Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Unul dintre adevărurile triste ale vieții este că oamenii vor părăsi lumea mult prea devreme. Atunci când un artist se stinge din viață, lucrările sale care vor urma poartă o aură diferită pentru public și observatori. Arta lor capătă o nouă viață și, într-un fel, continuă moștenirea lor dincolo de moarte. Fie că este vorba de pictori, de artiști de divertisment sau de orice alt tip de artist, restul operei lor devine interesant, mai ales dacă a fost o figură publică notabilă.
În lumea Hollywood-ului, mai mulți artiști au murit brusc în mijlocul carierei lor, lăsând una sau mai multe reprezentații pe care publicul să le urmărească și să le ia în primire.
Destul de des, boala îi răpește pe mulți dintre acești actori. Unele figuri publice, fie că își păstrează afecțiunile publice sau în rândul celor mai apropiați, vor continua să lucreze până la sfârșit. Alții pot suferi din cauza unor accidente sau a unor nereușite legate de sănătate, chiar și în timpul producției unuia dintre filmele lor.
Orice film care prezintă un actor pe care lumea l-a pierdut recent va inspira, fără îndoială, intrigă. Indiferent dacă a fost sau nu intenționat acest lucru, ultima lor lucrare acționează ca o declarație finală privind etica muncii și talentul lor și o ultimă șansă pentru fanii lor de a petrece ceva timp cu ei.
Lamar Johnstone
- Film(e) lansat(e) postum: "The Lone Star Ranger" (1919), "Wolves of the Night" (1919), "The Last of the Duanes" (1919) și "The Spite Bride" (1919).
Chiar și în epoca filmului mut, viețile și carierele artiștilor de cinema prezentau interes. Cu peste 100 de credite în filmul mut, Johnstone a fost unul dintre oamenii de frunte în anii 1910, și chiar a regizat el însuși câteva filme. Din nefericire, Johnstone a murit în somn, la scurt timp după ce a finalizat "The Lone Star Ranger", un western cu William Farnum în rolul principal.
David Bacon
- Film(e) lansat(e) postum: 'The Masked Marvel' (1943)
În timp ce încerca să își lanseze cariera cinematografică, David Bacon a găsit o intrare în industrie prin intermediul celebrului pilot și producător de film Howard Hughes în 1942. În cele din urmă, Hughes i-a obținut lui Bacon un rol într-un film numit "The Masked Man", care a avut o producție zbuciumată ce a inclus incidente precum rănirea lui Bacon în urma filmării unei scene de luptă. La două săptămâni după producția filmului și înainte de lansare, Bacon a fost ucis în mod misterios, iar povestea din spatele morții sale va deveni mai infamă decât orice film în care a apărut.
Bruce Lee
- Film(e) lansat(e) postum: "Enter the Dragon" (1973)
După ce a sărit de la Hong Kong la cinematograful de la Hollywood, artistul marțial și actorul Bruce Lee a devenit un fenomen cultural mondial. Printre succesele lui Lee se numără "The Big Boss", "Fist of Fury" și "Way of the Dragon", dar interpretul a izbutit cu adevărat să se afirme în rolul lui Kato din serialul de televiziune "The Green Hornet". Lee a murit foarte devreme, la vârsta de 32 de ani, din cauza unui edem cerebral în timp ce călătorea - masivul și foarte apreciatul "Enter the Dragon" avea să fie lansat la o lună după moartea sa, consolidând statutul lui Lee ca o icoană a artelor marțiale și a filmului.
Natalie Wood
- Film(e) lansat(e) postum: "Brainstorm" (1983)
Actrița Natalie Wood a lucrat la Hollywood încă de la o vârstă fragedă, fiind co-protagonistă în "Miracle on 34th Street" în copilărie și obținând mai târziu o nominalizare la Oscar pentru "Rebel Without a Cause" în adolescență. Cariera lui Wood a prosperat în anii 1960, după ce a jucat în "West Side Story", iar viața ei publică a devenit mai mult în centrul atenției în deceniul care a urmat. Wood a murit în mod tragic înecată într-un caz din 1981, care era încă investigat până în 2018. Moartea ei a avut loc în mijlocul producției pentru "Brainstorm", iar sora ei mai mică, Lana Wood, i-a ținut locul pentru scenele rămase.
Tupac Shakur
- Film(e) lansat(e) postum: "Gang Related" (1997), "Resurrection" (2003)
Tupac Shakur a fost cunoscut mai bine ca rapper și interpret, dar a avut succes de critică și ca actor în filme selecte precum "Juice" și "Poetic Justice". Shakur a fost implicat într-o serie de cazuri juridice și penale, iar rapperul în vârstă de 25 de ani a fost în cele din urmă ucis într-o împușcătură din mașină, se presupune că a fost rezultatul unei dispute între rapperi de pe Coasta de Vest și Coasta de Est. Ultimul său film, "Gang Related", a fost afectat de o împușcătură reală legată de o bandă înainte de premieră, dar Shakur va fi creditat ani mai târziu în "Tupac: Resurrection", un documentar despre scurta sa viață și carieră.
Whitney Houston
- Film(e) lansat(e) postum: "Sparkle" (2012)
Considerată una dintre cele mai mari cântărețe și artiste R&B din toate timpurile, cariera lui Whitney Houston s-a extins și în cinematografie. Houston a apărut în "The Bodyguard", "Waiting to Exhale" și "The Preacher's Wife", toate primind recenzii mixte, în timp ce laudele mari au fost rezervate pentru coloanele sonore care au însoțit fiecare film. Houston a murit din cauza unei combinații de consum de droguri și probleme cardiace care au dus la înecarea ei într-o cadă de baie. Houston avea să mai apară în "Sparkle", pe care l-a și produs, iar numeroase documentare și filme despre Houston au fost realizate sau sunt încă în lucru, datorită statutului ei legendar în muzică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: International
Tagurile articolului: actori deces film
Noua Miss Universe s-a impus în fața a 130 de...
Un actor celebru s-a filmat,...
Margot Robbie își așteaptă...
Când vine vorba de căsătorii...