ANM.METEO: Vreme mai rece în această săptămână; temperaturi mai ridicate din 25 septembrie
Data actualizării:
Data publicării:
Următoarele două săptămâni vor aduce o vreme oscilantă, cu valori termice mai scăzute la nivelul întregii ţări, până pe data de 24 septembrie, şi o perioadă cu temperaturi în creştere din 25 septembrie, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni, valabilă pentru perioada 20 septembrie - 2 octombrie.

Următoarele două săptămâni vor aduce o vreme oscilantă, cu valori termice mai scăzute la nivelul întregii ţări, până pe data de 24 septembrie, şi o perioadă cu temperaturi în creştere din 25 septembrie, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni, valabilă pentru perioada 20 septembrie - 2 octombrie.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

În Banat, până spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză, vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa, în general, între 16 şi 18 grade, iar a minimelor între 4 şi 7 grade. În jurul datei de 25 septembrie, valorile termice vor creşte cu aproximativ cinci grade, apoi nu vor mai avea variaţii semnificative. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 şi 22 septembrie, precum şi între 26 septembrie şi 2 octombrie.

În Crişana, în intervalul 20 - 24 septembrie, vremea va fi deosebit de rece, media maximelor termice fiind, în general, de 15 - 17 grade, iar cea a minimelor de 4 - 7 grade. La sfârşitul primei săptămâni şi la începutul celei de-a doua se va încălzi cu aproximativ patru grade, după care valorile termice nu se vor mai modifica semnificativ. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 şi 23 septembrie, precum şi între 26 septembrie şi 2 octombrie.

În Transilvania, până în data de 24 septembrie, media temperaturilor se va menţine mult sub cea specifică perioadei şi se va situa între 13 şi 15 grade a maximelor, respectiv între 3 şi 5 grade a minimelor. În următoarele patru zile maximele termice vor creşte cu aproximativ cinci grade. Creşterea minimelor se va produce între 26 şi 28 septembrie şi va fi de 6 grade. În următorul interval, regimul termic va fi relativ staţionar. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 şi 23 septembrie, precum şi între 26 septembrie şi 2 octombrie.

În Maramureş, până spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa între 13 şi 16 grade, iar a minimelor între 4 şi 6 grade. În jurul datei de 25 septembrie, valorile termice vor creşte cu aproximativ patru grade, apoi nu vor mai avea variaţii semnificative. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 şi 22 septembrie, precum şi între 26 septembrie şi 2 octombrie.

În Moldova, media temperaturilor va fi mult sub cea specifică perioadei, până în data de 24 septembrie, şi se va situa, în general, între 13 şi 17 grade ca maxime, şi între 5 şi 8 grade ca minime. Va urma o creştere a valorilor termice, la început a celor maxime, apoi şi a celor minime, astfel că, în jurul datei de 27 septembrie, media maximelor va atinge 21 - 22 de grade, iar a minimelor va fi de 10 - 11 grade. În zilele care vor urma, până la finalul intervalului de prognoză, nu vor mai fi variaţii termice semnificative. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 şi 23 septembrie, precum şi după data de 26 septembrie.

În Dobrogea, până în data de 24 septembrie, media temperaturilor se va menţine mult sub cea specifică perioadei şi se va situa între 13 şi 15 grade, peste zi, şi între 3 şi 5 grade, pe timpul nopţilor. În următoarele patru zile, maximele termice vor creşte cu aproximativ cinci grade. Creşterea minimelor se va produce între 26 şi 28 septembrie şi va fi de 6 grade. În următorul interval, regimul termic va fi relativ staţionar. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 şi 23 septembrie, precum şi între 26 septembrie şi 2 octombrie.

În Muntenia, în prima săptămână de prognoză, media maximelor termice va avea variaţii între 17 şi 22 grade, iar cea a minimelor între 6 şi 9 grade şi vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod normal la această dată. În cea de-a doua săptămână, temperaturile vor fi mai ridicate, nu vor mai avea variaţii importante, media maximelor se va situa în jurul a 23 - 24 de grade, iar a minimelor de 10 - 12 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 şi 23 septembrie, precum şi după data de 27 septembrie.

În Oltenia, până în data de 24 septembrie, media temperaturilor se va menţine sub cea specifică perioadei şi se va situa între 16 şi 21 grade a maximelor şi între 6 şi 8 grade a minimelor. În următoarele patru zile, maximele termice vor creşte cu aproximativ 5 grade. Creşterea minimelor se va produce între 26 şi 28 septembrie şi va fi de 6 grade. În următorul interval, regimul termic va fi relativ staţionar. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 şi 22 septembrie, dar şi după data de 27 septembrie.

La munte, vremea va fi mult mai rece decât în mod normal la această dată, până pe 24 septembrie. Astfel, media maximelor termice va avea variaţii între 4 şi 8 grade, iar minimele vor coborî uşor sub pragul de îngheţ. În următoarele două zile se va încălzi cu aproximativ 4 - 5 grade, apoi nu vor mai fi variaţii termice importante. Temporar, va ploua aproape zilnic, iar în prima săptămână, la altitudini în general de peste 1.600 de metri, trecător, se vor semnala şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vremea
Tagurile articolului:   anm  meteo  vreme 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel