ANM. METEO. Temperaturi maxime pozitive în majoritatea regiunilor, în următoarele două săptămâni; precipitaţii temporare aproape zilnic
Data publicării:
Regimul termic prognozat pentru următoarele două săptămâni (14 - 27 februarie) va fi, în general, unul cald, cu temperaturi maxime pozitive în aproape toate regiunile, cu o probabilitate de apariţie a precipitaţiilor temporare aproape în fiecare zi, conform informaţiilor publicate, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, media maximelor termice va creşte de la 10 grade în prima zi, la 13 grade în cea de-a doua, apoi nu se va modifica semnificativ, pentru ca, din data de 20 februarie şi până în 23 februarie, să scadă şi să ajungă la 7 - 8 grade. O uşoară încălzire a vremii se va resimţi din nou în zilele care vor urma. Media minimelor termice va fi în creştere de la -1 grad în prima dimineaţă, până la 4 grade în jurul datei de 18 februarie, apoi trendul va fi în general de scădere, iar din data de 24 februarie se va situa din nou sub pragul de îngheţ. Temporar, vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi, mai importante în ziua de 17 februarie şi, din nou, în jurul datei de 22 februarie.

 

În Crişana, în primele două zile de prognoză, vremea se va încălzi, astfel că în data de 15 februarie media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 12 grade. Până spre sfârşitul primei săptămâni, temperaturile diurne nu vor mai avea variaţii importante, apoi vor scădea uşor şi treptat, iar în 23 februarie media lor nu va mai depăşi 6 - 8 grade. Va urma un proces lent de încălzire uşoară. Media minimelor termice va creşte de la -2 grade în prima dimineaţă, până la 3 - 4 grade în cea din data de 16 februarie. Nu vor mai fi oscilaţii semnificative în următoarele trei zile, dar din 20 februarie valorile termice minime vor scădea din nou, iar cea mai rece dimineaţă va fi cea de 24 februarie, când media lor va coborî sub -4 grade. În ultimele zile, temperaturile nocturne vor creşte treptat, iar la final se vor apropia de pragul de îngheţ. Vor fi precipitaţii temporare aproape în fiecare zi, mai importante în zilele de 17, 21 şi 22 februarie.

 

În Transilvania, vremea se va încălzi până spre finalul primei săptămâni de prognoză, când media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 10 grade, iar cea a minimelor va de 1 - 3 grade. Va urma o răcire treptată, care se va încheia în jurul datei de 23 februarie. În această zi, maximele termice vor atinge, în medie, 4 grade, iar minimele -6 grade. În zilele care vor urma, atât media maximelor, cât şi a minimelor de temperatură vor creşte spre 7, respectiv -4 grade. După data de 15 februarie vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi.

 

În Maramureş, până în jurul datei de 18 februarie, vremea se va încălzi treptat, iar media maximelor va ajunge la 8 - 9 grade, în timp ce minimele vor oscila între 2 şi 3 grade. În următoarele aproximativ cinci zile se va răci cu 5 - 6 grade, după care, până la finalul intervalului de prognoză, se va încălzi din nou, astfel că media maximelor termice va ajunge să depăşească 6 grade, iar minimele se vor încadra între -3 şi -2 grade. După data de 14 februarie vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi, mai importante în ziua de 17 februarie şi în jurul zilei de 21 februarie.

 

În zona Moldovei, în prima săptămână, vremea se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime va ajunge să atingă 10 - 11 grade, iar minimele 3 - 4 grade. Va urma o perioadă în care trendul general va fi de scădere, iar cea mai răcoroasă perioadă va fi în jurul datei de 24 februarie, când maximele termice vor fi, în medie, de 4 - 5 grade, iar minimele de la -4 la -3 grade. Ulterior, se va încălzi uşor şi treptat, cu aproximativ 3 - 4 grade. După data de 16 februarie, temporar, vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi.

 

În Dobrogea, media maximelor termice va creşte de la 5 grade în prima zi, până la 12 - 13 grade în data de 19 februarie. În următoarele cinci zile se va răcori, iar media va scădea cu aproximativ 7 - 8 grade, apoi se va încălzi din nou pentru ca, la finalul intervalului de prognoză, să atingă 7 - 9 grade. Evoluţia minimelor termice va fi relativ asemănătoare, cele mai răcoroase dimineţi vor fi cele de la începutul intervalului de prognoză, iar cele mai plăcute termic, în jurul datei de 18 februarie. Probabilitatea de precipitaţii va fi în creştere după data de 16 februarie.

 

În Muntenia, media maximelor termice va fi în creştere până pe data de 19 februarie, când se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar a minimelor până în dimineaţa zilei de 18 februarie, când va atinge 4 - 5 grade. Va urma o răcorire treptată, iar temperaturile maxime vor ajunge să atingă, în medie, 8 grade, în jurul zilei de 24 februarie, în timp ce minimele vor ajunge la -2 grade. În ultimele zile de prognoză, atât maximele, cât şi minimele de temperatură vor creşte din nou, uşor şi treptat. Probabilitatea mai mare de precipitaţii va fi în jurul datei de 17 februarie, dar şi după 20 februarie.

 

În Oltenia, în prima săptămână de prognoză, atât media temperaturilor maxime, cât şi cea a celor minime va fi, în general, în creştere, până la 14 - 15 grade, respectiv 4 - 5 grade. În cea de-a doua săptămână, trendul va fi, în majoritatea zilelor, de scădere, astfel că maximele termice vor atinge o medie de cel puţin 7 - 8 grade, iar minimele între -3 şi -2 grade. Probabilitatea mai mare de precipitaţii va fi în intervalul 17 - 23 februarie.

 

La munte, în tot intervalul de prognoză, media valorilor termice maxime va avea variaţii, în general, între -4 şi 2 grade, iar a minimelor între -9 şi -3 grade. Temporar, vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi, mai însemnate cantitativ în jurul datei de 17 februarie şi pe 21 februarie, notează Agerpres. 


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Vremea
Tagurile articolului: anm  meteo  vremea 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel