Andrei Ungureanu, victima anxietății. Cum trece „Omul cu Tourette” peste atacurile de panică: „Știu că dacă e să mor se întâmpla brusc și nu simt”/ EXCLUSIV
Andrei Ungureanu, „Omul cu Tourette”, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, cum face față stărilor de anxietate. 

Andrei Ungureanu, cunoscut drept „Omul cu Tourette” a recunoscut că se confruntă cu stările de anxietate. Recent, acesta chiar a cerut ajutorul fanilor, pe rețelele de socializare. Într-un interviu, acordat în exclusivitate pentru Spectacola, Andrei Ungureanu a dezvăluit cum face față atacurilor de panică, dar și cât de mult l-a ajutat terapia. 

SPECTACOLA: Ți-ai obișnuit fanii cu energia pozitivă și vibe bun, dar în ultima perioadă ai recunoscut că te confrunți cu stări de anxietate. Cum te simți?

Andrei Ungureanu:  Într-adevăr, oamenii sunt obișnuiți cu energie bună, idea e că eu și când am stări de anxietate sau nu mă simt bine, încerc să am o energie pozitivă, cât de cât, ca să nu transmit mai departe, uneori merge, alteori nu. Pot să zic că mă simt ok, nici bine nici rău, undeva la mijloc.

SPECTACOLA: În ultima perioadă s-a speculat că există probleme în viața ta sentimentală. A fost unul din motivele care a declanșat anxietatea?

 Andrei Ungureanu: Există unele conflicte minore, da, ca în orice relație de cuplu, dar eu fiind momentan mai sensibil din punct de vedere psihic, sunt conștient că orice conflict mă afectează mai tare decât de-obicei, deci pot să zic că da.

SPECTACOLA: Ai spus că ai apelat la terapie. Cât de mult te-a ajutat?

Andrei Ungureanu:  Terapia m-a ajutat undeva la 30%, nu în totalitate. Încă fac și uneori merge, alteori nu, însă acum am început să fac și tratament medicamentos și rezultatele sunt mai bune, deoarece am o pauză de la simptome, cumva mă liniștește.

SPECTACOLA:Care a fost momentul în care ai simțit că ceva nu este în regulă cu tine? Ai mers și la medici?

Andrei Ungureanu: În legătură cu anxietatea și stările de panică, deja mă confrunt cu ele de aproximativ 10 ani, însă am avut momente bune, nu am stat constant în aceste stări. Dar da, am apelat la numeroși medici să verific dacă am o problemă fizică, nu neapărat psihică, deoarece eu simt și simptome fizice. Însă, din fericire, după teste și teste din punct de vedere organic sunt sănătos tun, psihicul trebuie lucrat.

SPECTACOLA: Care este cea mai mare frică a ta?

Andrei Ungureanu:  Cred că frica de suferință.Sunt conștient că nimănui nu îi place suferința, însă știu că dacă e să mor se întâmpla brusc și nu simt, la suferința deja e altceva. Momentan am frica de a călătorii, de a ieși singur din casă, frica de infarct (cardiofobie), astea sunt cele mai vizibile.

SPECTACOLA: Ce faci atunci când te confrunți cu un atac de panică? Ai vreo metodă care te ajută să te calmezi?

Andrei Ungureanu: Când am un atac de panică, nu fac nimic deosebit, pur și simplu îl las să se manifeste și să îl accept ca fiind un atac de panică. Recent, am avut o săptămână bună, însă ieri, după ce am avut niște nervi, să zicem așa, am făcut atac de panică, mi-am dat seama ce este, am încercat să raționalizez și am început să mă liniștesc. Dar am ieșit la aer și totul a fost ok. Într-adevăr, senzațiile sunt neplăcute.

SPECTACOLA: Ce sfat le dai oamenilor care se confruntă cu anxietate?

Andrei Ungureanu: Sincer, nu pot să dau sfaturi pe care eu nu le pot pune în practică. Însă, ce pot spune, este să aibă răbdare cu ei, să caute ajutor terapeutic și să înțeleagă că este doar o fază a vieții și că o să fie mai bine în timp. Și să încerce să facă expunere ușoară către fricile pe care le au. Treptat, treptat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Romina Băluță | Dată: 13 feb 2023, 16:02

DC Media Group Audience

Tudor Chirila, foto Instagram

Tudor Chirilă, răspuns genial pentru copiii săi, după ce i-au cerut să le cumpere telefoane: „Pune-i cartelă și du-te cu cărămida la școală”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Voi cu Voicu

Cristina Demetrescu - Horoscopul verii 2023. Zodiile care vor da lovitura: „Mari șanse din punct de vedere profesional, creștere, promovare”

Mirela Vaida, captură video Youtube/ Acces Direct

Mirela Vaida este în doliu. Vedeta va lipsi de la Acces Direct: „Este un eveniment greu în familie”

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, horoscop. Fenomenul astrologic de pe 9 iunie vine cu schimbări majore pentru zodii

Stephan Pelger, foto Instagram

Ioana Mandache, despre Stephan Pelger: Era foarte trist. Confirmase că vine și la petrecerea Viva, dar nu a mai ajuns

Adam Stavarache, captură video Vorbește lumea

Persoanele cele mai predispuse la divorț, în funcție de data nașterii. Adam Stavarache: „Pot rămâne singure toată viața”

Sursa Freepick

Horoscop. Venus în Leu, de pe 5 iunie. Previziuni pentru ultimele ȘASE semne din zodiac

Sursă foto: Instagram/ Sarah Juree

A fost exclusă din învățământ după ce s-a aflat ce făcea în afara programului. Povestea profesoarei care își vinde pozele online: „Mi-am câștigat întregul salariu anual de profesor”

Sursa foto: Marina Almășan, Facebook

Recunoașteți personajul? Este o cunoscută prezentatoare TV și scriitoare de la noi din țară

Sursa foto: unsplash, autor Obie Fernandez

Cele mai irascibile semne zodiacale. Le este greu să-și schimbe comportamentul

Sursa foto: Stephan Pelger și Carmen Iohannis, facebook

Gestul făcut de Carmen Iohannis care l-a dezamăgit cumplit pe Stephan Pelger: „I-am creat o grămadă de rochii...”

Bianca Drăgușanu, foto Instagram

Educație fără fițe. Fiica Biancăi Drăgușanu merge la o școală de stat: „Dacă eu am crescut normal, la o școală de stat, ea de ce nu ar face asta?”