Artişti de renume de pe scena rock îi aduc un omagiu regretatului Jeff Beck, "războinicul celor şase corzi"
Data publicării:
 Unele dintre cele mai mari vedete de pe scena muzicii rock i-au adus un omagiu regretatului chitarist britanic Jeff Beck, care a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 78 de ani



Robert Plant, membru fondator al trupei Led Zeppelin, a declarat că "talentul muzicianului a fost enorm", amintind "energia şi entuziasmul fără limite" al acestuia. "Şi-a ocupat locul, cot la cot cu virtuozii epocii", a adăugat muzicianul.

Rod Stewart, care a cântat alături de chitarist în trupa Jeff Beck Group, l-a numit pur şi simplu "cel mai mare". Alături de o poză în care apare cu Beck, postată pe Instagram, cântăreţul a scris: "Jeff Beck a fost pe altă planetă. Ne-a dus pe mine şi pe Ronnie Wood în SUA la sfârşitul anilor '60, în trupa lui, Jeff Beck Group, şi de atunci nu am mai privit înapoi. A fost unul dintre puţinii chitarişti care, când cântau live, mă ascultau cântând şi răspundeau. Jeff, ai fost cel mai mare, omule. Mulţumesc pentru tot. RIP".

Wood a adăugat: "Acum Jeff a plecat; mă simt ca şi cum unul dintre fraţii mei a părăsit această lume şi o să-mi fie foarte dor de el". El i-a mulţumit chitaristului pentru "primele noastre zile împreună în Jeff Beck Group, cucerind America".

Super-grupul american de rock Hollywood Vampires, alcătuit din Johnny Depp, Alice Cooper, Joe Perry şi Tommy Henriksen, a transmis, de asemenea, un mesaj după "decesul dragului nostru prieten şi legendă a chitarei". Atât "incredibila măiestrie în muzică", cât şi "pasiunea lui Jeff pentru chitară au fost o inspiraţie pentru noi toţi", au scris membri trupei într-o declaraţie comună adăugând că "el a fost un adevărat inovator, iar moştenirea lui va dăinui prin muzica lui. Odihneşte-te în pace, Jeff".

Cântăreţul şi chitaristul rock Eric Clapton, pe care Beck l-a înlocuit în trupa de blues Yardbirds din anii 1960, a scris simplu pe Twitter: "Întotdeauna şi pentru totdeauna".

Jimmy Page, de asemenea membru fondator al formaţiei Led Zeppelin, care a făcut parte şi din trupa Yardbirds, i-a adus un omagiu lui Beck, numindu-l "războinicul celor şase corzi" şi i-a lăudat imaginaţia muzicală "aparent nelimitată", care putea "canaliza muzica din eter".

Solistul The Rolling Stones, Mick Jagger, a postat un videoclip în care cântă alături de Beck, scriind că muzica a pierdut "unul dintre cei mai mari chitarişti ai lumii". "Tuturor ne va lipsi atât de mult", a adăugat Jagger.

Brian Wilson, cofondator al trupei The Beach Boys, a scris despre Beck că a fost un "chitarist de geniu" şi a amintit că "eu şi trupa mea am avut ocazia să îl vedem îndeaproape când am fost în turneu cu el în 2013".

The Edge din formaţia U2 a declarat că Jeff Beck a cântat "punk rock înainte ca punk-ul să existe şi a fost unul dintre cei mai inventivi chitarişti din toate timpurile. El a ridicat foarte sus ştacheta pentru noi toţi cei care l-am urmat. Legenda lui va dăinui".

Chitaristul şi vocalistul trupei Pink Floyd, David Gilmour, a scris: "Sunt devastat de vestea morţii prietenului şi eroului meu Jeff Beck, a cărui muzică ne-a încântat şi ne-a inspirat atâţia ani, pe mine şi pe nenumăraţi alţii".

Trupa ZZ Top, care a susţinut turnee cu Beck, l-a numit "un muzician genial şi un prieten".

Solistul formaţiei Black Sabbath, Ozzy Osbourne, a spus că a fost o "atât de mare onoare" să îl cunoască şi să cânte cu Beck, adăugând: "Nu pot să descriu cât de întristat sunt".

Membrul fondator al trupei Black Sabbath, Tommy Iommi, l-a descris pe Jeff Beck drept "o persoană atât de drăguţă şi un chitarist remarcabil, legendar şi genial".

Brian May, chitaristul formaţiei Queen, a declarat că a rămas fără cuvinte, însă l-a numit pe Beck "apogeul absolut al interpretării la chitară" şi o "fiinţă umană a naibii de bună".

Doi dintre componenţii trupei Kiss, Gene Simmons şi Paul Stanley, şi-au exprimat de asemenea şocul la aflarea veştii decesului muzicianului. Simmons a numit vestea "sfâşietoare", în timp ce Stanley a spus că Beck "a făurit un drum imposibil de urmat".

Cântăreţul Paul Young a scris într-o postare pe Twitter că Jeff Beck "a fost iubit de toţi cunoscătorii", descriindu-l drept "chitaristul chitariştilor!'.

Jeff Beck, care a ajuns celebru ca membru în trupa The Yardbirds înainte de a-şi construi o carieră solo de mare succes, a murit marţi la vârsta de 78 de ani după ce a contractat meningită bacteriană.

Chitaristul, născut la 24 iunie 1944, a fost inclus de două ori în celebrul panteon Rock & Roll Hall of Fame - în 1992, alături de trupa The Yardbirds, şi în 2009, ca muzician solo, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: International
Tagurile articolului: artist  jeff beck  murit  omagiu 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional

Alina Bădic horoscop

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Aura nativilor unei zodii este extraordinară zilele acestea

Mihai Voropchievici, captură video Youtube/ Adevăruri Ascunse

Voropchievici: Topul celor mai puternice zodii

Badea

Toată lumea îl știe pe Mircea Badea, dar știați cine este și cu ce se ocupă sora lui?

Șerban Huidu, captură video Youtube, Emisiuni Prima TV

Marele regret al lui Șerban Huidu. „Am format un cuplu memorabil. Mi-a blocat numărul, dar e o prostie”

Sursa foto: freepik.com

Leguma care funcționează drept un „aspirator de toxine”. Trebuie să o consumi zilnic: „Chiar dacă nu-ți vine să crezi..”




pixel