ANM. Cod portocaliu de ploi abundente în 10 judeţe: avertizare Cod galben în 14 judeţe şi în Capitală, până la ora 23:00
Data publicării:
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri dimineaţa o nouă avertizare Cod portocaliu de ploi abundente, intensificări ale vântului şi instabilitate atmosferică accentuată pentru 10 judeţe, valabilă pe parcursul zilei de miercuri între orele 10:00 şi 23:00.

Potrivit meteorologilor, în jumătatea de est a Munteniei, în cea mai mare parte a Moldovei şi nordul Dobrogei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice şi pe alocuri grindină şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi local 30 - 40 litri/mp şi pe spaţii mici 50 - 70 litri/mp. Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50 - 60 km/h.

Judeţele avertizate cu Cod portocaliu sunt: Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi.

De asemenea, începând de la ora 10:00 a intrat în vigoare şi un Cod galben de ploi abundente care vizează nordul Moldovei, sud-estul Transilvaniei şi local Muntenia, Dobrogea şi zona de munte. Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat grindină. Cantităţile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăşi 20 - 25 litri/mp şi izolat 35 - 45 litri/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45 - 55 km/h, iar în Carpaţii Meridionali, la altitudini mari, peste 80 - 90 km/h.

Meteorologii avertizează că astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici şi pe durată scurtă şi în celelalte regiuni, relatează Agerpres.

Judeţele atenţionate cu Cod galben, unele total iar altele doar parţial, sunt: Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Giurgiu, Teleorman şi Municipiul Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vremea
Tagurile articolului: anm  cod galben  cod portocaliu  ploi  vreme 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel