Andreea Marin, radicală împotriva filtrelor de înfrumusețare: „La ce bun să fii plăcut virtual dacă dezamăgești atunci când omul te întâlnește apoi real?”
Data publicării:
Andreea Marin a fost invitată în emisiunea Play IT, de pe Kanal D2, unde a vorbit despre filtrele de înfrumusețare, atât de folosite în mediul online.

Andreea Marin este una dintre cele mai cunoscute și apreciate vedete de la noi din țară. Ea își ține mereu fanii la curent pe rețelele de socializare cu toate momentele din viața ei, acolo unde este apreciată pentru naturalețea și simplitatea ei. Invitată în cadrul emisiunii Play IT, de pe Kanal D2, fosta zână a surprizelor a vorbit despre filtrele de înfrumusețare, atât de folosite în mediul online. 

Andreea Marin, împotriva filtrelor de înfrumusețare: „Tânăra generație nu mai face diferența între realitate și mediul virtual”

Deși inițial au fost utilizate pentru a îmbunătăți sau a corecta micile imperfecțiuni, unele persoane recurg la folosirea lor excesivă sau chiar în mod constant, pentru a obține o imagine perfectă în mediul online. Asta poate aduce o lipsă de încredere în sine. Ulterior încep să se compare constant cu imaginea editată. În cele din urmă, aceste persoane pot ajunge să nu se mai placă sau să nu se mai simtă confortabil în propria lor piele în absența filtrelor de înfrumusețare.

„Tânăra generație nu mai face diferența între realitate și mediul virtual, cu toate accesoriile lui. Și pe noi cei maturi ne-a prins acest val. Când apare ceva nou în materie de tehnologie, eu sunt informatician la bază și am această curiozitate, vrei să încerci, vrei să vezi cum este. La început încerci timid. Faci lucrurile astea pas cu pas și adaugi câte ceva. O încerci și pe aia, și pe aia, dar nu îți dai seama că până la urmă ajungi la o distanță mare față de realitate”, a spus Andreea Marin în cadrul emisiunii Play IT, de pe Kanal D2.

„În ceea ce mă privește mi-am spus că nu e rău să folosești luminozitatea”

Cu toate acestea, Andreea Marin susține că utilizarea unor funcții de îmbunătățire a imaginilor, cum ar fi ajustarea luminozității pentru a îmbunătăți calitatea fotografiei, poate fi justificată. Ea a explicat că acest lucru poate fi util atunci când nu există condiții bune de lumină.

„În ceea ce mă privește mi-am spus că nu e rău să folosești luminozitatea, dacă faci o fotografie, să o luminezi mai bine. Poate că nu ai avut în mediul în care te aflai în lumini perfecte, așa cum sunt cele din televiziune. Nu toată lumea are acces la asemenea lucruri. Atunci da. Dacă există posibilitatea de a lumina poza mai bine, fața, de a face ca lucrurile să arate puțin mai bine, atunci este în regulă”, a mărturisit Andreea Marin.

„Ajungi să nu-ți mai placă propria persoană și să cauți cumva să te refugiezi în ceea ce ești în mediul virtual, să-ți placă mai mult ce le oferi altora”

Andreea Marin a avertizat asupra pericolului de a modifica excesiv fotografiile. Exagerarea modificărilor în încercarea de a ne conforma standardelor actuale poate duce la pierderea identității personale și la scăderea încrederii în sine.

„În momentul în care începi să modifici atât de mult direct ceea ce ești, astfel încât atunci când ieși pe stradă și te întâlnește omul aproape să nu te mai recunoască, pentru că nu ești aceeași persoană cu cea de pe ecran, cea din social media, atunci ai o problemă. Este bine să nu ajungi acolo. Ceea ce eu mi-am impus este să fie totul echilibrat în viața mea, inclusiv când vorbim de acest aspect. Nu trebuie să exagerezi. Trebuie să păstrezi realitatea.

A modifica aproape totul încercând să te încadrezi între standardele zilei de astăzi nu este benefic. Ajungi să nu te mai placi așa cum ești, să nu te mai placi când te privești în oglindă, să nu-ți mai placă propria persoană și să cauți cumva să te refugiezi în ceea ce ești în mediul virtual, să-ți placă mai mult ce le oferi altora, dar nu e realitatea”, a precizat Andreea Marin.

 

 


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Sursa foto: Mihai Voropchevici, facebook

Horoscop cu Mihai Voropchevici. Zodia pentru care începutul primăverii nu va fi unul prietenos

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"

Totul celor mai bine îmbrăcați politicieni/ colaj foto Spectacola/ captură TV

Cel mai tare top al politicienilor - bine și rău îmbrăcați: Ciolacu, Ciucă, Simion și alți lideri. Cine a ieșit pe primul locpixel