Brando, secretul din spatele succesului muzical: „Sunt binecuvântat că pot face ceea ce îmi place”/ EXCLUSIV
Data publicării:
Marlon Lamont McClain II, cunoscut sub numele  Brando, a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre succesul său muzical. 

Marlon Lamont McClain II, cunoscut sub numele profesional Brando, este un cântăreț și compozitor american din Los Angeles, California. Este cunoscut mai ales pentru piesa "Body" cu Loud Luxury. După lansarea piesei sale de succes cu Loud Luxury, Brando a lucrat la numeroase melodii dance care au ajuns în fruntea topurilor. Artistul a colaborat cu Don Diablo, liderul industriei, la piesa "Congratulations", care a fost lăudată la nivel internațional și a urcat în topul Mediabase Dance Chart din SUA. De asemenea, a făcut parte din echipa care a creat imnul lui Bryce Vine și Loud Luxury "I'm Not Alright", care, la fel, a intrat în top 10. 

Brando a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Spectacola, unde a vorbit despre cariera sa muzicală.

Spectacola: Care este prima ta amintire legată de muzică?

Brando: Îmi amintesc că, în copilărie, îmi doream să cânt tot timpul, așa că am fost mereu în coruri la biserică și la școală. De obicei, când eram acasă sau la o petrecere în familie, îi așezam pe toți la masă, luam o telecomandă de la televizor sau orice altceva care semăna cu un microfon, apoi porneam radiocasetofonul și cântam întregul album Confessions al lui Usher sau Backstreet Boys, cu mișcări de dans și tot tacâmul.

Spectacola: Melodiile tale au ajuns în fruntea unora dintre cele mai importante topuri muzicale globale. Cum v-a făcut să vă simțiți atingerea recunoașterii internaționale pentru muzica ta?
             

Brando: A fost cu siguranță o experiență suprarealistă prima dată când s-a întâmplat cu Body (cu Loud Luxury). Cred că, la un moment dat, faci muzică de atâția ani încercând să te chinui să ajungi să ai succes, încât atunci când în sfârșit se întâmplă, nu te lovește cu adevărat decât mult mai târziu. Îmi amintesc că, atunci când a fost lansat, Loud Luxury și cu mine vorbeam despre posibilitatea de a face 30 de milioane de stream-uri pe Spotify în cele din urmă, și îmi amintesc că atunci m-am gândit că nici măcar nu-mi pot imagina ceva atât de mare pe care eu l-am scris și am cântat. Apoi, în timp, a ajuns la aproape 1 miliard de stream-uri pe Spotify, iar Loud Luxury cântă pe scena principală la fiecare festival de dans important. Așadar, muzica este într-adevăr unul dintre acele lucruri în care muncești foarte mult timp pentru zero bani sau recunoaștere, apoi, dintr-o dată, devii un artist de succes, iar oamenii îți cunosc cântecele și îți cer autografe. Sunt binecuvântat că pot face ceea ce îmi place.

Spectacola: Cum ți-a schimbat viața cariera muzicală? 
 

Brando: Muzica a fost întotdeauna foarte importantă în viața mea, așa că mi-am dorit întotdeauna să fac o carieră din ea. În ciuda acestui fapt, am mers totuși la facultate pentru afaceri, gândindu-mă că, dacă nu-mi reușește cariera de muzician, aș putea oricând să-mi găsesc un loc de muncă în lumea afacerilor. Sunt destul de norocos că muzica a ajuns să funcționeze pentru mine și că pot face ceea ce îmi place în fiecare zi.

Spectacola: Tu esti și compozitor. De unde vine pentru tine impulsul de a crea ceva? Ce rol joacă sursele de inspirație adesea citate, cum ar fi visele, alte forme de artă, relațiile personale?

Brando: Când sunt acasă sau în oraș, îmi înregistrez ideile în telefon cu ajutorul unor notițe vocale și apoi mă duc în studio pentru a lucra la ele. Uneori, de asemenea, vin în studio cu gândul de a începe ceva nou și lucrez îndeaproape cu producătorul (de obicei, cu producătorul meu principal, Avedon) pentru a face ceva de la zero, cu beat și toate cele. Cred că relațiile și inspirația din alte arte pe care le fac oamenii sunt parte integrantă a creației muzicale. Poți găsi inspirație oriunde, dar în cazul meu tind să mă inspir din melodii sau din relația cu logodnica mea.

Spectacola: Aveți vreun ritual special care să vă pună în starea de spirit potrivită pentru a crea?

Brando:  De obicei, nu, dar întotdeauna fac o încălzire vocală de cel puțin 15 minute înainte de a mă îndrepta spre studio sau de a cânta, pentru ca vocea mea să fie la punct și pregătită.

Spectacola: Ce ingredient credeți că este esențial atunci când scrieți un text? Care sunt ambițiile și provocările tale atunci când vine vorba de crearea de versuri?
 

Brando: Întotdeauna obiectivul meu atunci când creez un cântec este să explorez ceva diferit de ceea ce fac toți ceilalți la momentul respectiv. Uneori va fi de-a lungul unui subiect popular, cum ar fi dragostea, dar întotdeauna îmi place să îl abordez într-un mod diferit din punct de vedere liric, astfel încât ascultătorul să poată avea o perspectivă nouă.

Spectacola: Odată ce o piesă este terminată, cât de important este pentru tine să o lași o perioadă și să o evaluezi mai târziu? Cât de multe îmbunătățiri și perfecționări îți permiți personal până când ești mulțumit de o piesă? Cum arată acest proces în practică?

Brando:  Întotdeauna îmi reascult cu religiozitate înregistrările, analizând fiecare bucățică din ele până când sunt mulțumit. Cred că acest lucru este destul de natural ca artist, mai ales pentru că îmi scriu singur discurile. De obicei, stau cu înregistrarea săptămâni sau luni de zile până când sunt mulțumit de sunetul final, fie că e vorba de editarea vocii mele, de un kick în piesă sau de mixajul general. Pentru mine, nimic nu este sacru în cazul unui disc, orice poate fi schimbat dacă nu mi se pare că sună suficient de bine.

Speactacola: Ce părere ai despre rolul și importanța producției, inclusiv a etapei de mixaj și masterizare? Cât de mult te implici în acest proces? 

Brando: Producția este crucială pentru fiecare înregistrare în parte. Pot să scriu un cântec de unul singur, dar nu va suna nici pe departe așa cum sună dacă nu lucrează la el un producător și un inginer de sunet grozavi. Nimeni nu se pricepe la toate, așa că eu cred că este foarte important să-ți formezi o echipă de producție în care să ai încredere și cu care să te înțelegi bine din punct de vedere creativ pentru a realiza un cântec extraordinar.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: International
Tagurile articolului: artist  artistul  brando  muzica 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel