Angelina Jolie, apel umanitar în plină pandemie. Ce a transmis actrița: "Este o dovadă de ignoranţă"
Data publicării:
Angelina Jolie a făcut un apel umanitar în plină pandemie de coronavirus. Actrița a transmis și un mesaj.

Angelina Jolie a cerut vineri lumii să fie unită şi să nu mai acţioneze egoist în timpul pandemiei de COVID-19, potrivit Agerpres.

Actriţa recompensată cu Oscar a făcut acest apel în calitatea sa de trimis special al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) în timpul unui forum internaţional găzduit de Universitatea Yonsei, instituţie din Seul la care învaţă fiul ei cel mare, Maddox.

Angelina Jolie a subliniat că virusul a expus vulnerabilităţile lumii şi domeniile în care trebuie depusă mai mult efort, cum ar fi schimbările climatice şi problema persoanelor strămutate.

"În pandemie, sunt câteva ţări care au luat majoritatea vaccinurilor, în timp ce alte ţări şi popoare devin vulnerabile fără acestea. Avem tendinţa de a acţiona egoist. Nu este doar nepoliticos sau nedrept. Este o dovadă de ignoranţă", a declarat vedeta în vârstă de 45 de ani într-o conversaţie cu fostul secretar general al ONU, Ban Ki-moon.

''Nu aceasta este calea de a aduce echilibru şi de a crea o lume stabilă, mai ales atunci când vorbim despre o pandemie globală şi despre un virus", a adăugat ea, menţionând totodată că are privilegiul de a lucra cu UNHCR de 20 de ani.

Referindu-se la importanţa eforturilor umanitare, vedeta a precizat că "nu facem doar ceea ce trebuie să facem. Construim un viitor".

Jolie a explicat totodată că persoanele strămutate nu ar trebui considerate o "povară", în multe cazuri fiind vorba de profesionişti care îşi pot perfecţiona educaţia folosind tehnologii moderne şi se pot întoarce apoi în ţările de origine pentru a contribui la un viitor mai bun pentru ţările lor.

"Trebuie să investim în oameni mai mult decât în arme", a insistat vedeta. "Trebuie să ne unim şi să preţuim oamenii", a subliniat ea.

Jolie nu a făcut nicio referire la fiul ei, Maddox, care, potrivit unor relatări, a făcut urmat cursuri online, de acasă, de la declanaşarea pandemiei.

Actriţa a vizitat campusul universitar din Seul în noiembrie 2018 împreună cu Maddox şi cu cel de-al doilea copil al său, Pax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: International
Tagurile articolului: angeina jolie  apel umanitar  coronavirus  covid 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel