțin cam ciudată, s-ar putea să fie din cauză că nu toate elementele din feng shui sunt încorporate în acea cameră. Fiecare dintre aceste elemente poate evoca diferite stări și sentimente, iar fiecare dintre ele se corelează cu diferite aspecte ale vieții tale. De exemplu, lemnul se referă la creștere, intuiție și manifestare; focul se referă la autoexprimare și inspirație; pământul se referă la fundație și stabilitate; metalul se referă la logică și concentrare; iar apa se referă la înțelepciune, intuiție și spiritualitate.

Pentru a ne ajuta să găsim modalități de a echilibra aceste elemente, HGTV ne oferă un ghid pentru a le valorifica pe fiecare dintre ele. De exemplu, deși poate părea evident să decorăm în mod specific cu fiecare element, există modalități de a împleti obiecte care le reprezintă simbolic. Poți folosi un decor care seamănă cu formele văzute în desenele verticale din lemn, sau imagini și culori văzute în pământ pot aduce energia din aceste elemente fără a fi nevoie să ai de fapt copaci sau pământ în casa ta. Cu toate acestea, dacă ai reușit cumva să stăpânești arta de a crește un copac în interiorul casei tale, prin toate mijloacele, fă-o!


Eliminați aparatele electronice

Cu toții o facem: în acele ultime momente în care ne întindem în pat la sfârșitul unei zile lungi, ne trezim pe telefoane jucându-ne sau revăzând ceva de la serviciu. Uneori este atât de greu să nu ne gândim la întâmplările de la birou sau ne punem la curent cu ultimul episod din serialul nostru preferat de pe Netflix. Știm și am auzit totul despre efectele negative ale luminii albastre asupra ochilor noștri înainte de culcare, dar iată-ne oricum lipiți de toate aceste dispozitive electronice. Ei bine, vestea proastă este că, pentru a beneficia cu adevărat de feng shui, dispozitivele electronice ar trebui să fie limitate în spațiile în care încerci să obții o energie pașnică.

Undele electrice și magnetice care sunt emise de dispozitive precum telefoanele mobile și televizoarele pot provoca efecte dăunătoare asupra fluxului energetic și chiar asupra sistemului imunitar și a sănătății noastre mentale, conform Art of Homes. Așadar, îndepărtarea acestor dispozitive din spațiile din casă care sunt destinate păcii va ajuta cu energii pozitive, oferindu-vă în același timp un mediu general mai liniștit și mai relaxant.

 

Curățarea energiei pe bază de plante

Pentru o lungă perioadă de timp, arderea salvie a avut o reputație proastă în lumea științifică din cauza legăturilor sale cu spiritualitatea, dar în ultimii ani, au apărut tot mai multe dovezi științifice care susțin efectele pozitive ale arderii salvie - ceva ce culturile și triburile nativilor americani fac de mii de ani, după cum notează Healthline.

Potrivit One World Feng Shui, se spune că arderea salviei contribuie la energia feng shui prin curățarea spațiului și eliberarea zonelor mici și a colțurilor de energie negativă. Poți face un ritual de ardere a salviei ori de câte ori dorești, dar o dată pe săptămână este recomandat pentru a obține cele mai multe beneficii. One World Feng Shui ne împărtășește că, după ce ai deschis ușile și ferestrele, aprinde un mănunchi de salvie și lasă-l să ardă câteva secunde, lăsând flacăra să se stingă, iar brazii să înceapă să fumege.

Cerând protecție și pace, mergeți încet din cameră în cameră în timp ce fluturați fumul în aer, asigurându-vă că atinge fiecare colț, sub tejghele și mese, în spatele perdelelor și ușilor de dulap și chiar de-a lungul liniilor din tavan. Odată ce ați terminat de curățat întreaga casă, este minunat să vă curățați și pe dumneavoastră. Poți face acest lucru punându-ți mâinile peste fum și spălându-ți simbolic fața cu el - coborând apoi spre restul corpului. Stingeți în siguranță fumul și păstrați salvia într-un loc sigur pentru data viitoare.

 


Alege lumina potrivită

Deoarece feng shui se concentrează pe echilibru, iluminatul din spațiul tău va juca un rol imens în echilibrul și fericirea ta generală. Corectarea iluminatului dezechilibrat va oferi un sentiment de armonie generală în spațiile de locuit, conform MS. Feng Shui. Ea dezvăluie: "În feng shui, iluminatul reprezintă elementul foc și este cea mai puternică manifestare a energiei. Influența sa dominantă asupra calității chi-ului din casa ta înseamnă că poate contribui la aducerea echilibrului și armoniei în fiecare spațiu în care îți petreci cel mai mult timp."

"Elementul lumină trebuie să fie exploatat în anumite moduri pentru a profita la maximum de potențialul său", continuă ea. Prin urmare, iluminatul dezechilibrat este o problemă în cazul unui feng shui corect. Din fericire, există multe opțiuni pe care le puteți utiliza pentru a identifica și a remedia problemele de iluminat din casă. De exemplu, dacă aveți o multitudine de camere cu o singură lumină de sus, strălucitoare, instalarea de variatoare sau perdele poate ajuta la echilibrarea acestora, în timp ce lumânările și luminile de accent pot echilibra și mai mult fluxul general de energie de foc din cameră.

 

Purificați oxigenul cu ajutorul plantelor

Mulți dintre noi iubesc "ideea" de a avea plante în casele noastre, dar când vine vorba de a le îngriji și de a le oferi o viață decentă, unii dintre noi nu reușesc. Totuși, pentru a avea o casă axată pe feng shui, trebuie să învățăm să avem mai multă grijă de plantele noastre. "Plantele moarte, florile uscate și ghivecele goale nu sunt un bun feng shui", spune Ms. Feng Shui. "Ele reprezintă moartea și slăbesc energia din casa sau biroul tău. Dacă nu arată bine, nu este bine să o ai în casă! Adăugați puțină viață în casa dvs. cu plante vii care reprezintă ceea ce vă doriți și puneți-le în locurile potrivite."

Prin locurile potrivite, ms. Feng Shui se referă la acele intenții pe care le-am stabilit mai devreme. "Adăugarea unei plante de bani, cum ar fi o Crassula, în colțul tău de Bogăție și Prosperitate, de exemplu, ar fi un pas mult mai bun decât adăugarea unui cactus de deșert în colțul de Dragoste / Căsătorie / Relații", mai afirmă ea. Pentru a dezvolta acest lucru, trainerul feng shui Anjie Cho spune, conform Inhabitat, că plasarea plantelor deasupra dulapului de bucătărie este ideală, deoarece se spune că spațiul de deasupra dulapurilor este un colector de murdărie și "energie stagnantă".


Aveți încredere în harta Bagua


Ce este o hartă Bagua și de ce se face referire la ea atât de des în feng shui, vă veți întreba? Harta Bagua este compusă din nouă cadrane, care pot fi urmărite pe o versiune modernă, occidentală, a hărții sau pe versiunea tradițională, conform Invaluable. Harta poate fi folosită pentru a separa diferite spații ale casei în cele nouă cadrane, care sunt toate centrate în jurul inimii. La fel ca formele noastre umane, se spune că inima transportă energia din centru către alte părți ale casei.

Expertul certificat în feng shui, Marianne Gordon, a explicat pentru MindBodyGreen: "Există două abordări diferite pentru a folosi o hartă Bagua: Harta Bagua tradițională (sau cu busolă) folosește o busolă pentru a determina diferitele zone ale casei. Metoda ușii din față, pe de altă parte, aliniază partea de jos a hărții Bagua cu ușa din față a unei case. Îmi place să folosesc această metodă în apartamente, deoarece, în general, acestea nu sunt expuse la intemperii, așa cum sunt casele." Cu alte cuvinte, faptul că locuiți într-o casă sau într-un apartament va determina modul în care vă veți calcula harta. Într-o casă, partea "axată pe carieră" ar trebui să fie orientată spre nord, în timp ce într-un apartament această zonă va fi ușa din față.

"Odată ce ți-ai organizat spațiul într-o hartă Bagua, poți aborda secțiunile care se referă la obiectivele tale din afara casei. De exemplu, dacă speri să aduci mai multă abundență financiară în viața ta, poți adăuga câteva plante în zona de bogăție și prosperitate", adaugă Gordon. 


Evitați greșelile energetice

Există multe detalii mici în viața noastră, care sunt ușor de trecut cu vederea, dar care pot avea un impact negativ major asupra chi-ului tău. Printre acestea se numără și faptul de a avea în preajmă plante moarte, după cum explică Ms Feng Shui. Cu toate acestea, există multe aspecte de care trebuie să fim atenți în feng shui. De fapt, Anjie Cho împărtășește pentru The Spruce că obiecte precum cactușii, oglinzile sparte, decorurile sau bibelourile asiatice la întâmplare, cutiile de depozitare de sub pat și chiar paturile fără căpătâi sunt un feng shui rău. Ea afirmă, totuși, să "vă rugăm să țineți cont de faptul că nu totul este o ajustare feng shui, așa că, dacă vă place una (sau mai multe) dintre aceste erori feng shui, este în regulă. Doar să știi că o ai în casa ta pentru că o iubești, și nu pentru aplicarea ei feng shui".

Un alt concept de care trebuie să fii atent în feng shui sunt schemele de culori. De exemplu, dacă încerci să invoci liniștea în dormitorul tău, să pictezi pereții în roz neon s-ar putea să nu fie cea mai bună idee. "În filozofia chineză, este mai bine ca spațiul să fie alb, sau o altă culoare neutră, iar culorile să fie în accente în jurul camerei", explică expertul feng shui Carol Assa, potrivit InStyle.

 

Înțelegeți poziția de comandă

Dacă nu v-ați dat seama deja, feng shui se bazează pe detalii. Unul dintre aceste detalii importante pentru maximizarea echilibrului este poziția de comandă. Poziția de comandă în feng shui este locul în care este plasată o piesă de mobilier în comparație cu ușa de acces. "Vrei să poți vedea cine intră în spațiul tău privat, dar poziționarea direct în fața ușii te pune într-un loc vulnerabil", împărtășește expertul feng shui Joanna Lily Wong, potrivit Better Homes & Gardens.

În plus, patul tău este unul dintre exemplele principale de poziție de comandă. Anjie Cho explică pentru MindBodyGreen: "Dacă stai în pat, cu spatele lipit de căpătâiul patului, ai vrea să poți vedea ușa fără să fii direct în dreptul ei. De obicei, asta înseamnă că te uiți în diagonală spre ușă. Aceasta este, în general, cea mai bună poziție." Ea adaugă că poziționarea patului sub o fereastră sau în mijlocul camerei, fără suport, nu este totuși cea mai bună opțiune.

 


Regulile oglinzilor

Nu este un secret că nu toți experții feng shui sunt de acord cu privire la cea mai bună amplasare și utilizare a oglinzilor. Deoarece oglinzile te reflectă nu numai pe tine, ci și tot spațiul și decorul din jurul tău, acest lucru poate face lucrurile puțin mai dificile pentru încercarea de a încerca să găsești un echilibru. "Se crede că oglinzile au capacitatea de a activa energia dintr-o cameră. Clienții cu care lucrez aleg uneori să țină o oglindă în dormitor și îmi spun că dorm liniștiți. Unii clienți adoră ideea de a nu avea oglinzi în dormitor sau pot plasa doar o oglindă lungă în interiorul ușii dulapului. Dacă faceți asta, asigurați-vă că dulapul este organizat, pentru că oglinzile dublează ceea ce proiectează", spune consultantul feng shui Laura Cerrano pentru My Domaine.

Pentru a dezvolta acest aspect, Laura Benko spune pentru My Domaine că oglinzile pot îmbunătăți feng shui-ul într-o casă. "Oglinzile în feng shui sunt ca o aspirină", spune ea. "Sunt prescrise adesea pentru a trata multe afecțiuni. Ele sunt o ajustare rapidă atunci când vrei să extinzi un spațiu și să aduci mai multă lumină." Încearcă să plasezi oglinzi în diferite zone ale casei tale și vezi cum îți afectează energia starea de spirit. De acolo, puteți decide ce plasamente funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră.

