Actorul Jason Momoa, protagonistul filmului "Aquaman", luptă pentru protejarea oceanelor
Data publicării:
În filmul "Aquaman", popularul actor Jason Momoa interpretează rolul unui protector al adâncurilor subacvatice de pe Terra, dar, în contextul în care oceanele lumii au devenit tot mai ameninţate în viaţa reală, starul american a decis să ducă această luptă şi în afara marilor ecrane

"Fără o viaţă oceanică sănătoasă, planeta noastră, aşa cum o ştim, nu va mai exista", a declarat Jason Momoa în cadrul unui eveniment organizat pe o plajă din Portugalia înaintea Conferinţei ONU pentru Oceane, care începe luni în capitala Portugaliei.

Aproximativ 7.000 de participanţi, de la şefi de state la activişti de mediu, sunt aşteptaţi la această conferinţă, care a fost amânată din 2020 până în acest an din cauza pandemiei de coronavirus.

 

Zeci de tineri activişti din diverse ţări l-au aplaudat şi l-au ovaţionat pe Jason Momoa, care va deveni în curând ambasadorul Programului ONU pentru Mediu în cadrul campaniei "Life Below Water", în timp ce starul american vorbea despre problemele cu care se confruntă oceanele lumii.

"Trebuie să încercăm să reparăm greşelile pe care le-am făcut faţă de copiii şi nepoţii noştri, să inversăm tendinţa comportamentului nostru iresponsabil şi să construim premisele pentru un viitor în care omenirea va putea să trăiască din nou în armonie cu natura", a declarat Jason Momoa, în vârstă de 42 de ani.

Actorul american este cunoscut pentru interpretarea personajului Arthur Curry, un bărbat pe jumătate om pe jumătate atlant din filmul inspirat din benzile desenate DC Comics "Aquaman", care prezintă spectatorilor privelişti spectaculoase din universul subacvatic. Filmul "Aquaman 2" urmează să fie lansat în martie 2023.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UN Environment Programme (@unep)


Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a fost prezent alături de Jason Momoa la acel eveniment şi a prezentat scuze publice în numele generaţiei sale, care nu a luptat suficient pentru a combate schimbările climatice, a salva oceanul planetar şi a proteja biodiversitatea.

"Chiar şi astăzi acţionăm prea lent... şi continuăm să mergem în direcţia greşită", a declarat Antonio Guterres, referindu-se la industria combustibililor fosili. "A sosit timpul ca aceste comportamente să fie condamnate cu fermitate", a adăugat secretarul general al ONU.

Oceanele acoperă 70% din suprafaţa planetei noastre, generând mai mult de jumătate din oxigenul de pe Terra şi absorbind 25% din totalul emisiilor de dioxid de carbon, însă schimbările climatice duc la creşterea temperaturii apei marine şi a nivelului mării.

Aproximativ 11 milioane de tone de deşeuri din plastic ajung în oceanul planetar în fiecare an, o cantitate care se va tripla până în 2040 dacă producţia şi utilizarea plasticului nu vor fi reduse, potrivit mai multor studii ştiinţifice, notează Agerpres.


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: International
Tagurile articolului:   aquaman  jason momoa 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel