Adrian Daminescu, mărturisiri tulburătoare despre lupta cu cancerul: „Moartea face parte din viață”. Cum a reușit să învingă boala
Data publicării:
Adrian Daminescu, în vârstă de 66 de ani, a trecut prin momente cumplite, în ultimii 2 ani. Diagnosticat cu cancer, artistul și-a înfruntat cele mai mari temeri, însă a reușit să iasă învingător din lupta cu boala. 

Adrian Daminescu a fost diagnosticat cu cancer, în urmă cu doi ani. Artistul a făcut publică starea sa de sănatate abia la începutul acestui ani, pe 1 februarie. La o lună de la anunțul că se luptă cu cancerul, el și-a găsit tăria de a urca din nou pe scenă, vizibil afectat de boală, luând  parte alături de colegii de generație la inaugurarea Casei de Cultură „Doamna Chiajna', din localitatea cu același nume, din județul Ilfov.

La câteva luni distanță, artistul vorbește deja despre vindecare. A învins cancerul, însă este încă în recuperare și, cu multă credință, luptă pentru ca viața sa să revină la normal. 


Doi ani nu a ieșit din casă

 

„Cum am fost bolnav vreo doi ani de zile, nu am putut să ies din casă. Și abia așteptam momentul, să îmi revin. Nici nu aveam energia respectivă, ca să pot să ies afară. Eram ușor legumă. Acum am început să îmi recapăt musculatura, ca în orice boală de genul acesta, care te trântește la pământ de nu te vezi.

Am reușit să-mi pun musculatura înapoi și să-mi recreez rezistența necesară pentru a putea trăi. Acum am zis că vreau să merg neapărat la pescuit. E una dintre pasiunile mele și îmi face mare plăcere', a povestit Adrian Daminescu într-un interviu recent pentru Fanatik.ro.

Adrian Daminescu: Pe mine m-au ținut umorul și credința în Dumnezeu

Artistul a detaliat cum a arătat viața sa în cei doi ani de luptă cu boala, cum se forța să rămână optimist și cum încerca, pe holurile spitalului, să fie un sprijin moral și pentru alți pacienți.

„Am trecut printr-o perioadă foarte foarte grea. Eu am fost o viață sănătos. Viață de artist înseamnă viață de sportiv. Sună telefonul, ai geamantanul lângă ușă și ai plecat. Nu știu de ce m-am zbătut atât. Am făcut mai mult decât trebuia și asta obosește la un moment dat. Pe mine m-au ținut umorul și credința în Dumnezeu. Eu am scăpat de boală. Am avut noroc și de niște medici extraordinari. Eu abia reușeam să mă scol din pat, dar îmi puneam halatul alb, eșarfă și o țigară electronică și ieșeam pe hol cu bolnavii și le făceam ședințe existențiale. Moartea face parte din viață, dar nu trebuie să ne gândim la ea, trebuie să avem alte idealuri', a mai declarat Daminescu pentru sursa citată anterior.

 

 

Cine este Adrian Daminescu

Adrian Daminescu s-a născut la 2 octombrie 1956, la Timişoara, într-o familie de muzicieni. Tatăl, Constantin Daminescu, era un cunoscut compozitor şi dirijor, iar mama, Aznif Elisabeta Daminescu, era soprană a scenei lirice la acea vreme. La numai patru ani, tatăl i-a cumpărat o vioară, dar ulterior Adrian şi-a îndreptat atenţia către pian, pe care l-a studiat până la 12 ani, următorul instrument abordat fiind violoncelul, timp de 16 ani. În 1970, s-a înscris la Liceul de muzică din Timişoara, iar în 1972 debuta în grupul Promuzica, alături de Ilie Stepan, Perin Boyan, Erly Krauser şi alţii. În 1974, a plecat din Promuzica şi a înfiinţat un grup de folk progresiv, Helicoidal. Un an mai târziu, în vara anului 1975, la festivalul "Primăvara baladelor", grupul câştiga voturile publicului şi ale juriului condus de Adrian Păunescu, precum şi Premiul de Popularitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: adrian daminescu  cancer 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Alexandra Duli, captură video Youtube, Catalin Maruta

Alexandra Duli, adevărul despre relația cu Zanni: „Îmi place de el. Nu aș spune nu”




pixel