Andreea Marin, radicală împotriva filtrelor de înfrumusețare: „La ce bun să fii plăcut virtual dacă dezamăgești atunci când omul te întâlnește apoi real?”
Data publicării:
Andreea Marin a fost invitată în emisiunea Play IT, de pe Kanal D2, unde a vorbit despre filtrele de înfrumusețare, atât de folosite în mediul online.

Andreea Marin este una dintre cele mai cunoscute și apreciate vedete de la noi din țară. Ea își ține mereu fanii la curent pe rețelele de socializare cu toate momentele din viața ei, acolo unde este apreciată pentru naturalețea și simplitatea ei. Invitată în cadrul emisiunii Play IT, de pe Kanal D2, fosta zână a surprizelor a vorbit despre filtrele de înfrumusețare, atât de folosite în mediul online. 

Andreea Marin, împotriva filtrelor de înfrumusețare: „Tânăra generație nu mai face diferența între realitate și mediul virtual”

Deși inițial au fost utilizate pentru a îmbunătăți sau a corecta micile imperfecțiuni, unele persoane recurg la folosirea lor excesivă sau chiar în mod constant, pentru a obține o imagine perfectă în mediul online. Asta poate aduce o lipsă de încredere în sine. Ulterior încep să se compare constant cu imaginea editată. În cele din urmă, aceste persoane pot ajunge să nu se mai placă sau să nu se mai simtă confortabil în propria lor piele în absența filtrelor de înfrumusețare.

„Tânăra generație nu mai face diferența între realitate și mediul virtual, cu toate accesoriile lui. Și pe noi cei maturi ne-a prins acest val. Când apare ceva nou în materie de tehnologie, eu sunt informatician la bază și am această curiozitate, vrei să încerci, vrei să vezi cum este. La început încerci timid. Faci lucrurile astea pas cu pas și adaugi câte ceva. O încerci și pe aia, și pe aia, dar nu îți dai seama că până la urmă ajungi la o distanță mare față de realitate”, a spus Andreea Marin în cadrul emisiunii Play IT, de pe Kanal D2.

„În ceea ce mă privește mi-am spus că nu e rău să folosești luminozitatea”

Cu toate acestea, Andreea Marin susține că utilizarea unor funcții de îmbunătățire a imaginilor, cum ar fi ajustarea luminozității pentru a îmbunătăți calitatea fotografiei, poate fi justificată. Ea a explicat că acest lucru poate fi util atunci când nu există condiții bune de lumină.

„În ceea ce mă privește mi-am spus că nu e rău să folosești luminozitatea, dacă faci o fotografie, să o luminezi mai bine. Poate că nu ai avut în mediul în care te aflai în lumini perfecte, așa cum sunt cele din televiziune. Nu toată lumea are acces la asemenea lucruri. Atunci da. Dacă există posibilitatea de a lumina poza mai bine, fața, de a face ca lucrurile să arate puțin mai bine, atunci este în regulă”, a mărturisit Andreea Marin.

„Ajungi să nu-ți mai placă propria persoană și să cauți cumva să te refugiezi în ceea ce ești în mediul virtual, să-ți placă mai mult ce le oferi altora”

Andreea Marin a avertizat asupra pericolului de a modifica excesiv fotografiile. Exagerarea modificărilor în încercarea de a ne conforma standardelor actuale poate duce la pierderea identității personale și la scăderea încrederii în sine.

„În momentul în care începi să modifici atât de mult direct ceea ce ești, astfel încât atunci când ieși pe stradă și te întâlnește omul aproape să nu te mai recunoască, pentru că nu ești aceeași persoană cu cea de pe ecran, cea din social media, atunci ai o problemă. Este bine să nu ajungi acolo. Ceea ce eu mi-am impus este să fie totul echilibrat în viața mea, inclusiv când vorbim de acest aspect. Nu trebuie să exagerezi. Trebuie să păstrezi realitatea.

A modifica aproape totul încercând să te încadrezi între standardele zilei de astăzi nu este benefic. Ajungi să nu te mai placi așa cum ești, să nu te mai placi când te privești în oglindă, să nu-ți mai placă propria persoană și să cauți cumva să te refugiezi în ceea ce ești în mediul virtual, să-ți placă mai mult ce le oferi altora, dar nu e realitatea”, a precizat Andreea Marin.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Gand la Gand Cu Teo

Adda tună și fulgeră, după ce a apărut în podcastul moderat de Teo Trandafir. Ce nemulțumire are artista: „Atât vreau să vă spun” / Video

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău a spus în direct la TV cine sunt nașii fiului ei, Isaia. Sunt printre cele mai cunoscute vedete din România

Captură video: YouTube/Kanal D2. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'

Teo Trandafir, reacție tranșantă după ce Jador a confirmat despărțirea de Oana Ciocan: „Dacă ești cu el și îți faci speranțe...”

Badea

Mircea Badea a încins Internetul! Imagini de infarct

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Serghei Mizil a rupt tăcerea. De ce nu vorbește cu Monica Tatoiu de mai bine de 12 ani: „Am avut multe scandaluri cu ea. Acela a fost începutul”

Captură video: YouTube/Cătălin Mărută

Rux, apariție îndrăzneață la TV. Cătălin Măruță a rămas mut de uimire, după ce influencerița a venit îmbrăcată doar în bluză: „Pe sub cămașă mai ai ceva?”

Captură video: YouTube/Povesti de Film, cu Mara Banica

„Tu pui la inimă?”. Vali Vijelie a dat cărțile pe față. Ce i-a spus soției sale, Carmen Rusu, imediat după ce a înșelat-o cu altă femeie

Irina Margareta Nistor ne-a spus cine este cel mai bun actor român: „Cel mai izbutit, dar și care ne-a adus beneficii de imagine”

Captură video YouTube/JORGE OFFICIAL

Jador a trecut peste despărțirea de Oana Ciocan! Cine este tânăra de care s-a îndrăgostit: „Aș da orice să mă iubească ea” / Video

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 8-14 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va renaște /video

Captură video: YouTube/Kanal D2

Teo Trandafir, comentariu asupra căsătoriei dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță: „Păi de ce crezi că l-a ales?”

Top cupluri cu aceeași zodie. Mihai Voropchievici: Ei vor fi uniți pe viață de iubirea lor!
pixel