16 ani de la moartea regretatei artiste Laura Stoica. Destinul frânt al unei voci de aur
Data actualizării:
Data publicării:
Laura Stoica a murit pe 9 martie 2006, într-un accident de mașină.

Pe 9 martie 2006 a avut loc un tragic accident, care a lăsat toată România în lacrimi. În jurul orei 21:00, pe șoseaua București- Urziceni, aveau să moară trei oameni, într-un grav accident rutier.

Laura Stoica, care avea doar 39 de ani, împreună cu soțul ei, Cristian Mărgescu, veneau de la un concert de-al artistei, susținut la Urziceni și se îndreptau spre București, când mașina lor a fost izbită frontal de un alt autoturism, care a intrat pe contrasens. În urma accidentului, cei doi au murit, dar și șoferul de 22 de ani, care a produs accidentul.

Chiar cu o săptămână înainte de tragicul eveniment, într-un comunicat de presă, Laura anunţa că va fi mamă, iar două zile mai târziu, regretata artistă a fost invitată în ultima emisiune TV în direct la care a participat, însoțită de logodnicul ei.

Detalii după moartea Laurei Stoica

După tragicul eveniment, o prietenă foarte apropiată de-a Laurei Stoica a declarat faptul că vedeta și-ar fi prevestit moartea.

“Eram cu Laura la ziua prietenei noastre. Dintr-o dată, ne-a spus mie şi soţului meu: “Dacă mor, se vor îmbogăţi toţi impresarii mei.” Noi am replicat: “Laura, ce vorbe-s astea?!”. Laura ne-a spus că poate va da mâna cu Sfântul Petru şi soţul meu îi va căra sicriul. După o lună, chiar aşa s-a şi întâmplat, soţul meu îi căra sicriul”, povestea una dintre cele mai bune prietenă ale Laurei Stoica după tragedie, potrivit kanald.

Și mama Laurei Stoica a făcut niște declarații în acest sens. 

“În ziua în care Laura a murit, ca niciodată, am început să citesc Biblia. Nu ştiu de ce… Am vorbit cu Laura la telefon şi m-a întrebat ce fac. I-am răspuns că citesc Biblia. Mi-a spus că e foarte interesant. Acum, îmi dau seama că a fost un semn. Că Dumnezeu m-a îndemnat să citesc din Biblie ca să pot trece peste cel mai greu moment din viaţa mea” , declara mama cântăreței.

Cariera Laurei Stoica

Laura Stoica, numită și "cea mai bună voce feminină rock din România" a participat la Festivalul Mamaia, unde a luat Premiul I cu piesa ''Dă, Doamne, cântec''.

În 1991, a lansat single-ul ''Un actor grăbit'', melodie ce a rămas și astăzi în repertoriile românilor, și a vândut aproximativ 800 de exemplare chiar în ziua lansării.

Tot în 1991, artista a  primit premiul revistei pentru "Cea mai bună voce pop feminină a anului", în timp ce melodia ''Un actor grăbit'', a fost aleasă piesa anului.

În 1994 a lansat albumul "Focul", iar trei ani mai târziu a lansat albumul ''Nici o stea'', cu care a câştigat, în 1997, premiul discografic la Festivalul "Cerbul de Aur".

Un an mai târziu, a primit Premiul Juriului (cu piesa "Ea nu ştie ce vrea") la Festivalul Pamukkale din Turcia, iar în 2001, la Festivalul Discovery de la Varna (Bulgaria), a obţinut Trofeul pentru cea mai bună piesă ("I Need Love").

În perioada 1990-2005, a evoluat în peste 700 de concerte şi spectacole, pe scenele româneşti şi în străinătate. 

În 1994, a înfiinţat Fundaţia "Laura Stoica", al cărei scop era de a sprijini tinerele talente, de a strânge fonduri şi a face donaţii copiilor orfani şi celor afectaţi de HIV, notează Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: comemorare  laura stoica  vedete 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar




pixel