Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia pentru care relația cu bani se va schimba radical de anul viitor
Nu-i nimic, ai reluarea instantanee să revezi faza imediat! Arbitrul a dictat penalty, dar nu ai primit momentul cu atenție? Din nou, reluarea este de ajutor, redată în mod repetat.
Desigur, acum există multe camere video care surprind fiecare clipă a unui eveniment sportiv, din diverse unghiuri. Însă nu a fost mereu așa. Înainte de 7 decembrie 1963, la TV nu exista conceptul de reluare instantanee, în cadrul unui eveniment sportiv transmis în direct.
Pe 7 decembrie 1963, în Statele Unite ale Americii, Armata (forțele terestre de luptă) și Marina (forțele militare navale) s-au confruntat în meciul lor anual de fotbal american, expresie a rivalității sportive dintre cele două divizii de apărare ale statului. În al patrulea sfert, fundașul armatei Carl "Rollie" Stichweh a fugit în zona finală de pe Stadionul Municipal din Philadelphia pentru a marca un touchdown.
În scurt timp, s-a întâmplat ceva neobișnuit: fanii care vizionau partida la TV au observat că fundașul a marcat încă o dată un touchdown, exact în același mod. "Aceste imagini nu sunt în direct. Doamnelor și domnilor, Armata nu a mai marcat!", a explicat Lindsey Nelson, prezentatorul CBS play-by-play, audienței destul de derutate de evenimentul inedit. Astfel, telespectatorii americani au fost martori la prima reluare instantanee din istoria televiziunii.
Tony Verna este persoana care a revoluționat modul în care privim evenimente sportive în direct. Regizorul în vârstă de 30 de ani la acea vreme a aplicat o idee pe care o avea de mai mulți ani, introducând reluarea instantanee la meciul dintre Armată și Marină. Inovația a fost bazată pe progresele consemnate în tehnologie, existând deja echipamente moderne de înregistrare audio și video, care permiteau și editare rapidă.
Partida de fotbal american trebuia să se dispute în mod normal mai devreme, însă a fost amânată pentru data de 7 decembrie, Ziua Comemorării atacului de la Pearl Harbor. Motivul amânării: asasinarea președintelui John F. Kennedy din 22 noiembrie 1963. Vremuri complicate, așadar, din punct de vedere istoric...
Tony Verna nu putea testa ideea sa decât în timpul transmisiunii directe, așadar l-a rugat pe crainic să nu vorbească despre reluarea instantanee înainte ca aceasta să fie redată, pentru că nu era sigur că va reuși.
Înainte de meci, Verna a împrumutat un aparat VR-1000 și câteva role de bandă magnetică de la studiourile CBS din New York și a transportat totul până în Philadelphia. Plin cu tuburi de vid fragile, aparatul VR-1000 nu funcționa tocmai bine în urma transportului. Verna a improvizat, folosind o bobină de bandă deja utilizată și alte echipamente puse în acțiune. Cu mari emoții, a reușit să facă istorie în transmisiunile live de televiziune.
Astăzi, nu putem concepe un eveniment sportiv live la TV sau pe internet fără a ne bucura de reluări imediate ale tuturor fazelor importante. În fotbalul românesc se utilizează deja tehnologia VAR, care are ca scop corectarea deciziilor importante luate de către arbitri în mod greșit.
Dincolo de toate, fanii își doresc să revadă momentele pozitive, reușitele favoriților, indiferent de sport. Până și la online slots avem astăzi parte de reluări, astfel că putem revedea rotirile norocoase: sloturile online de la Pragmatic Play permit reluarea câștigurilor, sporind intensitatea momentelor de distracție la cazino online.
Îți place sau nu desfășurarea unei acțiuni într-un eveniment sportiv, cert este că îți dorești să revezi fazele importante din joc, imediat ce acestea s-au întâmplat. În transmisiunile directe, reluările acoperă inclusiv momentele în care pe teren există unele mici pauze de joc, din diverse motive ce țin de dinamica evenimentului sportiv.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Editor Team
Categorie: Stiri
Iată ce-ți rezervă astrele...
Iată ce-ți rezervă astrele...