A murit actorul Burt Young, cunoscut pentru rolul din filmul „Rocky”. Acesta avea 83 de ani
Data publicării:
Vești triste vin din lumea filmul internațional, întrucât actorul Burt Young s-a stins din viață. 

Actorul american Burt Young, nominalizat la Oscar pentru rolul cumnatului protagonistului interpretat de Sylvester Stallone în seria de filme ''Rocky'', a murit la vârsta de 83 de ani, a anunţat miercuri managerul acestuia, potrivit Reuters.

Decesul lui Burt Young, care a avut loc pe 8 octombrie în Los Angeles, a fost dezvăluit în premieră miercuri de cotidianul The New York Times, care a citat-o pe fiica actorului, Anne Morea Steingieser, şi a fost confirmat pentru Reuters de managerul din Los Angeles al artistului, Lynda Bensky.

Pe numele său real Gerald Tommaso DeLouise, actorul s-a născut în cartierul Queens din New York, şi-a efectuat stagiul militar în Marina americană în anii 1950 şi a urmat după aceea cursurile organizate de Studioul Actorilor deţinut de Lee Strasberg. De-a lungul unei cariere bogate, a jucat în principal personaje dure şi roluri de italo-americani în producţii de film şi televiziune.

A rămas în memoria publicului prin rolul lui Paulie Pennino din filmul original ''Rocky'' (1976), un măcelar alcoolic şi bun prieten al personajului principal interpretat de Sylvester Stallone, Rocky Balboa, un boxer aspirant, care se antrena lovind carcase de carne în măcelăria în care lucra Paulie.

Rolul lui Paulie, care era şi fratele lui Adrian, iubita şi viitoarea soţie a lui Balboa, cu care protagonistul se căsătoreşte în ''Rocky II'', i-a adus lui Burt Young o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Pelicula originală ''Rocky'', care a făcut senzaţie în lumea filmului, a fost nominalizată de 10 ori la Oscar şi a primit trei trofee, inclusiv în categoria "cel mai bun film", pentru felul în care a prezentat povestea unui boxer necunoscut din Philadelphia care are şansa de a câştiga un titlu mondial.

Burt Young a reluat rolul lui Paulie în toate cele şase continuări ale filmului original ''Rocky''.

Actorul american a mai jucat în producţii precum ''Chinatown'', ''The Pope of Greenwich Village'' şi ''Once Upon a Time in America''. A avut numeroase apariţii în calitate de invitat special în seriale ca ''M*A*S*H'', ''The Rockford Files'', ''Baretta'' şi ''Law & Order''.

În ultimii ani, Burt Young s-a făcut remarcat şi în universul picturii, iar tablourile sale sunt expuse în galerii din întreaga lume, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: International
Tagurile articolului: a murit  actor  burt young  rocky 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel