Atenție la manevra cu mâncarea! Dr Cezar: Grijă mare la stomac și la cap, deoarece peștele de la cap se strică
Data actualizării:
Data publicării:
Dr. Cezar, medic cardiolog, personalitate TV și influencer în sănătate holistică, a fost invitat la emisiunea Sinteza Zilei, unde a vorbit despre cum să ne setăm obiective atunci când vine vorba de o dietă sănătoasă, despre resursele corpului și despre echilibru.

"Înainte de orice acțiune de slăbire, le recomand oamenilor să-și răspundă sincer la întrebarea de ce vor să facă acea acțiune, acea schimbare în viață? Deci, când vrei să faci ceva, trebuie să ai motivația foarte clară, pentru că dacă nu ai o motivație clară și vrei doar să slăbești repede (vine nunta într-o lună sau trebuie să intri în costum sau rochie de mireasă), nu vei rezolva cauza îngrășării. Cauza îngrășării de fapt sunt dezechilibrele emoționale, pentru că noi toți vrem ca în viață să ne fie bine, să nu ne fie rău. Bucuria vine din mai multe surse, sunt mai mulți hormoni ai fericirii. Avem dopamină, avem serotonină, oxitocină. Deci grijă mare la stomac și la cap, deoarece peștele de la cap se strică", a spus Dr. Cezar.

"Toate vietățile vor să atingă plăcerea, bucuria, fericirea. Mă rog, sunt concepte, nu se suprapun sută la sută. Și atunci, în momentul în care nu avem sursele astea de fericire sau ele nu sunt echilibrate și avem carențe, mai ales pe plan emoțional, pe plan intim, în relațiile de acasă sau avem un deficit acolo, de exemplu de oxitocină, ori dacă pe plan profesional nu prea îmi ies treburile (au scăzut bursele, investițiile, business-ul nu prea merge), nu o să avem serotonină. Dacă nici nu stăm la soare, nu stăm în natură, nu facem mișcare, nu o să avem endorfine. Dopamina e foarte ușor să fie luată din mâncare, din jocuri, din gambling. Aceasta e o altă adicție și tindem să apelăm la o sursă de fericire. O fericire falsă, pentru că, de fapt, oxitocina care înseamnă iubirea sau endorfinele care înseamnă mișcarea ori serotonina care înseamnă natura sunt deficitare. Deci soluția este să echilibrăm toate sursele, să luăm din fiecare câte puțin și atunci nu vom apela atât de mult la dopamină, care după mine e din mâncare. Iar mâncarea astăzi e cu totul diferită față de ce a fost odată", a mai adăugat acesta.

"Internetul și televiziunile, toate au emisiuni despre gătit. Suntem ahtiați după mâncare și oferta este fantastică. Dacă locuiești în București, poți să mănânci la un restaurant românesc, la unul italian, la unul japonez, la unul chinezesc sau la unul indian, adică varietatea este foarte mare", a explicat el.

"Jungla s-a schimbat de-a lungul vieții, al evoluției noastre. Am avut foarte multe pericole externe și foarte multă suferință. Acum noi ne-am creat așa, ca specie, un confort. Nu ne mai mănâncă șerpii, nici măcar țânțarii, că repede dăm cu insecticid, nu mai avem pericole de genul ăsta. Pericolele sunt mai mult în capul nostru și creierul nostru e așa creativ, amplifică foarte mult aceste riscuri și apar aceste frici", a mai spus Dr. Cezar.

"Ar trebui să simplificăm lucrurile și să fim mai degrabă recunoscători pentru ceea ce avem și nu nemulțumiți pentru ceea ce n-avem. E natura firii să pună mai mult accent pe minus decât pe plus. Deci cumva impactul pierderii din punct de vedere emoțional e mai mare decât bucuria câștigului. Mai concret, dacă, să zicem, câștigi întâmplător 1.000 de euro, ai o anumită intensitate a bucuriei, dar dacă pierzi exact aceeași sumă, nefericirea, ca intensitate, e mult mai puternică, deci suntem mai impactați de pierdere decât de câștig și explicația e foarte simplă: în viața asta, toate vietățile sunt fie pradă, fie prădători", a conchis acesta.

 

VEZI ȘI: Dr. Cezar dezvăluie care este singurul aliment care nu se strică niciodată. Îl poți consuma oricând fără grijă:

https://www.spectacola.ro/dr-cezar-dezvaluie-care-este-singurul-aliment-care-nu-se-strica-niciodata-il-poti-consuma-oricand-fara-grija_38645.html

 

VEZI ȘI: Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”:

https://www.spectacola.ro/topul-alimentelor-care-ne-otravesc-organismul-si-trebuie-evitate-dr-cezar-cauzeaza-inflamatie-si-deterioreaza-anumite-structuri_38753.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Deaconescu
Categorie: Social


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Adriana Bahmuțeanu și iubitul ei, foto Facebook

Adriana Bahmuțeanu și George Restivan și-au spus „adio”, după 1 an și 3 luni de căsnicie. Adevăratul motiv al despărțirii: „Am decis să punem punct aici relației”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face

Fotografie de la fauxels: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/om-oameni-munce-te-munca-3184328/

De ce se îmbracă profesorii în fuste. Este o mișcare la nivel global. Cum arată situația în Spania

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, previziuni astrologice pentru vara aceasta. Zodia care va câștiga foarte mulți bani până la sfârșitul lunii august
Ce a mâncat Dr. Cezar ieri

Dr. Cezar, medic cardiolog, personalitate TV și influencer în domeniul...

pixel