Bilanțul tragediei de la Astroworld a ajuns la 9 morți. Bharti Shahani, o studentă de 22 de ani, s-a stins din viață în spital
Data publicării:
O studentă în vârstă de 22 de ani, prinsă în busculada mortală care s-a produs în timpul unui concert rap la festivalul de muzică Astroworld din Houston, a murit din cauza rănilor, au anunţat joi rudele ei, tânăra devenind cea de-a noua victimă a tragediei.

Bharti Shahani era internată de aproape o săptămână într-un spital din Huston şi fusese conectată la aparate de menţinere a funcţiilor vitale.

Tânăra a participat vinerea trecută la concertul rapperului american Travis Scott, în timpul căruia s-a produs o busculadă în care alte opt persoane au murit şi sute au fost rănite.


"O persoană a căzut, iar ceilalţi s-au prăbuşit ca piesele de domino" unii peste alţii, a declarat pentru televiziunea locală ABC13 Mohit Bellani, vărul tinerei care a însoţit-o la concert.

"Erau trupuri unele peste altele, ne luptam să ieşim la suprafaţă şi să respirăm pentru a rămâne în viaţă", a povestit el.


Într-o conferință de presă susținută joi, familia tinerei Bharti Shahani și avocatul familiei au dezvăluit că aceasta a murit miercuri la ora 18:50.

"Dezastrul de la Astroworld Festival a devastat familia Shahani și multe altele", a declarat James Lassiter, avocatul familiei, pentru TODAY. "Suntem alături de ei în lupta lor pentru a obține dreptate pentru Bharti și pentru a ne asigura că nicio altă familie nu trebuie să suporte vreodată o astfel de pierdere fără sens și care poate fi prevenită."

 


Cine sunt cei 9 tineri care au murit în tragedia de la Astroworld Festival


Bharti Shahani, 22 de ani, Mirza Baig, 27 de ani; Rodolfo Peña, 23 de ani; Madison Dubiski, 23 de ani; Franco Patiño, 21 de ani; Jacob "Jake" Jurinek, 20 de ani; John Hilgert, 14 ani; Axel Acosta Avila, 21 de ani; și Brianna Rodriguez, 16 ani.

Ezra Blount, un copil de 9 ani care a participat la concert împreună cu tatăl său, rămâne în comă indusă medical.


Sâmbătă, Travis Scott a publicat un mesaj pe Twitter în care s-a declarat "absolut devastat" de cele întâmplate, De asemenea, el a realizat și o serie de videoclipuri Instagram stories, în care se arată îndurerat de această tragedie. 

Zeci de plângeri au fost deja depuse împotriva organizatorilor acestui concert mortal, fiind vizat în principal rapperul Travis Scott, principal organizator al festivalului şi prezent pe scenă în momentul tragediei, notează Agerpres.

 

Astroworld este un festival de muzică lansat în 2018 de rapperul american Travis Scott, originar din Texas.

Artistul în vârstă de 27 de ani, care a devenit cunoscut în 2013, a fost nominalizat de şase ori la premiile Grammy. El are un copil cu Kylie Jenner, una dintre surorile Kardashian şi vedetă de reality-show.

În timpul concertului susţinut de Scott, vineri seară, rapper-ul canadian Drake i s-a alăturat pe scenă.

Imaginile surprinse la NRG Park care circulă pe reţelele sociale arată zeci de persoane care se îndreaptă în grabă spre ieşire, izbind şi dărâmând detectoare de metale, înfruntându-se cu agenţii de securitate depăşiţi numeric, care nu reuşesc să stăpânească mulţimea.

Numeroase persoane sunt văzute căzând, însă nu se precizează dacă acesta este momentul în care s-au produs decesele.

Alte imagini video îi arată pe membrii echipelor de salvare resuscitând persoane care îşi pierduseră cunoştinţa în mijlocul publicului, în timp ce concertul continua, notează Agerpres.

Potrivit autorităţilor, peste 300 de persoane au fost rănite în timpul incidentului, unele dintre ele prezentând zgârieturi şi vânătăi minore.

Printre artiştii care urmau să cânte la festival în week-end se numărau şi rapperii Chief Keef şi 21 Savage, precum şi trupa rock australiană Tame Impala

 

Reacția lui Kylie Jenner

 

Într-o declarație postată duminică pe Instagram-ul său, Kylie Jenner, care este însărcinată cu al doilea copil cu Scott, a declarat: "Vreau să fie clar că nu am fost la curent cu niciun deces până la aflarea veștii după spectacol și în niciun caz nu am fi continuat să filmăm sau să cântăm".


Potrivit televiziunii locale KHOU 11 News Houston, incidentul s-a produs în jurul orei 21:00 sau 21:15 în seara de deschidere a festivalului.
 

Tragedia a avut loc când mulţimea s-a înghesuit în timpul unui concert al rapperului Travis Scott, a precizat Houston Chronicle.

Circa 50.000 de persoane s-au prezentat la evenimentul de două zile, a adăugat ziarul. Cea de-a doua zi a festivalului a fost anulată.

Poliţia din Houston a anunţat lansarea unei anchete pentru a se stabili cauzele acestei tragedii, precizând că examinează înregistrările video de vineri seara.

"În câteva minute, mai multe persoane s-au prăbuşit şi prezentau simptome de stop cardiac", a spus poliţia, adăugând că concertul s-a încheiat după busculadă.

 


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: International
Tagurile articolului: astroworld  bilant  busculada  festival  morti  travis scott 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel