19 celebrități care s-au luptat cu dependențele. Cum au reușit să renunțe la vicii
Data publicării:
Celebritatea este o haină grea pentru unii. Iată care sunt vedetele care au căzut în patima alcoolului sau care s-au luptat cu dependența de droguri și cum au reușit să se lase.


Ben Affleck


Fanii l-au văzut pe  Ben Affleck intrând și ieșind de la dezintoxicare. Este un talent uriaș, dar viața lui a fost acaparată ani de zile de dependența de alcool. El a declarat pentru The Hollywood Reporter că în jurul anului 2016 și-a dat seama că este alcoolic. "Am început să beau prea mult în perioada în care am jucat în Justice League, iar acesta este un lucru greu de confruntat, de înfruntat și de gestionat. Nu mai beau de ceva timp și mă simt foarte bine - mai sănătos și mai bine decât m-am simțit vreodată", a declarat el la începutul anului 2021. 

Lady Gaga

În biografia din 2010 Lady Gaga: Just Dance, Gaga a recunoscut că a existat un moment în care a fost dependentă de cocaină. "Coloana mea sonoră pentru cocaină a fost întotdeauna The Cure. Mă închideam în camera mea și ascultam 'Never Enough' pe repeat în timp ce făceam pungi și pungi de cocaină", spune ea în carte.

"Nu eram o dependentă leneșă. Făceam casete demo și le trimiteam peste tot. La vremea respectivă, nu credeam că e ceva în neregulă cu mine până când prietenii mei m-au întrebat: "Faci asta singură?". Um, da. Eu și oglinda mea."

 

Alec Baldwin

Actorul Alec Baldwin s-a luptat cu dependența de alcool la vârsta de 20 de ani. Momentul său de realizare a venit în timp ce se afla în mașina sa. "Conduceam pe șosea, beam un pahar", și-a amintit el despre acea zi din 1983. "Era ora 4, trebuia să beau un pahar. Dar într-o zi mi-am zis: 'Nu mai văd pe nimeni altcineva în mașină cu un recipient de plastic pentru mâncare la pachet umplut cu gheață și vin. Ei beau cafea, beau sucuri. Nu beau vin", a scris el în cartea "Moments of Clarity", explicând că atunci a căutat tratament. De atunci nu a mai băut.

 

Brad Pitt

Alcoolul a fost unul dintre lucrurile care au dus la divorțul său de Angelina Jolie. Cei doi au avut o ceartă uriașă din cauza băuturii în timp ce zburau cu avionul în 2016, și, atunci, Brad a decis să se lase. El a apelat la Alcoolicii Anonimi pentru ajutor. "Am dus lucrurile cât de departe am putut, așa că mi-am eliminat privilegiile de a bea", a declarat el pentru New York Times, înainte de a explica de ce AA a funcționat pentru el. "A fost acest spațiu sigur în care exista puțină judecată și, prin urmare, puțină judecată a ta."

 

Johnny Depp

Johnny Depp s-a luptat atât cu dependența de droguri, cât și cu cea de alcool și a recunoscut odată că a luat "toate drogurile de sub soare". Acest lucru i-a produs neplăceri în mai multe ocazii, dar mai ales în legătură cu bătălia juridică  cu fosta soție Amber Heard, care l-a acuzat de agresiune (lucru pe care l-a negat vehement). El spune că cel mai rău a fost în primul deceniu al anilor 2000 și, deși a fost treaz în trecut, nu este clar unde se află în prezent în călătoria sa de abstinență, potrivit DailyMail. 


Jessica Simpson

În urmă cu câțiva ani, cântăreața Jessica Simpson s-a destăinuit despre lupta ei cu dependența de alcool în cartea sa de memorii, Open Book. Iar în 2021, ea a împărtășit această fotografie emoționantă din zilele în care se lupta cu alcoolismul, iar ea arăta complet de nerecunoscut. Artista nu mai bea de patru ani.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica Simpson (@jessicasimpson)

"Există atât de mult stigmat în jurul cuvântului alcoolism sau a etichetei de alcoolic", a scris ea pe Instagram. "Adevărata muncă ce trebuia făcută în viața mea a fost să accept de fapt eșecul, durerea, ruperea și autosabotajul. Nu băutura era problema - eu eram."

 

Drew Barrymore

Drew Barrymore și-a petrecut întreaga viață în lumina reflectoarelor și cu toții am urmărit-o cum s-a luptat cu dependența când era foarte, foarte tânără. De fapt, a fost internată la dezintoxicare când avea doar 12 ani, iar la 13 ani a petrecut 18 luni într-un centru de sănătate mintală, potrivit The Guardian. A reușit să se lase în urmă cu atâția ani, iar acum, la 40 de ani, nu este abstinentă, dar este suficient de sănătoasă pentru a-și gestiona consumul.


Travis Barker

Toboșarul trupei Blink 182 și logodnicul lui Kourtney Kardashian, Travis Barker, a avut parte de o trezire neplăcută atunci când a fost singurul supraviețuitor al unui teribil accident de avion în 2008. El a scăpat de moarte și asta a fost motivația sa pentru a renunța la medicamentele eliberate pe bază de rețetă, de care era dependent de ani de zile. Dependența sa de opioide era atât de gravă încât a declarat pentru Men's Health că se trezea în mijlocul operațiilor la care a fost supus pentru a trata arsurile suferite în accident.

"Oamenii sunt mereu întrebați: "Ai fost la dezintoxicare?"", a spus el. "Iar eu spun: "Nu, am fost într-un accident de avion". Asta a fost reabilitarea mea. Să-ți pierzi trei dintre prieteni și aproape să mori? Ăsta a fost semnalul meu de trezire. Dacă nu aș fi fost într-un accident, probabil că nu m-aș fi lăsat niciodată."

 


Chrissy Teigen

În vara anului 2021, Chrissy Teigen, mamă a doi copii, a recunoscut că a trăit ca o "alcoolică funcțională", dar că a renunțat la băutură la începutul anului. Ea s-a întors la băutură în diferite momente, dar în septembrie, a anunțat pe Instagram o perioadă de abstinență de 50 de zile, spunând că a fost cea mai lungă de până acum.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen)

"Încă nu știu dacă nu voi mai bea niciodată, dar știu că nu-mi mai servește în NICIUN fel", a scris ea. "Nu mă distrez mai mult, nu dansez, nu mă relaxez. Mă îmbolnăvesc, adorm și mă trezesc bolnavă, după ce am ratat ceea ce a fost probabil o noapte distractivă. M-am distrat cu ea și apreciez pe oricine care se poate bucura de ea în mod responsabil".

 

Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis este o actriță de mare succes care și-a început cariera când era destul de tânără și a reușit să continue să lucreze în ciuda unei dependențe dificile de opiacee. "Am fost înaintea epidemiei de opiacee", a declarat ea pentru People. "Am avut o perioadă de 10 ani în care am furat, am fost conspiratoare. Nimeni nu știa - nimeni", a spus ea.

 

Machine Gun Kelly

Muzicianul Machine Gun Kelly a declarat pentru Interview că, pentru o lungă perioadă de timp, a crezut că drogurile sunt cheia creativității sale. "Cred că m-am privit pe mine însumi crezând că drogurile erau modul în care atingeai un nivel sau deblocai ceva în creierul tău și am văzut avantajele și dezavantajele", a explicat el. "A fost un lucru uriaș pentru mine pentru o lungă perioadă de timp. Și am trecut de la administrarea pe cale orală, apoi am ajuns să îl inhalez, iar apoi a devenit ceva de care îmi era frică să intru vreodată într-un studio dacă nu aveam ceva. Nici măcar nu ieșeam dacă nu era cineva să-mi dea ceea ce aveam nevoie."

 

Kanye West

Kanye a recunoscut că a fost un alcoolic funcțional într-un interviu pentru GQ în 2020. "Beam pentru a putea merge chiar și la spectacolul de premiere din cauza informațiilor pe care toată lumea le știe acum. Pentru a spune: "Bine, mă pot descurca"", a spus el, înainte de a povesti momentul în care a știut că lucrurile trebuie să se schimbe.

"Într-o zi, eram în biroul meu și lucram, iar în frigider era niște vodkă și voiam să iau o băutură de zi. M-am uitat și m-am gândit: 'Diavolule, nu mă vei învinge astăzi'. Nu am mai băut de când mi-am dat seama, dar niciodată nu am recunoscut sau nu mi s-a spus: 'Hei, ești un alcoolic funcțional'. Oamenii m-au numit nebun, m-au numit de toate - dar nu alcoolic funcțional. Și dimineața beam suc de portocale și vodkă."

 


Robert Downey Jr.

Luptele lui Robert Downey Jr. cu dependența aproape că l-au costat cariera - și viața. El spune că a început să se drogheze împreună cu tatăl său, care era regizor, când avea doar 6 ani. Și-a petrecut cea mai mare parte a anilor 1990 intrând și ieșind de la dezintoxicare. Până la sfârșitul anilor '90, a luat o supradoză, a fost trimis la un centru de tratament, a evadat și a fost arestat din această cauză, potrivit Therecoveryvillage.A fost pus pe lista neagră a Hollywood-ului pentru câțiva ani, dar s-a lăsat de droguri, s-a alăturat francizei Avengers și a continuat să aibă o carieră uimitoare.

 

Michael J. Fox

În urmă cu câțiva ani, actorul Michael J. Fox a ieșit public și a recunoscut că, după ce a aflat despre diagnosticul său de Parkinson în 1991, a căzut în alcoolism. "Mă izolam de familia mea", a declarat el pentru People. Apoi, într-o zi, a leșinat beat, iar fiul său cel mic l-a găsit. Soția sa i-a spus foarte clar că el mergea pe un drum greșit - și că nu era de acord. Așa că s-a străduit să se trezească.

 


Fergie

Fosta solistă a trupei Black Eyed Peas, Fergie, recunoaște că a fost dependentă de metamfetamină la începutul anilor 2000. Cele mai grele momente ale sale au venit după ce grupul de fete din care făcea parte la acea vreme a fost dat afară de la casa de discuri, iar ea a început să consume în fiecare zi. "A fost nevoie de un an după ce am renunțat la acel drog pentru ca substanțele chimice din creierul meu să se așeze astfel încât să nu mai văd lucruri. Stăteam acolo și vedeam o albinuță sau un iepuraș la întâmplare", a declarat ea într-un interviu acordat publicației Evening Standard din Londra.


Demi Lovato

În 2018, cântăreața și actrița Demi Lovato aproape a murit din cauza unei supradoze. De atunci, a vorbit public și sincer pe rețelele de socializare și în diverse interviuri despre lupta sa continuă cu abuzul de substanțe, despre evenimentele care au dus la supradoză și despre procesul de recuperare. Demi a povestit, de asemenea, experiențele ei în documentarul de pe YouTube Dancing With the Devil.

 


Macaulay Culkin

Actorul Macaulay Culkin a apelat la droguri și la alcool atunci când a ieșit din lumina reflectoarelor, după ce cariera sa de copil vedetă se sfârșise. În 2004, a fost chiar arestat pentru posesie de Xanax. După ani de zile în care a fost un consumator activ de droguri, Macaulay este acum treaz. "Nu mă ating de aceste lucruri. Dar le iubesc. Sunt ca niște prieteni vechi. Dar, uneori, îți depășești prietenii", a declarat el pentru Esquire în 2020, cu un an înainte de a deveni tată pentru prima dată.

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson este o mare vedetă de la Hollywood care a spus odată: "Mi-am pierdut mințile", referindu-se la dependența sa de droguri și alcool din anii 1980. El a recunoscut chiar că el crede că a pierdut joburi de actor din această cauză. Și se pare că aproape l-a costat și căsnicia.

"L-am amenințat că îl părăsesc dacă nu se duce la dezintoxicare", a declarat soția sa, LaTonya Richardson, pentru Vanity Fair. "Știam că nu-l pot părăsi pe acest băiat pe care îl admiram atât de mult. Dar și eu resimțeam.  O soție urăște să își vadă soțul slab". Samuel a terminat reabilitarea și de atunci a avut o carieră de succes.

 


Zac Efron

Zac Efron a avut o perioadă foarte grea după ce a ajuns vedetă în adolescență. El a făcut și o perioadă de dezintoxicare și a fost celebru pentru că s-a bătut cu un om al străzii în Los Angeles la primele ore ale dimineții - dar a reușit să își refacă viața și cariera în cele din urmă. "Nu este niciodată un lucru anume", a declarat el pentru The Hollywood Reporter în 2014. "Adică, ai 20 de ani, ești singur, treci prin viața de la Hollywood, știi? Totul îți este aruncat în față. Nu aș lua nimic înapoi; trebuia să învăț tot ce am făcut. Dar a fost o călătorie interesantă, ca să spunem așa."

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: International
Tagurile articolului: alcool  alec baldwin  ben affleck  brad pitt  Chrissy Teigen  Drew Barrymore  droguri  jamie lee curtis  jessica simpson  Johnny Depp  kanye west  Lady Gaga  robert downey jr-  travis barker  vedete 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”




pixel