A ajuns în închisoare, după ce s-a filmat în timp ce mânca șorici. Care a fost motivul acestei sentințe
Data publicării:
O femeie a ajuns în spatele gratiilor, după ce s-a filmat în timp ce mânca șorici. 

O femeie musulmană a fost condamnată la doi ani de închisoare în conformitate cu legea indoneziană privind blasfemia din cauza unui videoclip pe care l-a distribuit pe TikTok și care o arată recitând o rugăciune islamică înainte de a gusta carne de porc. Lina Lutfiawati, cunoscută ca Lina Mukherjee pe rețelele de socializare, a fost judecată marți la tribunalul districtual din Palembang, pe insula Sumatra.

A ajuns în închisoare, după ce s-a filmat în timp ce mânca șorici

Femeia în vârstă de 33 de ani a fost găsită vinovată de "răspândirea de informații menite să incite la ură împotriva persoanelor religioase și a unor grupuri specifice", se arată în documentele tribunalului.

Pe lângă pedeapsa de doi ani de închisoare, instanța a amendat-o cu 16.245 de dolari (250.000.000.000 de rupii indoneziene), o mică avere într-o țară în care salariul anual pe cap de locuitor este de aproximativ 4.300 de dolari. Perioada de închisoare ar putea fi prelungită cu trei luni dacă nu plătește amenda, a adăugat instanța.

Vorbind cu reporterii în fața instanței marți, după proces, Mukherjee s-a declarat șocată de sentință.

"Știu că am greșit, dar chiar nu mă așteptam la această pedeapsă", a spus ea, în comentarii preluate de afiliatul CNN, CNN Indonezia. Este posibil ca ea să facă apel, a adăugat CNN Indonezia.

@dailymirror Indonesia influencer Lina Mukherjee jailed for using Islamic phrase before eating pork on TikTok #dailymirror #breakingnews #news #linamukherjee #tiktok #islamic #indonesia ♬ original sound - Daily Mirror

Cazurile de blasfemie sunt în creștere

Indonezia este cea mai mare națiune musulmană din lume, unde 231 de milioane de oameni, cel puțin 93% din populația adultă, se identifică ca fiind musulmani.

Conservatorismul religios a fost în creștere în țară în ultimii ani, iar grupurile de apărare a drepturilor au avertizat că legile privind blasfemia sunt "din ce în ce mai mult folosite ca armă" împotriva minorităților religioase și a celor care se consideră că au insultat islamul.

Carnea de porc este interzisă în Islam, iar consumul acesteia rămâne tabu pentru majoritatea musulmanilor indonezieni. Dar carnea este consumată în mod obișnuit de milioane de nemusulmani, inclusiv de populația de etnie chineză a țării, precum și de cei care trăiesc pe insula Bali, cu majoritate hindusă.

Mukherjee, care se identifică ca fiind musulman, are un număr combinat de peste 2 milioane de urmăritori pe rețelele de socializare. Cunoscută pentru stilul său de viață și pentru videoclipurile sale culinare care o arată degustând diverse feluri de mâncare, ea a primit reacții negative din cauza unui videoclip pe care l-a distribuit pe TikTok în luna martie, în care apărea stând la o masă și recitând fraza islamică "Bismillah" (În numele lui Allah) înainte de a consuma șorici de porc. 

Bismillah este una dintre cele mai importante și comune fraze sfinte din islam. Este prima frază din Coran și este adesea rostită de musulmani înainte de a mânca. De asemenea, este frecvent folosită ca declarație generică.

Videoclipul, despre care Mukherjee a spus că a fost filmat în timpul unei călătorii în Bali, o prezintă pe aceasta încercând babi guling, o mâncare populară de stradă, compusă din orez și bucăți de carne de porc prăjită la proțap și crăpături, servită cu legume. Ea vorbește în fața camerei și face o grimasă în timp ce gustă o bucată de șnițel de porc. Videoclipul a atras milioane de vizualizări, dar a fost condamnat de grupuri religioase, inclusiv de Consiliul Ulema indonezian, cel mai important organism clerical musulman din țară, care a emis o hotărâre prin care l-a numit "blasfemator". De asemenea, a generat o plângere publică care a declanșat anchete ale poliției, care au dus la trimiterea în judecată a lui Mukherjee.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: International
Tagurile articolului:   inchisoare  sorici 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel