Andrei Ungureanu, victima anxietății. Cum trece „Omul cu Tourette” peste atacurile de panică: „Știu că dacă e să mor se întâmpla brusc și nu simt”/ EXCLUSIV
Data actualizării:
Data publicării:
Andrei Ungureanu, „Omul cu Tourette”, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, cum face față stărilor de anxietate. 

Andrei Ungureanu, cunoscut drept „Omul cu Tourette” a recunoscut că se confruntă cu stările de anxietate. Recent, acesta chiar a cerut ajutorul fanilor, pe rețelele de socializare. Într-un interviu, acordat în exclusivitate pentru Spectacola, Andrei Ungureanu a dezvăluit cum face față atacurilor de panică, dar și cât de mult l-a ajutat terapia. 

SPECTACOLA: Ți-ai obișnuit fanii cu energia pozitivă și vibe bun, dar în ultima perioadă ai recunoscut că te confrunți cu stări de anxietate. Cum te simți?

Andrei Ungureanu:  Într-adevăr, oamenii sunt obișnuiți cu energie bună, idea e că eu și când am stări de anxietate sau nu mă simt bine, încerc să am o energie pozitivă, cât de cât, ca să nu transmit mai departe, uneori merge, alteori nu. Pot să zic că mă simt ok, nici bine nici rău, undeva la mijloc.

SPECTACOLA: În ultima perioadă s-a speculat că există probleme în viața ta sentimentală. A fost unul din motivele care a declanșat anxietatea?

 Andrei Ungureanu: Există unele conflicte minore, da, ca în orice relație de cuplu, dar eu fiind momentan mai sensibil din punct de vedere psihic, sunt conștient că orice conflict mă afectează mai tare decât de-obicei, deci pot să zic că da.

SPECTACOLA: Ai spus că ai apelat la terapie. Cât de mult te-a ajutat?

Andrei Ungureanu:  Terapia m-a ajutat undeva la 30%, nu în totalitate. Încă fac și uneori merge, alteori nu, însă acum am început să fac și tratament medicamentos și rezultatele sunt mai bune, deoarece am o pauză de la simptome, cumva mă liniștește.

SPECTACOLA:Care a fost momentul în care ai simțit că ceva nu este în regulă cu tine? Ai mers și la medici?

Andrei Ungureanu: În legătură cu anxietatea și stările de panică, deja mă confrunt cu ele de aproximativ 10 ani, însă am avut momente bune, nu am stat constant în aceste stări. Dar da, am apelat la numeroși medici să verific dacă am o problemă fizică, nu neapărat psihică, deoarece eu simt și simptome fizice. Însă, din fericire, după teste și teste din punct de vedere organic sunt sănătos tun, psihicul trebuie lucrat.

SPECTACOLA: Care este cea mai mare frică a ta?

Andrei Ungureanu:  Cred că frica de suferință.Sunt conștient că nimănui nu îi place suferința, însă știu că dacă e să mor se întâmpla brusc și nu simt, la suferința deja e altceva. Momentan am frica de a călătorii, de a ieși singur din casă, frica de infarct (cardiofobie), astea sunt cele mai vizibile.

SPECTACOLA: Ce faci atunci când te confrunți cu un atac de panică? Ai vreo metodă care te ajută să te calmezi?

Andrei Ungureanu: Când am un atac de panică, nu fac nimic deosebit, pur și simplu îl las să se manifeste și să îl accept ca fiind un atac de panică. Recent, am avut o săptămână bună, însă ieri, după ce am avut niște nervi, să zicem așa, am făcut atac de panică, mi-am dat seama ce este, am încercat să raționalizez și am început să mă liniștesc. Dar am ieșit la aer și totul a fost ok. Într-adevăr, senzațiile sunt neplăcute.

SPECTACOLA: Ce sfat le dai oamenilor care se confruntă cu anxietate?

Andrei Ungureanu: Sincer, nu pot să dau sfaturi pe care eu nu le pot pune în practică. Însă, ce pot spune, este să aibă răbdare cu ei, să caute ajutor terapeutic și să înțeleagă că este doar o fază a vieții și că o să fie mai bine în timp. Și să încerce să facă expunere ușoară către fricile pe care le au. Treptat, treptat.


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vedete
Tagurile articolului:   andrei ungureanu  anxietate  tourette 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel