"Ascundeam multă nefericire... Voiam să se termine" Andreea Raicu, victima depresiei. Vedeta a făcut psihoterapie de la 19 ani
Data publicării:
Andreea Raicu a vorbit despre lupta cu depresia. 

Andreea Raicu duce o viață la care toți visează. Vedeta a avut întotdeauna parte de tot ceea ce și-a dorit, de la mașini de lux, bani, dar și vacanțe. Cu toate astea, Andreea Raicu a recunoscut că simțea un gol interior și parcă nimic nu o făcea fericită. 

Andreea Raicu, victima depresiei

Vedeta și-a deschis sufletul, în urmă cu ceva timp, și a oferit un interviu în cadrul campaniei PRO TV „Rătăcit în sine. Depresia, boala mileniului”, din 2018, în care povesta despre lupta ei cu depresia.

'De fapt, e ideea că vedetele au viaţă superbă. Au viaţa asta frumoasă pe care și noi cumva o întreţinem şi intri într-un joc în care toată lumea crede că ai viaţa frumoasă şi începi să crezi și tu că ai viaţa frumoasă, deci nu ai cum să fii trist şi atunci când ai cea mai mică problemă încerci să o ascunzi atât de tine cât şi de ceilalţi. Ascundeam multă nefericire', spune Andreea.

Andreea Raicu a recunoscut că totul a plecat din copilărie. 

'Ambii părinţi au avut un rol. Mamă care avea o influenţă asupra mea în zona creativă şi în zona asta de a performa tot timpul şi îmi spunea că tot ceea ce fac trebuie să fie impecabil, fără greşeală şi ireproşabil.

Sunt cele trei cuvinte pe care cred că nu o să le uit niciodată, iar tatăl meu îmi spunea că tot timpul trebuie să fiu foarte deşteaptă că altfel o să râdă lumea de tine şi că nu există „nu pot” şi „nu ştiu”. A spune „nu ştiu” înseamnă că eşti prost şi cumva am crescut cu aceste lucruri şi evident că au început să pună presiune pe mine din ce în ce mai mult pe măsură ce creşteam', a mărturisit Andreea.

Ce spunea Andreea Raicu despre suicid

Întrebată la acea vreme dacă a vrut să se sinucidă, Andreea Raicu a dat de înțeles că a avut și gânduri negre. 

'Mi-am dorit să se termine această dramă şi această durere pe care o simţeam, nu ştiu cum, dar voiam să se termine. Această frică de a nu greşi, această dorinţă de perfecţiune despre care ulterior am aflat că este unul din lucrurile care te opresc în a evolua şi mărturisesc că nu mai consider că e o calitate, pentru că multă vreme am considerat că e o calitate pentru că te ajută să fi mai bun şi să evoluezi. E adevărat, dar fără să pui atât de multă presiune pe tine pentru că întotdeauna am pus multă presiune pe mine, şi asta mă făcea să mă deconectez de la mine şi de la dorinţele mele, pentru că dorinţa mea de a fi perfectă era atât de mare încât nici nu mai conta ce-mi doream. Conta să fac pe plac celorlalţi, să nu mă fac de râs să nu greşesc', declara Andreea Raicu, potrivit VIVA

Vedeta și-a dat seama că ceva nu este bine cu ea, motiv pentru care a început să facă foarte multă psihoterapie, încă de la vârsta de 19 ani. 

'Am făcut foarte multă psihoterapie şi am citit mult şi am vrut să înţeleg ce se întâmplă cu mine. Nu se poate să ai toate lucrurile astea pe care oricine şi le doreşte şi totuşi să nu fii fericit.'

Cum se manifesta depresia în cazul Andreei Raicu

Andreea Raicu a povestit că teama de abandon a fdus-o în pregul depresiei. 

'Am suferit foarte mult ca mama nu era acasă în perioada copilăriei, pentru că era însoţitoare de bord şi plecările ei au lăsat nişte traume foarte puternice. Îmi era foarte dor de ea când eram mică şi nu era şi asta mi-a influenţat foarte mult viaţa şi veşnic am avut această teamă de abandon.

După care am început să fac terapie pentru că presiunea pe care am simţit-o din partea presei, nu eram obişnuită şi cu revistele de paparazzi.

Am avut la un moment dat o relaţie cu o persoană cunoscută şi atunci presiunea a fost extraordinar de mare şi a fost o perioadă în care oriunde mă duceam era cineva în spatele meu, un aparat de fotografiat, cineva care voia să ştie ceva despre viaţa mea. Voiam să rămână doar a mea.', mai spunea vedeta la Pro TV.

Andreea Raicu: Nu mă simţeam îndeajuns de valoroasă

'Purtam anumite lucruri ca să mi se pară că aprațin unei societăţi. De exemplu trebuia să-mi cumpăr nişte genţi, pentru că dacă purtam genţile respective eram şi eu că doamnele care purtau genţile respective sau trebuie să-mi cumpăr cinci perechi de patofi sezonul ăsta, pentru că dacă nu mi le cumpăr nu sunt la modă şi nu fac parte din lista fashionistelor.

Adică erau nişte lucruri unde aveam o preocupare extraordinară şi mi-am dat seama că alea erau nişte acţiuni ale mele care acopereau nişte goluri din interior din nou. Făceam cumpărături compulsive, mă duceam şi îmi cumpăram cinci genţi, şapte perechi de pantofi, 20 de bluze, 30 de perechi de pantofi.

Depresiile costă mult, mi se părea că niciodată nu sunt de ajuns, trebuia să fiu mai slabă, mai frumoasă, mai deşteaptă ca să pot să simt că mă iubesc oamenii sau că mă acceptă sau că sunt cumva bună şi acceptată de oameni. Nu mă simţeam îndeajuns de valoroasă, realitatea e că nu mă iubeam deloc', a mărturisit Andreea.

Cum s-a tratat Andreea Raicu de depresie

'Cred că puterea mea de a ţine totul foarte stabil şi foarte bine să se vadă foarte bine din exterior începea să nu mai fie acolo, să slăbească. Îmi aduc aminte că am prezentat gala brazilor de Crăciun, organizată de Salvaţi Copiii şi era totul extraordinar de frumos şi eram îmbrăcată într-o rochie foarte frumoasă pentru că e o gală şi e black tie. Locaţia era foarte frumoasă, toată lumea era foarte frumoasă, ştii, totul era o poveste şi am ajuns acasă şi am închis uşa şi mi s-a părut că am intrat într-o altă viaţă.

Mi s-a părut că acum 5 minute aveam totul şi acum nu mai am nimic. Mi se părea că e o minciună. Simţeam o goliciune interioară incredibilă. Simţeam o goliciune şi o tristețe pe care o evitam făcând foarte multe alte lucruri ca să nu simt nici durerea şi nici golul şi nici tristeţea. Vroiam să ajung într-un loc care să-mi răspundă la întrebările mele. Adică ai tot ce spune societatea că te face fericit şi totuşi eu nu eram fericită şi atunci m-am rugat foarte tare să aflu ce trebuie să fac să găsesc aceste răspunsuri', a mai spus Andreea.

Ulterior, Andreea Raicu a decis să plece într-un ashram din India.

'Căutarea şi durerea. Am plâns foarte mult, foarte mult, îngrozitor de mult cred că la un moment dat nici nu mai aveam lacrimi să mai plâng. Nu spun că India este locul unde se rezolvă problemele. Deloc. Problemele se pot rezolva oriunde, ceea ce trebuie să ai este să ai disponibilitate, inimă deschisă şi foarte multă putere şi forţă. Şi am ajuns acolo şi ce mi s-a părut incredibil a fost faptul că puteam să fiu îmbrăcată ca toată lumea.

Eram la fel, eram la fel ca toată lumea şi nu ştiai dacă lângă tine stă un milionar sau un cerşetor, pentru că nu se putea face diferenţa între oameni. Eram toţi îmbrăcaţi în robe. Toţi făceam aceleaşi lucruri în funcţie de necesităţi şi nevoi. Mă simţeam fantastic, mi se părea incredibil că nu trebuie să-mi aranjez părul şi mai era un lucru care mi se pare fantastic. Exista o insignă pe care scria liniște și dacă o purtai nimeni nu venea să te abordeze.'

Andreea Raicu: „Avem amintiri subconştiente”

'Practic este o regresie pentru că în primii trei ani de viaţă la fete şi de patru ani de viaţă la băieţi nu avem amintiri conştiente. Avem amintiri subconştiente. Şi atunci practice în cei şapte ani pe care îi lucram acolo intram într-o regresie până la zero ani şi ajungeai să-ţi aminteşti nişte situaţii şi să găseşti situaţiile din care tu ai ajuns să ai anumite reacţii.

Pentru că de multe ori ni se întâmplă să reacţionăm într-un anumit fel, sunt anumite paternuri în relaţii mai ales şi să nu înţelegi de ce sau să fii conştient că nu e ok, dar să faci în continuare şi ducându-te înapoi pe firul poveştii înţelegi ce s-a întâmplat şi poţi să schimbi mecanismul. Când am intrat în ashram, dacă cineva mă întreba cine sunt aş fi spus aşa: sunt o vedetă de televiziune care locuieşte pe strada nu ştiu care, are o casa aşa, care conduce maşina cutare, care prezintă emisiunea cutare, căreia îi place să călătorească.

Când am ieşit şi m-ai fi întrebat cine sunt eu ţi-aş fi spus că sunt un om care îşi doreşte să afle întotdeauna ce e în interiorul lui, să-şi asculte inima şi să-și trăiască viaţa în funcţie de nevoile şi necesităţile lui. Să nu-şi trăiască viaţa în funcţie de oamenii din jur', a spus Andreea Raicu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vedete
Tagurile articolului:   Andreea Raicu  depresie 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel