ANM: Vremea se va încălzi uşor în toată ţara până pe 3 ianuarie; probabilitate mare de precipitaţii în intervalul 27-30 decembrie
Data publicării:
Vremea se va încălzi uşor în toată ţara până pe 3 ianuarie 2022, după care temperaturile vor începe să scadă, iar probabilitatea de precipitaţii este mai ridicată în intervalul 27-30 ianuarie, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada 27 decembrie 2021 - 9 ianuarie 2022.

În Banat, prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 6 grade, după care vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel încât, în perioada 28 decembrie - 5 ianuarie, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 6 şi 9 grade. Ulterior, valorile diurne vor scădea spre valori în jurul a 5 grade în medie, în perioada 7 - 9 ianuarie.

O evoluţie termică similară o vor avea şi valorile nocturne, astfel că media minimelor va creşte uşor de la 1 grad în medie în prima zi a intervalului spre 4 grade în 1 ianuarie. Ulterior, tendinţa temperaturilor minime va fi de scădere, de la 4 grade, în medie în 1 ianuarie, spre medii în jurul a -2 grade la sfârşitul intervalului (9 ianuarie).

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în intervalul 27 - 30 decembrie şi în intervalul 2- 9 ianuarie.

Şi în Crişana temperaturile maxime vor creşte treptat, de la 4 grade în medie în prima zi a intervalului spre medii în jurul a 8 grade în perioada 31 decembrie - 3 ianuarie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât maximele vor coborî spre 4 grade, în medie, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Minimele vor avea un parcurs similar, în sensul că în prima săptămână temperaturile vor creşte de la -2 grade în 27 decembrie, spre medii de 2-3 grade, în 3 ianuarie, apoi vor scădea treptat spre medii în jurul a minus 4- minus 3 grade în perioada 7 - 9 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în intervalul 27 - 30 decembrie, apoi în intervalul 2 - 9 ianuarie.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 3-4 grade, apoi treptat acestea vor creşte până spre 6-7 grade, în medie, în 3 ianuarie. Ulterior, tendinţa maximelor va fi de scădere, astfel încât la sfârşitul intervalului (9 ianuarie) vor fi în medie 1-2 grade.

Aceeaşi evoluţie termică o vor avea şi valorile din timpul nopţilor, astfel media minimelor va creşte uşor de la -1 grad în medie, în 27 şi 28 decembrie, până spre medii în jurul a 1 grad în 4 ianuarie, apoi vremea se va răci, minimele urmând a coborî spre minus 6- minus 5 grade, în 8 şi 9 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 - 31 decembrie şi 3 -9 ianuarie.

Vremea se va încălzi uşor şi treptat şi în Maramureş, de la medii de 3-4 grade în perioada 27 - 30 decembrie, până spre 6 grade în medie, în 3 ianuarie. Ulterior datei de 3 ianuarie, temperaturile maxime vor scădea de la o zi la alta, astfel că la sfârşitul celei de-a doua săptâmâni de prognoză în medie vor fi 1-2 grade.

Un parcurs similar îl vor avea şi temperaturile minime, acestea urmând a creşte de la -4 grade, în medie, în prima zi a intervalului, spre 2 grade în perioada 1- 3 ianuarie, apoi tendinţa acestora este de scădere, urmând ca în perioada 7 - 9 ianuarie să se înregistreze, în medie, minus 4 - minus 3 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 decembrie - 9 ianuarie.

În Moldova, valorile diurne vor creşte semnificativ, de la -2 grade în medie, în zilele de 27 şi 28 decembrie până spre 6 grade, în medie, în zilele de 2 şi 3 ianuarie. Ulterior tendinţa acestora este de scădere până spre medii în jurul a 1 grad în perioada 7- 9 ianuarie.

O evoluţie termică similară o vor avea şi valorile nocturne, astfel media minimelor va creşte de la medii în jurul a -5 grade în perioada 27 -29 decembrie, spre 1-2 grade, în medie în 3 ianuarie, apoi până la sfârşitul intervalului de prognoză vor scădea spre minus 5- minus 4 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în prima zi a intervalului, apoi, din data de 30 decembrie probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată.

Cu variaţii în general uşoare de la o zi la alta, în perioada 27 decembrie - 3 ianuarie, temperaturile maxime vor avea o tendinţă de creştere în Dobrogea, de la 5-6 grade, în medie, în primele zile spre valori în jurul a 8 grade în 3 ianuarie. Ulterior datei de 3 ianuarie vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor coborî spre 4 grade în perioada 7 - 9 ianuarie.

Temperaturile minime vor creşte de la medii în jurul a 0 grade în primele zile ale intervalului până spre medii de 2-3 grade în perioada 1 - 6 ianuarie, apoi vor scădea treptat până spre -2 grade, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în perioada 27 - 30 decembrie.

În Muntenia, vremea se va încălzi treptat de la valori maxime medii în jurul a 2-4 grade în perioada 27 - 29 decembrie, spre valori medii în jurul a 10 grade în zilele de 2, 3 şi 4 ianuarie. Ulterior, valorile diurne vor scădea, astfel că în intervalul 7 - 9 ianuarie, media maximelor va fi de 4 - 5 grade.

Aceeaşi evoluţie o vor avea şi valorile din timpul nopţilor, astfel media minimelor va creşte de la -1 grad, în medie în 27 decembrie, spre medii în jurul a 2 grade în perioada 1 - 4 ianuarie, apoi tendinţa acestora este de scădere spre minus 4 - minus 3 grade, în medie, la sfârşitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în prima zi a intervalului, apoi în 29 şi 30 decembrie şi ulterior din 4 ianuarie.

Şi în Oltenia, în prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa în jurul a 2 grade, în medie, apoi vor creşte până spre 8-9 grade în perioada 31 decembrie - 3 ianuarie. Ulterior, vremea se va răci, astfel că, în perioada 7 - 9 ianuarie media maximelor va ajunge la 4-5 grade.

În perioada 27 - 30 decembrie, minimele nu vor varia, urmând a se situa în jurul a 1 grad, apoi tendinţa este de creştere uşoară spre 2 grade, valoare ce va fi atinsă în intervalul 31 decembrie - 4 ianuarie. Ulterior datei de 4 ianuarie, minimele vor coborî până spre minus 3- minus 2 grade la sfârşitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în perioada 27 - 30 decembrie şi va creşte începând din 5 ianuarie.

La munte, în perioada 27 -31 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 0 grade. Ulterior, acestea vor creşte uşor spre 2 grade, apoi tendinţa este de scădere până spre minus 3 - minus 2 grade în perioada 7 - 9 ianuarie.

Minimele vor avea o evoluţie termică similară, astfel că în perioada 27 - 31 decembrie, variaţiile acestora vor fi inexistente, media situându-se în jurul a -4 grade, vor creşte apoi uşor până spre -2 grade în 2 şi 3 ianuarie, iar ulterior vor scădea până spre minus 7 - minus 6 grade, în perioada 7- 9 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vremea
Tagurile articolului: anm  vreme 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel