Amanda Gorman, VEDETĂ după apariția la învestirea lui Biden. Hillary Clinton și Oprah Winfrey, FASCINATE: Abia AȘTEPT să CANDIDEZE
Data publicării:
Amanda Gorman a devenit vedetă după apariția la ceremonia de învestire a lui Joe Biden. 

Tânăra poetă Amanda Gorman, în vârstă de 22 de ani, s-a trezit joi vedetă peste noapte după ce lectura impresionantă de la ceremonia de învestitură a lui Joe Biden a proiectat-o în fruntea listei celor mai bine vândute cărţi de pe Amazon, informează Reuters, citează Agerpres.

La câteva ore după interpretarea electrizantă de la ceremonia de învestitură a preşedintelui Joe Biden şi a vicepreşedintei Kamala Harris cele două cărţi semnate de tânăra poetă - niciuna dintre ele lansată încă - au ajuns în fruntea celor mai bine vândute cărţi pe gigantul online Amazon.

''Am căzut pe spate. Cărţile mele sunt #1 & #2 pe Amazon după o singură zi'', a scris Gorman, care locuieşte în Los Angeles, pe Twitter.

Volumul de poezii de debut al lui Gorman, ''The Hill We Climb'', a ajuns pe prima poziţie în topurile de vânzări ale gigantului online, urmat de următoarea ei carte, ''Change Sings: A Children's Anthem''.

"Nu vom merge înapoi la ce a fost"

Deşi popularitatea poeziei este în creştere, rămâne o piaţă de nişă, iar acest succes apărut peste noapte a luat-o într-adevăr prin surprindere pe Gorman.

''Vă mulţumesc din suflet tuturor pentru că m-aţi încurajat atât pe mine, cât şi cuvintele mele. Aşa cum a scris Yeats: ''Căci doar cuvintele sunt preţioase cu adevărat: Cântaţi atunci.'' a spus ea. 

Gorman, cea mai tânără poetă din istoria Statelor Unite care participă la ceremonia de învestitură a unui preşedinte american, a prezentat, în interpretarea de miercuri, o viziune optimistă asupra unei ţări profund divizate.

''A fi american e mai mult decât o mândrie pe care o moştenim. Este trecutul în care păşim şi felul în care îl reparăm. Nu vom merge înapoi la ce a fost. Trecem la ceea ce va fi, o ţară rănită, dar întreagă. Binevoitoare, dar îndrăzneaţă. Neînfricată şi liberă'', a recitat Gorman pe treptele Capitoliului, la două săptămâni după ce clădirea a fost luată cu asalt de un grup de protestatari şi după un an de proteste globale pentru dreptate rasială.

Hillary Clinton și Oprah Winfrey, fascinate de tânăra poetă


Interpretarea a fost încununată de succes, poeta primind laude din toată ţara şi din întreg spectrul politic, de la Lincoln Project susţinut de republicani, la fostul preşedinte Barack Obama.

''Nu-i aşa că poemul Amandei Gorman a fost pur şi simplu uimitor? A promis că va candida la preşedinţie în 2036, iar eu una abia aştept'', a scris pe Twitter fosta candidată la prezidenţiale Hillary Clinton.

''Niciodată n-am fost mai mândră să văd o altă femeie triumfând! Brava Brava, @TheAmandaGorman! Maya Angelou te aplaudă şi la fel şi eu'', a scris pe Twitter realizatoarea de televiziune Oprah Winfrey, potrivit DC NEWS.


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: International
Tagurile articolului: amanda gorman  America  hillary clinton  joe bieden  sua 


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”



pixel