ANM. METEO. Vremea se răcește în toată țara în următoarele zile. Temperaturile vor mai urca, dar spre finalul săptămânii
Data publicării:
Vremea va intra într-un proces de răcire în următoarele zile, la nivelul întregii ţări, însă de la sfârşitul săptămânii se va încălzi treptat, temperaturile maxime ajungând până la 14 grade în unele regiuni, în timp ce precipitaţiile vor fi moderate cantitativ, arată estimările publicate, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 6 - 19 decembrie 2021.

În Banat, la începutul intervalului, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că pe 8 decembrie media maximelor va fi de 2 grade şi cea a minimelor de -4 şi -2 grade Celsius. Vremea se va încălzi pe parcursul zilelor de 9, 10 şi 11 decembrie, când la nivelul regiunii se va ajunge la maxime ce se vor situa în jurul valorii de 8 grade şi la minime, în medie, de 1 - 3 grade. Pentru a doua parte a intervalului, nu sunt aşteptate variaţii semnificative ale temperaturii, astfel că maximele vor fi în medie de 4 - 6 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade Celsius, valori destul de apropiate de mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie. Vor cădea precipitaţii moderate cantitativ, la începutul intervalului, dar cu o probabilitate ridicată şi în perioada 9 - 12 decembrie.

La începutul intervalului, temperatura va fi în scădere astfel că pe 8 decembrie vremea va fi rece pentru această dată, cu o medie a maximelor de numai 1 grad şi minime de -4 şi -3 grade. Vremea se va încălzi în zilele de 9, 10 şi 11 decembrie, când la nivelul regiunii se va ajunge la maxime în general de 7 - 8 grade şi la minime, în medie, de 1 - 2 grade. Pentru a doua săptămână, nu sunt aşteptate variaţii semnificative ale temperaturii, astfel că maximele vor fi în medie de 4 - 5 grade, iar minimele vor fi uşor negative, la o medie de -2 şi 0 grade Celsius, valori comparabile cu mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie. Vor cădea precipitaţii moderate cantitativ, la începutul intervalului, dar cu o probabilitate ridicată şi în perioada 9 - 12 decembrie. Pentru a doua săptămână de prognoză, prezenta estimare indică precipitaţii puţine la nivelul acestei regiuni.

În Transilvania, în prima săptămână de prognoză, se vor înregistra variaţii semnificative de temperatură de la o zi la alta. În primele zile se va răci semnificativ, astfel de la o medie regională de 6 grade în prima zi, se va ajunge la 0 grade pe 8 noiembrie, când şi minimele termice vor scădea la o medie de -6 şi -5 grade. După această zi rece, vremea se va încălzi, iar pe parcursul zilelor de 10 şi 11 decembrie, temperaturile maxime vor reveni la o medie de 6 şi 7 grade, iar minimele vor tinde spre -1 şi 0 grade. Pentru a doua jumătate a intervalului sunt estimate maxime în medie de 2 - 4 grade, iar minimele cu o tendinţă de scădere uşoară de la o zi la alta vor avea o medie de -4 şi -2 grade Celsius. În zonă vor cădea precipitaţii moderate cantitativ, în primele zile ale intervalului, dar mai ales în ziua de 7 decembrie. Temporar se vor semnala precipitaţii şi în intervalul 10 - 13 decembrie, iar până spre finalul celei de-a doua decade, probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai redusă.

În primele zile ale perioadei analizate, temperatura va fi în scădere treptată, astfel că pe 8 decembrie vremea va fi rece pentru această dată, cu o medie a maximelor de 0 grade şi minime de -4 grade Celsius. Vremea se va încălzi în zilele de 9, 10 şi 11 decembrie, când la nivelul regiunii se va ajunge la maxime în general de 6 şi 8 grade şi la minime ce se vor situa în jurul valorii de 0 grade. Pentru a doua săptămână, nu sunt aşteptate variaţii semnificative ale temperaturii, tendinţa temperaturii fiind de uşoară scădere, astfel că maximele vor fi în medie de 3-4 grade, iar minimele vor fi uşor negative, la o medie de -3 şi -1 grad, valori comparabile cu mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie. Vor cădea precipitaţii moderate cantitativ, la începutul intervalului, dar cu o probabilitate ridicată şi în perioada 9 - 12 decembrie. Pentru a doua săptămână de prognoză prezenta estimare indică precipitaţii pe arii mai restrânse şi slabe cantitativ.

În zona Moldovei, vremea va intra într-un proces de răcire, ce va cuprinde treptat întreaga regiune, astfel că în zilele de 8 şi 9 decembrie, valorile termice diurne vor fi uşor negative, la o medie de -1 şi 0 grade, iar temperaturile minime din dimineaţa de 9 decembrie se vor situa în jurul valorii de -6 grade. Spre finalul săptămânii se va încălzi, media estimată pentru temperaturile maxime, urmând să atingă 5 - 7 grade, iar a celor minime va ajunge la 1 - 2 grade. Pentru a doua săptămână, nu sunt aşteptate variaţii semnificative ale temperaturii, astfel că maximele vor fi în medie de 3 - 4 grade, iar minimele vor fi uşor negative, la o medie de -2 şi 0 grade, valori comparabile cu mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie. Aria precipitaţiilor va fi în extindere în primele zile ale intervalului, astfel că în 7 decembrie local se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. Local şi temporar, se vor semnala precipitaţii şi în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în 10 şi 11 decembrie.

În Dobrogea, în prima săptămână de prognoză, se vor înregistra variaţii semnificative de temperatură de la o zi la alta. În 6 şi 7 decembrie vremea va fi caldă, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 12 - 14 grade şi minime de 6 şi 8 grade. În următoarele două zile (8 şi 9 decembrie) se va răci accentuat, astfel că valorile termice diurne vor scădea la 5 - 6 grade, iar temperaturile minime din dimineaţa de 9 decembrie se vor situa în jurul valorii de -1 grad. Spre finalul săptămânii se va încălzi din nou, media estimată urmând să revină la 12 - 14 grade, iar a celor minime la 6 şi 8 grade. Pentru a doua jumătate a intervalului şi în această regiune, regimul termic nu va avea variaţii semnificative, tendinţa fiind de scădere treptată, astfel că maximele vor fi în medie de 6 - 7 grade, iar minimele de 2 - 3 grade Celsius. Aria precipitaţiilor va fi în extindere în primele zile ale intervalului, astfel că în 7 decembrie local se vor înregistra cantităţi însemnate de apă. Local şi temporar, se vor semnala precipitaţii şi în zilele de 10 şi 11 decembrie, iar cu o probabilitate mai redusă şi în restul intervalului.

Zona Munteniei, în primele două zile ale intervalului este caracterizată de o vreme caldă pentru această dată, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 8 - 10 grade şi minime de 3 - 5 grade. Ulterior se va răci accentuat, astfel că valorile termice diurne vor scădea la 4 - 6 grade Celsius, iar temperaturile minime din dimineaţa de 9 decembrie se vor situa în jurul valorii de -3 grade. Spre finalul săptămânii se va încălzi din nou, media estimată urmând să revină la 10 grade, iar a celor minime la 3 şi 4 grade. După 12 decembrie, tendinţa temperaturii va fi de scădere treptată, astfel că până spre finalul celei de-a doua decade a lunii decembrie sunt estimate maxime, în medie de 5 - 7 grade şi minime de 0 şi 1 grad. Aria precipitaţiilor va fi în extindere în primele zile ale intervalului, astfel că în 7 decembrie local se vor înregistra cantităţi însemnate de apă. Local şi temporar, se vor semnala precipitaţii şi în zilele de 10, 11 şi 12 decembrie, iar cu o probabilitate mai redusă şi în restul intervalului.

În Oltenia, în primele zile, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că pe 8 decembrie media maximelor va fi de 4 - 5 grade şi cea a minimelor în dimineaţa de 9 decembrie de -3 şi -2 grade Celsius. Vremea se va încălzi spre finalul săptămânii (10 - 12 decembrie), când la nivelul regiunii se va ajunge la maxime ce se vor situa în jurul valorii de 8 grade şi la minime, în medie de 2 şi 3 grade Celsius. Pentru a doua parte a intervalului, nu sunt aşteptate variaţii semnificative ale temperaturii, astfel că maximele vor fi în medie de 5 - 6 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade, valori destul de apropiate de mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie. În zilele de 6 şi 7 decembrie temporar se vor semnala precipitaţii, iar local cantităţile de apă vor fi însemnate. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată şi în perioada 9 - 12 decembrie, notează Agerpres. 

La munte, temperatura va fi în scădere treptată în primele zile, astfel că pe 8 decembrie vremea va fi rece pentru această dată, cu o medie pentru întreaga zonă montană de -4 grade şi minime de -8 şi -6 grade. După această zi rece, se va reveni la o medie uşor pozitivă a temperaturilor maxime de 1 - 2 grade, ce se va menţine până în 14 decembrie, iar până spre finalul celei de-a două decade va scădea spre -1 şi 0 grade. O evoluţie asemănătoare o vor avea şi valorile termice minime, ce vor prezenta o medie de -4...-2 grade în perioada 10 - 14 decembrie, apoi vor scădea uşor până spre -6 grade. Vor cădea precipitaţii însemnate cantitativ la începutul intervalului (6 şi 7 decembrie). Local şi temporar, se vor semnala precipitaţii şi în perioada 9 - 13 decembrie, iar cu o probabilitate mai redusă şi în restul intervalului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Vremea
Tagurile articolului: anm  meteo  vremea 



Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Gabriel Cotabiță, captură foto PRO TV

Doliu în lumea muzicii! A murit Gabriel Cotabiță

Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu. Ce semne zodiacale dau nas în nas cu norocul până la finalul anului 2024

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va ieși din tipare și va avea curajul să facă ceea ce nimeni din jurul său nu a făcut

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Mercur retrograd din 26 noiembrie. Care vor fi cele mai afectate zodii: „Vom simți tristețe, neputință, neîncredere”




Cum va fi vremea. Meteorologii anunță schimbări

Elena Mateescu, director al Administrației Naționale de...

Nouă alertă ANM! Unde plouă până luni dimineaţă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis,...

pixel