Beneficiile incredibile pe care le are consumul de fructe de pădure asupra sănătății creierului tău
Data publicării:
Fructele de pădure sunt unul dintre acele alimente versatile care sunt delicioase atunci când sunt consumate singure sau într-o rețetă, cum ar fi amestecate într-un smoothie sau în compoziția unui parfait. 

S-ar putea să preferați căpșunile, datorită asocierii lor decadente cu șampania și ciocolata, sau poate că vă place o plăcinta cu mure. Cu toate acestea este important să vă asigurați că le consumați în fiecare zi, potrivit WebMD.

Healthline împărtășește faptul că fructele de pădure sunt unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți consuma în mod regulat, deoarece sunt pline de fibre, bogate în nutrienți esențiali și pot chiar combate inflamațiile. Fructele de pădure sunt, de asemenea, unul dintre cele mai bune fructe pe care să le ronțăi atunci când încerci să slăbești sau pentru orice dietă pe care ai putea-o urma, deoarece Medical News Today raportează că au cel mai mic indice glicemic dintre toate fructele.


Printre toate beneficiile pentru sănătate pe care le poate aduce consumul de fructe de pădure, impactul benefic pe care acestea îl au asupra creierului este un motiv suficient pentru a cumpăra mai multe fructe de pădure. Journal of Agriculture and Food Chemistry a găsit dovezi științifice semnificative că fructele  de pădure pot aduce beneficii creierului în mai multe moduri.

 

Consumul zilnic de fructe de pădure poate ajuta la protejarea împotriva deteriorării creierului și a pierderii memoriei legate de vârstă

 

Potrivit Alzheimers.net, antioxidanții sunt o parte crucială în susținerea sănătății creierului, deoarece radicalii liberi afectează creierul mai mult decât orice altă parte a corpului.


Atacurile radicalilor liberi pot deteriora celulele și pot cauza probleme legate de memorie, precum și declin cognitiv. Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi, iar fructele de pădure precum căpșunile, afinele, goji și chokeberries sunt toate bogate în antioxidanți. 


Consumul de fructe de pădure în fiecare zi poate ajuta la protejarea creierului prin prevenirea pierderii memoriei legate de vârstă, potrivit cercetării din Journal of Agricultural and Food Chemistry. WebMD relatează că co-autorul acestui studiu, Marshall Miller de la USDA-ARS Human Nutrition Research Center on Aging, scrie: "Pe lângă efectele lor antioxidante, acum bine cunoscute, suplimentarea dietei cu fructe de pădure are efecte directe asupra creierului".  


Mai mult, același studiu a constatat că consumul de fructe de pădure poate schimba modul în care neuronii creierului comunică, ceea ce poate ajuta la prevenirea inflamațiilor. Inflamația din creier poate duce la deteriorarea celulelor, ceea ce poate altera controlul motor și funcția cognitivă. 


Journal of Neural Regeneration Research a constatat că fructele de pădure oferă proprietăți neuroprotectoare și afirmă că "fructele de pădure pot ajuta la lupta împotriva îmbătrânirii prin reducerea sau întârzierea dezvoltării bolilor neurodegenerative legate de vârstă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: beneficii  creier  fructe  padure  sănătate 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel