Cât timp trebuie fierte ouăle pentru a beneficia la maximum de beneficiile lor. Doctor Mihail a oferit o serie de recomandări
Andreea Bănică se numără printre cele mai apreciate artiste din România. Vedeta este foarte activă pe rețelele de socializare, acolo unde împărtășește cu fanii tot ce se întâmplă în viața ei. De data aceasta, Andreea Bănică le-a mărturisit fanilor că se confruntă cu probleme de sănătate grave.
Vedeta susține că se simțea tot timpul umflată și balonată și avea o mică umflătură în partea de jos a abdomenului, motiv pentru care a decis să meargă la medic. În urma unor investigații, Andreea Bănică a fost diagnosticată cu diastază abdominală.
„Am remarcat că în urma efortului pe care îl depun, în urma dietelor pe care le țin și a mâncatului sănătos, a sportului, nu se rezolvă problema abdomenului. Și mai tot timpul mă simțeam umflată. Și mă simt și acum balonată. Este o mică umflătură în partea de jos a abdomenului. Ceea ce este deranjant pentru mine, făcând atâta efort pentru a arăta cât mai bine. Mi s-a părut dubios și am consultat un doctor ”, a dezvăluit Andreea Bănică, pe pagina sa de Instagram.
Artista le-a mărturisit fanilor că momentan nu este ceva deranjant pentru ea și nu va recurge momentan la operație, deși este singura variantă de a scăpa de această problemă.
„Medicul mi-a dat o recomandare pentru a face o ecografie de părți moi. Iar în urma acesteia a rezultat această diastază. Nu este una mare, este una micuță. Însă este deranjantă pentru mine. Nu-mi place să văd acea umflătură acolo în permanență, dacă beau apă. Fiind o diastază mică, nu o să recurg la operație prea curând ”, a mai povestit Andreea Bănică.
Diastaza abdominală este o separare excesivă a mușchilor abdominali, numită și "diastază recti" sau "divaricație abdominală". Este o afecțiune în care mușchii recti abdominali, care rulează vertical pe partea frontală a abdomenului, se separă mai mult decât ar fi normal. Această separare este rezultatul întinderii sau slăbirii fasciei musculare care leagă cei doi mușchi.
Această condiție este mai frecventă la femeile care au fost însărcinate, deoarece creșterea abdomenului în timpul sarcinii poate duce la întinderea excesivă a mușchilor abdominali. Totuși, poate afecta și bărbații și femeile care nu au fost însărcinate, în special în urma unor evenimente care implică o creștere rapidă în greutate sau o suprasolicitare a mușchilor abdominali.
Diastaza abdominală poate provoca slăbiciune și disconfort în zona abdominală, poate influența postura și poate fi asociată cu alte probleme, cum ar fi durerile de spate. Tratamentul poate include exerciții de întărire a mușchilor abdominali, terapie fizică și, în unele cazuri, intervenții chirurgicale pentru a corecta separarea mușchilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vedete
Daniela Simulescu a dezvăluit...