Andreea Balaban te învață cum să îți alegi tunsoarea în funcție de forma feței
Data actualizării:
Data publicării:
Tunsoarea este o problemă majoră pentru multe dintre femei, însă dacă respecți aceste reguli, cu siguranță, de sărbători vei fi în centrul atenției 

Tunsoarea potrivită poate face minuni pentru orice tip de formă. Dacă ţi-ai propus să faci o schimbare în acest sezon, atunci trebuie să știi că  forma feţei și tipul de păr pe care îl ai sunt elementele cheie în alegerea unei tunsori care să te avantajeze.

Chiar dacă te-ai hotărât să mergi la salon, ar fi bine să afli înainte ce tip de formă ai și ce tunsoare ți se potrivește cel mai bine pentru a avea așteptări realiste și rezultatele dorite .

Potrivit vlogului Andreei Balaban, influencer, trebuie să respectăm câteva reguli în ceea ce privește tunsoarea și schimbarea de look. 

Cum determini forma figurii tale ?

Măsurând-o! Măsoară lățimea maxilarului, fruntea, lungimea de la un pomete la altul. Fă media acestor măsurători. Măsoară apoi lungimea feței pornind din punctul în care începe linia părului și până la barbie

Dacă lungimea este aproximativ aceeași cu media lățimii – fața ta are forma rotundă. Dacă lungimea este de aproximativ 1,5 ori mai mare decât lățimea medie – fața ta are forma ovală. Dacă lungimea este de peste 1,5 ori mai lungă decât media lățimii – fața ta are forma alungită. Dacă lungimea este aproximativ aceeași cu media lățimii, dar maxilarul este de departe cea mai largă parte a feței – fața ta are forma pătrată. Dacă obrajii sunt cea mai largă parte a figurii tale – fața ta are formă de diamant. Dacă ai bărbia ascuțită și maxilarul semnificativ mai larg decât fruntea – fața ta are forma triunghiulară.

Ce tunsoare ți se potrivește cel mai bine

Dacă față ta are forma rotundă

Dacă ai fața rotundă alege-ți un stil care alungește trăsăturile. Dacă alegi o tunsoare cu mult volum pe creștet, forma ta va dobândi mai multă  simetrie. Nu îți lasă părul lung și ferește-te de tunsorile cu franjuri ascuțiți pentru că acestea conferă rotunjime feței.

Dacă fața ta are forma ovală

 Ești un norocos pentru că poți să alegi dintr-o gamă variată de tunsori și îți poți aranja părul cu cărare pe ambele părți cu la fel de mult succes. Evită totuși bretoanele lungi pentru că acestea îți vor face fața să pară prea rotundă.

Dacă față ta are formă alungită

Alege tunsori bine proporționate, de preferat cu breton. Ar fi indicat că părul de pe tâmple să nu fie tăiat prea scurt, iar cel de pe creștet să nu aibă prea mult volum.

Dacă față ta are formă pătrată

Pentru bărbații cu maxilare puternice o tunsoare scurtă este cea mai potrivită. Evită bretoanele și nu îți face niciodată cărare pe mijloc.

Dacă față ta are formă de diamant

Dacă ai fruntea și bărbia înguste și pomeții prea proeminenti alege o tunsoare cu mult volum și cu breton. Evită tunsorile prea scurte. Nu vor face decât să îți evidențieze pomeții.

Dacă față ta are formă triunghiulară

O tunsoare de lungime medie cu extra volum ți se potrivește cel mai bine. Pentru mai mult echilibru între tunsoare și trăsături ai putea să îți lași părul ceva mai lung.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: Andreea Balaban  spectacola  vedetă 


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 13 - 29 mai 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: Pro TV

Marilena Cuciurean, iubita lui Andrei Ciobanu, a răbufnit la adresa lui Zanni: „Aș vrea să fie eliminat. În acel exil a luat o altă traiectorie”

Captură video: Pro TV

Se încing spiritele la Survivor All Stars. Zanni tună și fulgeră la adresa lui TJ Miles




pixel