Actorul Jamie Foxx, acuzat de agresiune sexuală într-un proces intentat la New York
Data publicării:
Jamie Foxx, actor recompensat cu premiul Oscar, a fost acuzat de agresiune sexuală într-un proces intentat miercuri la New York, în care se susţine că ar fi pipăit o femeie într-un restaurant din Manhattan, în august 2015.

Reclamanta, al cărui nume real nu este menţionat în plângere, a declarat că agresiunea s-a petrecut într-un colţ retras al localului Catch NYC, după ce ea şi o prietenă l-au abordat pe starul de film şi s-au fotografiat cu el.

Reprezentanţii lui Foxx nu au răspuns imediat la o solicitare de a face comentarii cu privire la acest proces în care nu sunt specificate daunele solicitate.

Potrivit documentelor depuse, Foxx ar fi început să o pipăie pe femeie şi să o atingă pe sub haine, împotriva voinţei ei. El a fost întrerupt de prietena reclamantei, iar cele două au părăsit ulterior localul.

Actorul este cunoscut în special pentru portretizarea recompensată cu un premiu Oscar a cântăreţului Ray Charles în filmul "Ray" din 2004. De asemenea, el a obţinut o nominalizare la Oscar pentru rolul secundar din filmul "Collateral", în acelaşi an.

Jamie Foxx este una dintre vedetele acuzate recent de infracţiuni de natură sexuală, într-o serie de procese intentate în baza Legii privind supravieţuitorii adulţi, o lege a statului New York care permite ca astfel de procese să fie intentate chiar şi după expirarea termenelor de prescripţie.

Termenul limită pentru fereastra specială de un an prevăzută în temeiul acestei legi în cazul unor astfel de plângeri expiră la sfârşitul lunii.

Veteranul industriei muzicale Jimmy Iovine a fost la rândul său dat în judecată miercuri de o femeie care susţine că ar fi abuzat-o sexual. În plângerea depusă împotriva lui Iovine la tribunalul statului New York din Manhattan, o femeie a cărei identitate nu a fost dezvăluită a declarat că a fost abuzată sexual, atinsă cu forţa şi supusă la hărţuire sexuală în august 2007.

Un purtător de cuvânt al lui Iovine a declarat că atât el cât şi artistul au fost "destul de şocaţi şi nedumeriţi" de această plângere. "Este prima dată când auzim despre această anchetă. Nimeni nu a făcut vreodată o astfel de plângere împotriva lui Jimmy Iovine şi nici nu am fost contactaţi sau informaţi anterior cu privire la o plângere din partea cuiva, inclusiv din partea acestei reclamante necunoscute"', a spus purtătorul de cuvânt.

Avocatul reclamantei, Douglas Wigdor, a refuzat să comenteze.

Printre alte personalităţi date în judecată în baza acestei legi se numără actorii Russell Brand şi Bill Cosby, fostul producător de film Harvey Weinstein, un fost preşedinte, Donald Trump, şi magnatul hip-hop Sean "Diddy" Combs, al cărui caz a fost soluţionat după o zi.

Axl Rose, solistul trupei Guns N' Roses, a fost dat în judecată, miercuri, în baza aceleiaşi legi, de Sheila Kennedy, actriţă şi fostă "Penthouse Pet of the Year", pentru o presupusă agresiune care ar fi avut loc în 1989, notează Agerpres.


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: International


DC Media Group Audience

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Nicolae Drăghici, Românii au talent

Golden Buzz pentru Nicolae Drăghici. A fost cel mai spectaculos număr din istoria Românii au talent

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

Daniela Simulescu, captură video Youtube

Horoscop cu Daniela Simulescu. Zodiile care vor fi cele mai afectate pe 24 februarie 2024

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"pixel