"Acest curent se adresează analfabeților". Ionuț Rusu, părere tranșantă despre manele: Ar trebui să existe niște limite
Data publicării:
Ionuț Rusu și Andi Moisescu și-au spus opinia, în intermediul unui podcast, despre manele.

Andi Moisescu, împreună cu comediantul Ionuț Rusu, au dezbătut unul dintre cele mai controversate subiecte ale momentului, în România și, anume, manelele. 

"Astăzi am impresia că social media vine mănușă pentru acest curent. Am văzut că foarte apropiați de curent sunt și copiii, de la vârste fragede și, cumva, consumă cu o relaxare pe care cei din generația mea nu au avut-o niciodată, atunci când a venit vorba de manele. Încordarea nu are legătură cu fenomenul muzical în sine are, poate, mai mult legătură cu lucrurile mai puțin plăcute pe care le asociezi atunci când asculți manele. Nu avem niciun drept să catalogăm fenomenul în vreun fel sau altul, că fiecare are locul lui.", a declarat Andi Moisescu, în podcast-ul său.

"Ar trebui să existe o etică și în manele"

În timp ce Andi Moisescu vorbește despre acest fenomen, ca fiind o normalitate a zilelor în care trăim, Ionuț Rusu este puțin mai tranșant, la acest capitol. Comediantul nu este de acord cu valorile și mesajele pe care le transmit versurile celor mai multe melodii lăutărești.

"Acest curent se adresează, noi având foarte mulți analfabeți funcționali și analfabeți propriu-zis, consumă tot felul de.. Eu nu zic că tot fenomenul este greșit, că sunt și unele piese foarte bine scrise, dar valorile promovate uneori nu doar în manele, ci și în muzica pentru copii, trap, nu sunt tocmai cele mai sănătoase. Ar trebui să existe o etică, până și în muzică, niște limite, să promovezi doar superficialitatea. Ar putea porni de la artiști o mișcare care să mai curețe un pic mesajul, pe care-l transmit. Maneliștii sunt agențiile de presă numărul unu.", a spus și Ionuț Rusu.

"Maneliștii sunt cei mai buni reporteri"

În timp ce mulți oameni subapreciază maneliștii, Andi Moisescu spune că ei sunt oamenii de la care pleacă prima dată informația.

"Oamenii sunt foarte actuali. Dacă vrei să iei pulsul societății, să vezi vezi evoluția, te uiți la manele, pentru că ele sunt primele. Cred că sunt cei mai buni reporteri astăzi. În curând, la site-urile de știri asta cred că o să apară. Dacă maneliștii devin noii reporteri, s-a rezolvat și problema cu veniturile, că ei stau bine aici. Cu niște manele bune, nu mai ai nevoie nici de reporteri.", a adăugat Andi Moisescu.

 

 


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: andi moisescu  comediant  ionut rusu  manele  podcast  vedete 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



pixel