 

Fiți atenți la apă

Din punct de vedere istoric, apa este simbolică în aproape toate culturile. Elementul apă poate fi văzut peste tot, de la astrologie la yoga, iar feng shui nu este diferit. Din moment ce cuvântul "shui" se traduce literal prin apă, se crede că latura acvatică a feng shui aduce noroc. A avea o fântână feng shui este cel mai bun mod de a încorpora apa în spațiul tău, potrivit Total Pond.

Fântâna ta feng shui nu trebuie să fie ceva prea sofisticat. De fapt, una mică și simplă va face treaba foarte bine. Cu toate acestea, cel mai important lucru de reținut în cazul fântânii tale este amplasarea acesteia, pe care harta Bagua ar trebui să o determine, potrivit Waterfall Now. În funcție de ceea ce ați dori ca fântâna să atragă - sănătate și familie, abundență, o carieră mai bună sau orice altceva - aceasta ar trebui să fie în acea direcție corelativă de pe hartă.

 

Eliberați căile pentru fluxul de energie

Aerul nu este unul dintre elementele analizate în feng shui, dar, potrivit consultantului feng shui Rosemary Nelson, ar trebui să fie, potrivit Equate. "În feng shui, elementul aer este minimalizat deoarece aparține mitologiei roții medicinale, unde astrologia și schimbările sezoniere sunt dominante. Acest lucru face pur și simplu trimitere la originile fiecărei discipline, feng shui provine din fiziologia chineză", explică ea.


Nelson spune că, deoarece aerul este strâns legat de vânt, acesta poate fi asociat cu schimbarea - cu alte cuvinte, cu "vânturile schimbării". Pentru a permite ca aceste schimbări să circule liber în casă, deschideți câteva ferestre, recomandă Nelson. Se spune că deschiderea ferestrelor și a ușilor pentru a permite aerului să circule atrage prosperitatea în interiorul casei, energizând în același timp spațiul. Crearea unor căi prin care aerul să intre și să iasă va ajuta la acest flux, ceea ce se poate face prin mutarea obiectelor care blochează calea între ferestre și uși.

 

Învățați despre yin și yang

Dacă ați fost prin preajmă pentru forța puternică a deceniului cunoscut sub numele de anii '90, vă veți aminti de moda simbolurilor yin-yang care era literalmente peste tot. În mod tradițional, însă, simbolul yin-yang este mult mai mult decât o declarație de modă și datează de mult mai mult timp decât anii '90. În cultura chineză, care datează din anul 600 î.Hr., yin și yang reprezintă de mult timp forțele opuse pe care le vedem peste tot în jurul nostru: noaptea și ziua, împingerea și tragerea, vara și iarna (potrivit Feng Shui for Real Life). Aceste "opuse", ca să spunem așa, în feng shui sunt cele care creează armonie și echilibru în tot ceea ce vedem în jurul nostru. Calitățile yin se spune că sunt forțe feminine, în timp ce calitățile yang se spune că sunt masculine.


Folosirea teoriei yin și yang poate ajuta enorm cu feng shui; la urma urmei, feng shui este un act de echilibrare. "În general, căutați ca locurile de odihnă, cum ar fi dormitoarele și zonele de meditație, să prezinte mai multe calități yin. Acest lucru poate însemna adăugarea de nuanțe black-out, menținerea la minimum a dispozitivelor electronice luminate în albastru și să fie liniște și relaxare. Culorile liniștitoare și mai moi pot promova mai multe activități yin", spune Anjie Cho pentru The Spruce. Mai mult, adaugă Cho, "spațiile yang pot include bucătăria, sălile de exerciții sau spațiile de lucru. Aceste zone tind să funcționeze cel mai bine atunci când aduceți mai multe elemente yang, cum ar fi cantități abundente de iluminare (în special lumina soarelui). Invitați un flux de energie bună în spațiu cu o cantitate adecvată de activitate și veselie."


Oricare ar fi modalitatea pe care o alegeți pentru a invita feng shui în casa dumneavoastră, urmând calea cea bună prin folosirea obiceiurilor tradiționale precum yin și yang este o modalitate sigură de a ști că faceți tot ce puteți pentru a impune energia pozitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Horoscop
Tagurile articolului: feng shui  reguli  trucuri 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel