Gene Hackman, mai ceva ca un adolescent, la 93 de ani. Secretul longevității „gigantului” de la Hollywood
După aproape două decenii de la ultimul său rol și după câțiva ani de pauză de la viața socială, actorul Gene Hackman, în vârstă de 93 de ani,  a ales să ia prin suprindere pe toată lumea atunci când a „ieșit din nou în lume”, fiind surprinz în timp ce savura un fast-food, direct din mașina sa.

Legendarul câștigător a două premii Oscar - care nu a mai jucat într-un film de aproape două decenii, a fost surprins  într-o formă excelentă, făcând lucrări de grădinărit la ferma sa, cu lopata în mână, titrează The Daily Mail.

Gene Hackman într-o formă de zile mari

Înainte de asta, actorul pensionat s-a bucurat de un prânz fast-food într-o parcare, în camionul său alb, după ce a trecut pe la un drive-thru Wendy's.

A fost o apariție rară a starului care are 100 de filme în palmares - ultimul său rol în film a fost alături de Ray Romano și Christine Baranski în comedia "Welcome To Mooseport" din 2004.

Pe data de 7 iulie a aceluiași an, acorda un interviu rar la Larry King, în care anunța că nu mai are niciun proiect cinematografic nou în plan și crede că și-a încheiat cariera de actor.

Viața de după lumile reflectoarelor

Ani mai târziu, și-a confirmat retragerea în timp ce își promova cel de-al treilea roman,"Escape From Andersonville", în 2008.

În 2011, a fost întrebat de GQ dacă ar reveni pentru a mai face un film, la care Hackman a răspuns: "Dacă aș putea să îl fac în propria mea casă, poate, fără să deranjeze nimic și doar cu una sau două persoane".

Cu toate acestea, el nu a stat complet departe de industrie, deoarece a pus voce pe două documentare despre Corpul Marinei:  "The Unknown Flag Raiser of Iwo Jima" (2016) și "We, The Marines "(2017).

Drumul spre celebritate

Hackman și-a început cariera de actor în urmă cu aproape 70 de ani, înscriindu-se la Pasadena Playhouse în 1956, unde s-a împrietenit cu un alt actor aspirant, Dustin Hoffman.

În cele din urmă s-a mutat la New York în 1963 și a început să joace în mai multe piese de teatru Off-Broadway și în roluri mai mici la televiziune.

Actorul și-a făcut cu adevărat un nume, în anii 1970, când a fost nominalizat la Oscar la categoria "Cel mai bun actor în rol secundar" pentru filmul din 1970 “I Never Sang For My Father”.

În anul următor, a devenit oficial un actor principal, câștigând Premiul Oscar pentru cel mai bun actor pentru interpretarea sa în rolul detectivului newyorkez Jimmy "Popeye" Doyle din “The French Connection”.

A continuat să aibă o activitate constantă, inclusiv în filmul catastrofă “The Poseidon Adventure” (1972) și în filmul lui Francis Ford Coppola “The Conversation” (1974), înainte de a obține rolul super-răufăcătorului Lex Luthor în filmul “Superman: The Movie” din 1978.

În anii 1980 a jucat în mai multe filme, printre care Reds (1981), Under Fire (1983), Hoosiers (1986), No Way Out (1987) și Mississippi Burning (1988).

Anii '90 i-au adus al doilea Oscar, fiind recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul șerifului sadic "Little" Bill Daggett, alături de Clint Eastwood, în filmul "Unforgiven" din 1992.

A completat acest deceniu jucând și în Narrow Margin (1990), Geronimo: An American Legend (1993), The Firm (1993), The Chamber (1996), Wyatt Earp (1994), The Quick And The Dead (1995), Crimson Tide (1995), Get Shorty (1995,) Absolute Power (1997), The Birdcage (1996) și Enemy Of The State (1998).

Hackman a continuat să fie activ la începutul anilor 2000 cu roluri în Behind Enemy Lines (2001), Heist (2001), Runaway Jury (2003) și chiar a obținut Globul de Aur pentru cel mai bun actor - musical sau comedie pentru The Royal Tenenbaums (2001), mai precizează sursa citată.

 

Data: 09 Martie 2023, 21:05
Autorul articolului: Cristina Nacar
Categorie: International
Tagurile articolului: filme  gene hackman  oscar 


DC Media Group Audience

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorieMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...