ANM. Prognoza METEO pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea la final de NOIEMBRIE
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 15 – 29 NOIEMBRIE 2021.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 15 – 29 NOIEMBRIE 2021


Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.


BANAT


În intervalul 15 – 20 noiembrie, în medie, se vor înregistra valori ale temperaturilor maxime de 10...12 grade și minime de 3...5 grade. Ulterior datei de 20 noiembrie, vremea se va încălzi ușor, temperatura maximă urmând a crește spre valori în jurul a 14 grade, în 21noiembrie, apoi va scădea până spre valori în jurul a 8 grade, în medie, în data de 23 noiembrie. Procesul de răcire a vremii va continua, astfel încât media temperaturilor maxime va coborî spre valori în jurul a 5 grade până la sfârșitul intervalului. 


În perioada 20 – 23 noiembrie media temperaturilor minime va fi de 4...6 grade, apoi valorile termice nocturne vor scădea spre valori medii, în jurul a 0 grade, în data de 25 noiembrie, valoare ce va fi de interes până la sfârșitul intervalului.


Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în zilele de 18 și 19 noiembrie și în intervalul 22 – 28 noiembrie.


CRIŞANA


În intervalul 15 – 19 noiembrie, media temperaturilor maxime va scădea de la valori în jurul a 12 grade în prima zi, spre 8 grade în data de 19 noiembrie. Ulterior, media temperaturilor maxime va crește din nou spre 12 grade în data de 21 noiembrie. În intervalul 22- 29 noiembrievremea se va răci treptat, astfel temperaturile maxime vor scădea de la valori de 10 grade, în medie în data de 22 noiembrie, spre valori de 4...5 grade, la sfârșitul intervalului. 


Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori de 2...3 grade în medie, în intervalul 15-19 noiembrie. Ulterior minimele vor crește spre 5 grade, în medie, în zilele de 20 și 21 noiembrie, apoi până spre sfârșitul intervalului acestea vor scădea treptat, astfel că în perioada 25- 29 noiembirie se vor înregistra valori în jurul a 0 grade.


Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în zilele de 18 și 19 noiembrie și în intervalul 22 – 28 noiembrie.


TRANSILVANIA


Vremea se va răci în intervalul 15 – 19 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea de la 10 grade, spre 6...7 grade. Ulterior, vor crește ușor spre 9...10 grade, în medie în perioada 20- 22 noiembrie, apoi vor scădea spre 4...5 grade, valori ce vor fi de interes pentru perioada 24 – 29 noiembrie. 


În perioada 15 – 18 noiembrie temperaturile minime vor fi de -2...0 grade, în medie, apoi vor crește spre valori în jurul a 2 grade, în data de 21 noiembrie. Ulterior datei de 21 noiembrie, vremea va intra într-un proces de răcire, iar minimele vor scădea de la 2 grade, în medie, spre -3...-2 grade până la sfârșitul intervalului. 


Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în zilele de 18 și 19 noiembrie și în intervalul 22 – 28 noiembrie.


MARAMUREŞ


În intervalul 15 - 19 noiembrie, maximele termice vor scădea de la 11 grade, în medie în prima zi, spre 6 grade, în data de 19 noiembrie. Ulterior datei de 19 noiembrie, temperaturile maxime vor crește spre valori în jurul a 8 grade, în medie, în perioada 20 – 22 noiembrie, apoi, până în data de 29 noiembrie vor scădea spre valori de 4...5 grade. 


Minimele se vor situa între 0 și 2 grade, în medie în perioada 15 – 19 noiembrie, apoi vor crește spre valori în jurul a 4 grade, în data de 21 noiembrie. Ulterior acestei date și până la sfârșitul intervalului, minimele vor scădea treptat spre -2...-1 grade, în medie.


Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 18 – 28 noiembrie.


MOLDOVA
 
În perioada 15 - 21 noiembrie, maximele termice vor scădea de la 9 grade în medie, în prima zi spre 6 grade în data de 16 noiembrie, apoi vor crește treptat până spre 12 grade, în data de 21 noiembrie. Ulterior datei de 21 noiembrie, media maximelor va scădea ușor de la 6 grade, în prima zi spre 4...5 grade până la sfârșitul intervalului. 


Minimele vor scădea de la 4 grade, în medie în data de 15 noiembrie spre valori în jurul a -1 grad în data de 17 noiembrie, apoi vor crește spre 5...6 grade, în data de 21 noiembrie, iar ulterior acestei date și până la sfârșitul intervalului vor scădea spre valori de -2 ...-1 grad.


Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în intervalul 22 – 28 noiembrie.


DOBROGEA


Temperaturile maxime vor scădea de la 11 grade, în medie, în prima zi a intervalului spre 8 grade, în data de 16 noiembrie, apoi vor crește treptat până spre 12...13 grade, în data de 22noiembrie. Ulterior aceste date, temperaturile maxime vor scădea ușor până spre 8 grade, în data de 25 noiembrie, apoi până la sfârșitul intervalului vor crește ușor spre 10 grade, în medie. 


În perioada 15-18 noiembrie, minimele vor scădea de la 7...8 grade, în medie în prima zi, spre 3 grade. Vor crește ulterior, în perioada 19 -23 noiembrie până spre 6 grade, apoi până la sfârșitul intervalului vor scădea treptat spre 2...4 grade.


Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în perioada 22 – 28 noiembrie.


MUNTENIA


Temperaturile maxime vor scădea de la 11 grade, în medie în prima zi spre 8 grade, în data de 17 noiembrie, ulterior vor crește spre medii în jurul a 14 grade, în data de 21 noiembrie. 


Ulterior acestei date, temperaturile maxime vor scădea până spre sfârșitul intervalului spre valori medii de 8...9 grade.


Minimele vor scădea de la 4...5 grade, în data de 15 noiembrie spre valori medii în jurul a 0 grade, în data de 18 noiembrie. Ulterior, cu ușoare variații, minimele vor crește spre 4 grade, în data de 23 noiembrie, apoi vor scădea treptat până la sfârșitul intervalului, spre valorii medii de -1...0 grade.


Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în perioada 22 – 28 noiembrie.


OLTENIA

 

Temperaturile maxime vor scădea de la 10 grade, în prima zi a intervalului spre valori medii în jurul a 8 grade, în data de 16 noiembrie, apoi până în data de 21 noiembrie vor crește spre 13 grade. Ulterior datei de 21 noiembrie, temperaturile maxime vor scădea treptat, astfel încât la sfârșitul intervalului, în medie se vor înregistra 7...8 grade.


În perioada 15-24 noiembrie, variațiile temperaturilor minime vor fi în general nesemnificative, urmând a se înregistra valori medii de 2...4 grade, apoi acestea vor scădea până în jurul a 0 grade, valoare ce va fi de interes în perioada 25 -28 noiembrie.


Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în intervalul 22 – 28 noiembrie.


LA MUNTE


În perioada 15-18 noiembrie, variațiile termice de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media temperaturilor maxime fiind de 2...4 grade. În data de 19 noiembrie acestea vor scădea spre medii în jurul a 0 grade, apoi vor crește spre 4...5 grade până în data de 22 noiembrie. 


Ulterior acestei date, temperaturile maxime vor scădea treptat până la sfârșitul intervalului spre medii în jurul a 0 grade.


Minimele vor scădea de la 0 grade, în prima zi spre valori medii în jurul a -4 grade, în data de 19 noiembrie, apoi vor crește treptat spre -2...-1 grad, în data de 23 noiembrie. După data de 23 noiembrie, tendința temperaturilor minime va fi de scădere până la sfârșitul intervalului spre valori medii de -6...-5 grade.


Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în zilele de 18 și 19 noiembrie, apoi în perioada 22 -28 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Bianca Moldoveanu | Dată: 15 noi, 13:12

Sursa foto: Instagram/ Facebook

Carmen Harra, previziuni despre divorțul dintre Cătălin Măruță și Andra: Se poate termina într-un dezastru. Nu sunt suflete pereche

Sursa foto: Facebook/ Carmen Harra, Instagram/ Andra

Carmen Harra, reacție neașteptată după ce a prezis că Andra și Cătălin Măruță vor divorța: „Eu am încercat să fac bine”

Sursa foto: Smiley, instagram

Smiley, secretul pentru a elimina toxinele din corp. Ce bea artistul în fiecare dimineață pe stomacul gol

Delia Matache, foto Instagram

„De ce faci asta unui copil”. Delia, VICTIMA hărțuirii sexuale: „Aveam 13 ani și veneam de la școală”

Captură video Youtube/ Popcorn

Cezar Ouatu intervine în scandalul de la Eurovision: Mulțumim Ucraina și Moldova pentru puncte!

Andreea Marin, foto Instagram

Andreea Marin, rețetă de DIETĂ: Supă cremă de legume cu dovleac dulceag

Captură video Youtube/ Dorian Popa

Dorian Popa, întâmplare penibilă într-un restaurant din Paris. Artistul nu a avut cum să-și achite masa: Mi-a căzut fața când am văzut

Horia Moculescu, WRS. Captura foto Romania Tv/ foto Instagram

Horia Moculescu intervine în scandalul de la Eurovision 2022: „Ni s-au furat voturile. Este fals în acte”

Loredana Groza, foto Instagram

„Este bărbatul cel mai tare din viața mea”. Loredana Groza, dezvăluiri emoționante despre unul dintre cei mai importanți oameni din viața ei

Sursa foto: Radu Pietreanu, captură Youtube

Radu Pietreanu a învins cancerul. Cine a fost alături de actor în cele mai grele momente: „Nu mai aveam carne între piele și os”

Captură video youtube/ Eurovision Song Contest, Extra night Show

Mihai Trăistariu aruncă bomba. Ce spune artistul despre voturile de la Eurovision 2022: „Mi se pare foarte straniu”

Captură video youtube/ Eurovision Song Contest

TVR reclamă Eurovision. Aceștia susțin că România a acordat punctaj maxim Moldovei: Regulile au fost schimbate în timpul jocului