Benjamin Zephaniah, actorul din serialul Peaky Blinders, a murit, la 65 de ani. Care a fost cauza decesului
Data publicării:
Actorul Benjamin Zephaniah s-a stins din viață, la vârsta de 65 de ani.

Benjamin Zephaniah a murit joi dimineața devreme, cu soția sa lângă el, după ce a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier în urmă cu opt săptămâni, se arată într-o declarație pe Instagram.

"L-am împărtășit cu lumea și știm că mulți vor fi șocați și întristați de această veste", a adăugat acesta, potrivit BBC

Zephaniah s-a născut și a crescut în Handsworth, Birmingham, fiind fiul unui poștaș din Barbados și al unei asistente medicale jamaicane. A fost dislexic și a părăsit școala la 13 ani, neștiind să citească sau să scrie.

Benjamin Zephaniah, actorul din serialul Peaky Blinders, a murit, la 65 de ani

S-a mutat la Londra la 22 de ani și a publicat prima sa carte, Pen Rhythm. În primele sale lucrări a folosit poezia dub, un stil jamaican care a evoluat în genul muzical cu același nume, și va cânta, de asemenea, cu grupul The Benjamin Zephaniah Band.

Pe măsură ce profilul lui Zephaniah a crescut, acesta a devenit o figură familiară la televiziune și a fost creditat ca fiind cel care a adus poezia dub în sufrageriile britanicilor. A scris, de asemenea, cinci romane, precum și poezii pentru copii, iar prima sa carte pentru cei mai tineri cititori, Talking Turkeys, a avut un succes uriaș la publicarea sa în 1994.

"Benjamin a fost un adevărat pionier și inovator. El a oferit lumii atât de multe", se arată în comunicatul care anunță moartea sa.

"Printr-o carieră uimitoare, care include un volum uriaș de poezii, literatură, muzică, televiziune și radio, Benjamin ne lasă o moștenire veselă și fantastică."

Pe lângă activitatea de scriitor, Zephaniah a fost actor și a apărut în serialul dramatic BBC Peaky Blinders între 2013 și 2022. El l-a interpretat pe Jeremiah "Jimmy" Jesus, apărând în 14 episoade din cele șase serii. Actorul din Peaky Blinders, Cillian Murphy, a spus într-o declarație: "Benjamin a fost o ființă umană cu adevărat talentată și frumoasă.

"Un poet, scriitor, muzician și activist generațional. Un Brummie mândru și un Peaky Blinder. Sunt atât de întristat de această veste".

Zephaniah a fost celebru pentru că a refuzat un OBE în 2003 din cauza asocierii unei astfel de distincții cu Imperiul Britanic și istoria sa de sclavie.

"Am luptat împotriva imperiului toată viața mea, am luptat împotriva sclaviei și a colonialismului toată viața mea. Am scris pentru a mă conecta cu oamenii, nu pentru a impresiona guvernele și monarhia. Aș putea atunci să accept o onoare care pune cuvântul "imperiu" pe numele meu? Ar fi o ipocrizie", a declarat el la The Big Narstie Show în 2020.

 

Actorul a ispășit o pedeapsă cu închisoarea pentru jaf și a primit un cazier judiciar

El a vorbit adesea despre probleme precum abuzurile rasiale și educația. Când era mai tânăr, Zephaniah a ispășit o pedeapsă cu închisoarea pentru jaf și a primit un cazier judiciar. În 1982, Zephaniah a lansat un album intitulat Rasta, care conținea prima înregistrare a grupului Wailers de la moartea lui Bob Marley. Acesta a inclus, de asemenea, un omagiu adus prizonierului politic de atunci, Nelson Mandela, care avea să devină ulterior președintele Africii de Sud. Într-un interviu acordat în 2005, Zephaniah a declarat că faptul că a crescut într-o familie violentă l-a făcut să presupună că aceasta era norma.

 


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: International


DC Media Group Audience

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Sursa foto: Mihai Voropchevici, facebook

Horoscop cu Mihai Voropchevici. Zodia pentru care începutul primăverii nu va fi unul prietenos

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"

Totul celor mai bine îmbrăcați politicieni/ colaj foto Spectacola/ captură TV

Cel mai tare top al politicienilor - bine și rău îmbrăcați: Ciolacu, Ciucă, Simion și alți lideri. Cine a ieșit pe primul locpixel