Brad Pitt, diagnostic dur. Ce este prosopagnosia, boala ORBIRII faciale FĂRĂ tratament. Cauze și simptome: Îmi este rușine
Celebrul actor american Brad Pitt a vorbit deschis despre afecțiunea neurologică de care suferă și despre care îi este rușine.

Potrivit starului, această afecțiune îl face să-i fie aproape imposibil să recunoască fețele oamenilor cu care face cunoștință.

Brad Pitt a vorbit despre dificultatea sa de a-și aminti chipurile persoanelor noi, mai ales atunci când interacțiunea cu acestea nu este de durată și are loc în spații publice, sau la petreceri, acolo unde se află o mulțime de oameni.

Mai mult, Brad Pitt crede că boala de care suferă i-a afectat reputația și relațiile sociale și a declarat că multe persoane nu sunt informate cu privire la această boală neurologică și nu știu că există și nu știu cum să se confrunte cu ea. 

El a ținut să precizeze că, din cauza felului în care această boală, numită prosopagnosia, se manifestă, nu doar persoanele pe care nu le recunoaște atunci când le revede sunt puse în dificultate, ci și el. Actorul a ținut să mai spună și că boala îi afectează relațiile și scade nivelul de simpatie pe care o resimțeau oamenii față de el, atunci când descoperă că nu au fost "ținuți minte" de actor, dar că acest lucru nu este ceva intenționat, ci provocat de boală.

"Aș vrea să țin minte fețele oamenilor și îmi este rușine că nu reușesc", a declarat Brad Pitt, în interviul oferit revistei americane GQ.

Ce este prosopagnosia

Deși nu foarte cunoscută, boala numită prosopagnosia se poate diagnostica de către medicii neurologi. Cu toate acestea, Brad Pitt nu are și un diagnostic medical oficial care să certifice prezența acestei boli în cazul său.

Orbirea feței, sau prosopagnosia, este o afecțiune a creierului. Aceasta se caracterizează prin incapacitatea de a recunoaște sau de a diferenția fețele.

Persoanele cu orbire a feței pot avea dificultăți în a observa diferențele dintre fețele străinilor. Alții pot avea chiar dificultăți în a recunoaște fețele familiare.

Se estimează că afectează aproximativ 2 la sută din populația generală.

 

Care sunt simptomele orbirii feței sau prosopagnosiei?


Cel mai frecvent simptom al orbirii feței este incapacitatea de a recunoaște sau de a discrimina între fețe. Acest lucru poate face ca formarea de relații să fie mai dificilă, atât în mediul personal, cât și în cel profesional. Poate fi extrem de dificil pentru persoanele cu orbire facială să identifice o persoană care apare într-un cadru sau context diferit de cel cu care sunt obișnuiți.

Citește continuarea pe dcmedical.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Spectacola | Dată: 11 aug 2022, 15:09

Sursa foto: Dezbracatu, Instagram

Dezbrăcatu de la „Cronica cârcotașilor” a primit o factură uriașă la curent electric: „Este enorm”. Cât a avut de plătit prezentatorul / EXCLUSIV

Cristian Tudor Popescu, Facebook, Captură video Youtube

Cristian Tudor Popescu îl jignește dur pe Alexandru Arșinel: „Nu făcea să râdă decât curcile. A atârnat în meserie de fusta Stelei Popescu”

Andreea Bănică, foto Instagram

Andreea Bănică, nemachiată și fără filtre: „Tenul meu nu este perfect, am pistrui și pete” / FOTO

Alexandra Velniciuc, Puiu Șerban, captură video YouTube

Alexandra Velniciuc și soțul ei, în mijlocul unui scandal după interviul cu Măruță. Declarațiile care au deranjat lumea teatrului

Anamaria Prodan, Instagram, Ionela Prodan, captură video Youtube

Anamaria Prodan, parastas- festival în memoria mamei sale. Mici la grătar, sarmale la pirostrii și artiști de renume

Sursa foto: Teo Trandafir, Instagram

Teo Trandafir iubește din nou: „Nu am fost singură aproape niciodată”. Ce spune vedeta despre partenerul din viața ei

Tudor Chirilă, foto Facebook

Tudor Chirilă, operat în Germania: „Am fost diagnosticat cu un edem pe una din corzile vocale”. Cum se simte acum

Alexandru Arșinel, captură video Antena Play.

Ce avere a lăsat în urmă Alexandru Arșinel. Era unul dintre cei mai bogați actori

Alendru Arșinel, captură video Youtube TV

Cauza morții lui Alexandru Arșinel. Ce scrie în certificatul de deces

Sursa foto: Connect-R și parintele Visarion, captură TV/ colaj foto

Ce spune Connect-R despre cazul preotului Visarion, acuzat de hărțuire sexuală și viol: "Încetați să mai credeți că preoții sunt sfinți!"

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook, captură video Youtube Catalin Maruta

Ce spune Elena Merișoreanu despre parastasul - festival organizat în memoria Ionelei Prodan: „Vor face acolo acolo sarmale la pirostrii, mititei, fripturi. O să vină și preoți.” / EXCLUSIV

Sursa foto: Loredana Groza, Instagram

Loredana Groza, ipostază de infarct, în limuzină: „Faci furori peste tot”. Cum s-a fotografiat artista