Angela Gheorghiu, reacție după incidentul de la Seul: Un afront personal
Data publicării:
Soprana Angela Gheorghiu regretă circumstanțele care au dus la incidentul din timpul reprezenției Tosca de la Seul.

Celebra soprană Angela Gheorghiu regretă incidentul din timpul reprezentației operei ”Tosca” de Puccini de la Seul, potrivit unui comunicat al agenției care i manageriază pe renumita artistă.

”Doamna Gheorghiu regretă profund circumstanțele care au dus la incidentul de duminică de la Sejong Arts Center. S-a convenit și s-a confirmat în prealabil cu dirijorul și echipa de producție a spectacolului Tosca că nu vor exista bisuri făcute de niciunul dintre artiști. Doamna Gheorghiu crede cu tărie că bisurile în afara unui cadru de concert perturbă fluxul narativ al operei.
 
În ciuda acestui acord, cu puțin timp înainte de actul 2, dirijorul a propus un bis al ariei sale, Vissi d'arte, pe care doamna Gheorghiu l-a refuzat din nou pentru a menține integritatea spectacolului. Din păcate, această decizie nu a fost respectată în cazul ariei tenorului din actul 3, pe care doamna Gheorghiu a perceput-o ca un afront personal, având în vedere convingerile sale ferme în această privință”, se arată în comunicatul menționat.

Angela Gheorghiu, supusă abuzurilor în social media

”Doamna Gheorghiu dorește să își exprime respectul profund și dragostea față de publicul coreean, cu care are o relație minunată de mulți ani.
 
Am fost deosebit de îngrijorați de nivelul extraordinar de abuzuri la care a fost supusă online, exacerbate de rapoartele incomplete ale mass-media cu privire la incident”, au mai transmis reprezentanții artistei.

Amintim că în timpul actului al treilea al operei, tenorul coreean Alfred Kim interpreta celebra arie ”E lucevan le stelle”, răspunzând solicitărilor publicului pentru un bis, când Gheorghiu a intervenit.

Făcând semn orchestrei să se oprească, soprana română a întrerupt momentul, în ciuda eforturilor dirijorului Jee Joong-bae de a continua. Gheorghiu a afirmat pe scenă: ”Scuzați-mă. Este un spectacol, nu un recital. Respectați-mă”.

După această intervenție, reprezentația a continuat, dar Angela Gheorghiu, în vârstă de 59 de ani, a refuzat să apară la aplauzele finale. Însă când bas-baritonul Samuel Youn a încercat să o aducă pe scenă, publicul a întâmpinat-o cu huiduieli. Soprana a mers câțiva pași pe scenă, doar pentru a se întoarce rapid și a pleca, lăsând publicul dezamăgit și nedumerit.

 

Youtube video image

Angela Gheorghiu nu este străină de controverse

Cunoscuta soprană a avut în trecut alte incidente pe scenă din cauza personalității sale puternice. În 2016, ea a refuzat să continue o reprezentație a operei ”Tosca” la Viena, după ce tenorul Jonas Kaufmann a interpretat un bis în timpul spectacolului, întârziind astfel producția și obligându-l pe Kaufmann să își ceară scuze publicului.

Incidentul de la Seul aduce din nou în prim-plan stilul de lucru controversat al sopranei, atrăgând atenția asupra echilibrului dificil între libertatea artistică și respectul pentru colegi și public, informează Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Sonia Baciu
Categorie: Showbiz



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Captură video: Pro TV. Captură video: Facebook/Poftiți pe la noi

Cătălin Cazacu nu s-a putut abține și a spus public ce crede despre Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Na, pot să se supere pe mine”

Sursă foto: Antena 1

Dany Boy a făcut-o cu ouă și cu oțet pe Mădălina Maricuț, fosta ispită de la Insula Iubirii. A spus public adevăratul motiv al despărțirii

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Captură video: Pro TV

Cătălin Cazacu, declarații neașteptate despre Lora în direct la TV. S-a dat de gol: „Stai, iartă-mă. Dăm înapoi”

Sursă foto: Antena 1

Danny Boy și Mădălina de la Insula Iubirii s-au despărțit. Ispita a făcut anunțul

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 4 zodii cu noroc la bani în această toamnă. Mihai Voropchievici: „Sunt șanse mari să primești o mărire de salariu”

 Mariana Cojocaru. Captură video: YouTube/ Playtech Stiri

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Sursa foto: Simona Gherghe, Instagram

Simona Gherghe nu s-a mai abținut. Adevăratul motiv pentru care a plecat de la Acces Direct. A recunoscut abia după 5 ani: „Am trecut prin niște perioade foarte grele”

Captură video: Pro TV

Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Busu anunță prognoza meteo până marți

Sursă foto: Antena 1. Captură video: YouTube/Kanal D

S-a aflat câți bani primea lunar Simona Gherghe la început de carieră în televiziune. Teo Trandafir a rămas uimită: „Erai pe opulență”


Care este unul dintre cei mai buni mijlocași din Superliga

Mai mulți jucători din țara noastră sunt remarcați, după...



pixel