Benone Sinulescu a murit certat cu Ștefan Hrușcă. Cum l-a umilit artistul pe nea Beni
Data publicării:
În urmă cu câțiva ani, între Benone Sinulescu și Ștefan Hrușcă a fost un adevarat război. Regretatul artist a povestit cum a fost umilit de „regele colindelor”.

Benone Sinulescu s-a stins din viață, ieri, la 84 de ani.  Interpretul de muzică populară a decedat din cauza unei pneumoniei de aspiraţie. Regretatul artist a plecat dintre noi certat la cuțite cu Ștefan Hrușcă, numit și „regele colindelor”. În urmă cu mai mult timp, nea Beni l-ar fi ajutat pe Ștefan Hrușcă în cariera sa. Benone Sinulescu susţinea faptul că i-a înmânat colegului său de breaslă unele dintre cele mai frumoase cântece culese de el din toate zonele țării. Ulterior, nea Beni a rămas dezamăgit de faptul că artistul nici măcar nu i-a mulțumit pentru ajutorul pe care i l-a acordat.

„Ștefan Hrușcă mi-a bătut la ușă, ca să-l ajut. Nu am stat deloc pe gânduri şi i-am pus în braţe câteva colinde descoperite de mine în călătoriile prin satele româneşti. Unul dintre ele, „Deschide uşa creştine’ şi altele i le-am încredinţat lui Ştefan Hruşcă”, a spus artistul pentru redacția Impact-PlayTech.

 

 

Ce îi reproșa Benone Sinulescu lui Ștefan Hrușcă

 

 

„Hrușcă a interpretat piesele ca nimeni altul, dar niciodată, absolut niciodată, nu a spus un cuvânt şi despre faptul că l-am ajutat, în felul meu, să ajungă la acel colind, pe care recunosc, îl cântă foarte bine. Nu e vorba despre invidie profesională, ci mai degrabă doar de chestie de camaraderie profesională.

Nu m-am lăudat niciodată prea mult cu asta, dar cei din lumea spectacolului ştiu acest lucru, mi-a plăcut mereu să descopăr giuvaieruri muzicale. Nu pot cânta cu plăcere melodii ale căror cuvinte sună jenant, ceva de genul. La mine, cele două, linia melodică şi textul, trebuie să formeze un tot. Iar în perioada aceea, de final de regim comunist, găsisem şi câteva colinde care mi-au plăcut mult”, povestea Benone Sinulescu la vremea respectivă.

 

Benone Sinulescu, povestea perucilor care l-au făcut celebru

 

Benone Sinulescu a distrat generații întregi cu muzica lui, iar înainte de Revoluție, artistul este cunoscut și pentru perucile cu care se afișa în timpul reprezentațiilor muzicale.  Benone Sinulescu încerca astfel să ascundă complexul de care suferea, dar nu a fost nici așa ocolit de gurile răutăcioase. După anul 1990, artistul a renunțat să peruci și a ales să înfrunte realitatea pe care o ascundea deja de ani buni.  Regretatul artist a păstrat în jur de 20 dintre peruci, pe restul, însă, le-a ars. Benone Sinulescu a închis acel capitol din cariera în mai multe cutii, pe care le-a depozitat în casa lui de la Sibiu. 


„Unele dintre ele, care mi s-au parut mai deteriorate, le-am dat foc, mai am unele, cred că am mai rămas cu 20. Perucile erau un supliciu pentru mine, din cauza transpiraţiei ieşeam din sălile de spectacol ca un şobolan”, a mărturisit în trecut, regretatul artistul pentru Click!. 


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: benone sinulescu  stefan hrusca 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



pixel