Bucharest International Film Festival anunță deschiderea celei de-a XIX-a ediții
Data publicării:
Bucharest International Film Festival 2023 (BIFF) este bucuros să anunțe că a XIX –a ediție a evenimentului este gata să înceapă, marcând astfel un moment important în calendarul cinematografic bucureștean. Cu o selecție impresionantă de filme din întreaga lume, evenimentul promite să ofere o experiență unică spectatorilor și profesioniștilor din industrie.

BIFF 2023 va avea loc în perioada 15 - 22 septembrie în 4 locații din București: Sala Mare – ARCUB, Cinema Muzeul Țăranului, CREART – Grădina cu filme și Cinema Union.

Deschiderea Oficială: Ceremonia de deschidere oficială a festivalului va avea loc în data de 15 septembrie, la ora 19:00, la Cinema Muzeul Țăranului. Invitați de onoare, regizori și actori consacrați vor fi prezenți în cadrul acestui eveniment care va fi marcat de proiecția filmului Caravaggio’s Shadow, în regia binecunoscutului Michele Placido.

Distribuția: Riccardo Scamarcio (Caravaggio), Micaela Ramazzotti (Lena Antonietti), Louis Garrel (Ombra)

 Ca în fiecare an, juriul BIFF va fi alcătuit din personalități marcante ale lumii cinematografiei: Gunnar Bergdahl (președintele juriului), Iulia Rugină (regizoare și scenaristă), Catrinel Dănăiață (regizoare și scenaristă), Shaïma Issaa (critic de film) și Dejan Petrović (critic de film). 

Programul Festivalului: BIFF 2023 aduce în atenția publicului o gamă variată de filme structurate în secțiunile: Competiție, Panorama, Autori români și Istorie și Cinema, Vocea tinerilor.  Programul complet și detalii despre fiecare proiecție, pot fi găsite pe site-ul oficial al festivalului https://www.biff.com.ro 

Fiecare ediție BIFF aduce și posibilitatea de a participa la o serie de evenimente conexe extraordinare, fie că ne referim la întâlniri cu actori, regizori sau worshop-uri interesante, dintre care amintim: 

Sâmbătă 16 septembrie, de la ora 11:00, la Cinema Muzeul Țăranului, după proiecția filmului Who Killed Kenya regizat de Nathan Lauer, va avea loc o sesiune de Q&A, susținută de membrii echipei de realizatori; de la 17:30, regizorul Liviu Mărghidan va fi prezent pentru a răspunde întrebărilor publicului după vizionarea peliculei Roz; iar de la 20:30, după Comoara Pierdută – Egregora a lui Andrei Chiriac, puteți participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri. 

CREART- Grădina cu filme - pelicula Vocea Ludmilei, de la 20:30, proiecția va fi urmată de o  sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de regizorul Gunnar Bergdhal și de protagonista filmului, ucraineanca Ignatenko Lyudmila Andriivna.

Duminică, 17 septembrie, de la ora 11:00 celebrul actor Daniel Nuță va susține un workshop actorie de film, la Cinema Muzeul Țăranului; iar de la 17:30, regizorul Liviu Mărghidan va susține din nou o sesiune de Q&A dar, de această dată, pentru filmul Castelul Crăiței. De la 18:30 pelicula Disco Boy, aflată în competiția pentru marele premiu BIFF, își așteaptă publicul la Cinema Union, în prezența regizorului Giacomo Abbruzzese care va răspunde întrebărilor celor prezenți. 

ARCUB – Sala Mare, vă invită de la ora 19:00 să vizionați documentarul Valea Orbilor, în regia lui Ioan Ionescu, pelicula va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Luni, 18 septembrie, de la ora 18:30, regizorul Giacomo Abbruzzese va susține o nouă sesiune de Q&A tot pentru filmul Disco Boy, dar la Cinema Muzeul Țăranului.

ARCUB – Sala Mare, de la ora 19:00, după proiecția filmului Arsenia. Viața de Apoi, publicul va putea participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri, în prezența regizorului Alexandru Solomon, iar de la ora 20:30 la CREART – Grădina cu filme, după vizionarea peliculei Comoara Pierdută – Egregora, sunteți așteptați la o sesiune de Q&A.

Marți, 19 septembrie, de la ora 18:30, un alt film aflat în competiție, Totem al regizoarei Lila Avilés care va fi prezentă pentru a răspunde întrebărilor publicul, va putea fi văzut la Cinema Union.

ARCUB – Sala Mare, de la ora 19:00 veți putea viziona documentarul Între chin și Amin al regizorului Toma Enache, urmând ca după să participați la o sesiune de întrebări și răspunsuri. 

Miercuri, 20 septembrie, Cinema Muzeul Țăranului, va proiecta de la ora 18:30 pelicula Playback a regizoarei Iulia Rugină care va și susține o sesiune de Q&A, iar de la 20:30 sunteți invitați la Playback Retro Party cu DJ Sorin Lupascu.

Cinema Union, vă așteaptă de la ora 18:30 să vizionați A Good Place, film aflat și el în competiție, iar după, regizoarea Katharina Huber, recent premiată la Festivalul de la Locarno, va susține o sesiune de întrebări și răspunsuri.

De la ora 17:30, la Institutul Goethe, regizoarea Katharina Huber va ține un masterclass; de la 20:30, la CREART – Grădina cu filme, publicul este invitat să vadă documentarul Ultima Transhumanță, regizor Dragoș Lumpan, proiecție urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri. 

Joi, 21 septembrie, de la ora 18:30 veți putea urmări avanpremiera filmului Boxing with Myself al Andreianei Mihail, proiecție urmată de o sesiune de Q&A.

Cinema Union – de la ora 18:30, regizoarea Lila Avilés va susține o nouă sesiune de Q&A, după filmul său Totem.

CREART – Grădina cu filme, de la ora 20:30 va găzdui reluarea filmului A Good Place, proiecție urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri din partea regizoarea Katharina Huber.

Vineri, 22 septembrie, de la ora 19:30 la Cinema Muzeul Țăranului va avea loc Gala de închidere a celei de-a XIX-a ediții a Bucharest International Film Festival cu pelicula La Bête, regia Bertrand Bonello, cu Léa Seydoux, George MacKay și Guslagie Malanda în rolurile principale. Filmul a avut premiera internațională la festivalul de la Veneția 2023.

 

Bucharest International Film Festival este organizat de Fundaţia Charta şi Asociaţia Culturală Grigore Vasiliu Birlic, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României și realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Parteneri: Centrul Naţional al Cinematografiei, CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Muzeul Național al Ţăranului Român, Cinema Muzeului Țăranului, Cinema Union, Ambasada Japoniei, The Japan Foundation, Ambasada Mexicului, Ambasada Suediei, Ambasada Republicii Federale Germania, Goethe Institut, Institutul Italian de Cultură din București, Centrul Cultural Ceh, FCB Bucharest.

LEXUS este mașina oficială a festivalului cu suportul Lexus București Nord, ca partener de mobilitate.

Parteneri Media: Tvr Cultural, Magic Fm, București FM, Radio România Cultural, RFI Romania, Agerpres, Adevarul, Media Advertising, Blitz Tv, Hotnews, Revista Film, Revista Matca, Zile și Nopți, DCNews.ro, Spectacola, Dilema Veche, Historia, Observator Cultural, IQads.ro, Ziarulmetropolis.ro, Liternet, CineFan.ro, Aarc.ro, Arthood.ro, BucurestiFest.ro, CineGhid.ro, CinEuropa.org, Cinefilia.ro

Pentru mai mult detalii vizitaţi pagina oficială a festivalului www.biff.com.ro.


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: biff  bucharest international film festival 2023  filme 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Singura carne care este sănătoasă și benefică pentru creier. Recomandarea medicului Vlad Ciurea

Daniela Simulescu, la Pastila de Frumusețe

Daniela Simulescu, previziuni astrale pentru anul 2024. Ce le așteaptă pe zodii în noul an/ EXCLUSIV

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Dulciurile care sunt sănătoase pentru creier. Medicul Vlad Ciurea a dat verdictul: „Nu-i place orice!”

Sursa foto: Lidia Fecioru, instagram

Băutura minune care calmează tusea. Lidia Fecioru: „Dăm copiilor 6 linguriţe pe zi şi adulţilor câte 4-6 linguri mari”

Sursa foto: Instagram

După ce Vlad Gherman a anunțat data nunții, Cristina Ciobănașu dă și ea vestea cea mare: „Au existat discuții, dorință există de ambele părți”

Ioana State, mărturii sensibile despre perioada adolescenței: „La 16 ani aveam 110 kilograme. Fetele de vârsta mea aveau iubiți, eu eram fratele lor”

Echipe America Express, proba pentru ultima șansă/ captură video Youtube

Ce echipă a fost eliminată de la America Express și nu a primit bilet către Argentina: „Una dintre cele mai intense experiențe pe care le-am trăit”

Sursă foto: Youtube: Kanal D România

Secretul prin care Dan Bittman a slăbit 7 kilograme fără să facă niciun efort „Mănânc cu pâine, mănânc de toate”

Sursa foto: Ilinca Vandici, Instagram

Terapia care a ajutat-o pe Ilinca Vandici după divorțul de Andrei Neacșu: "Am curajul să-mi văd rănile, să le accept, să le vindec"

Sursa foto: Vlad Ciurea și Rona Hartner, captură YouTube, colj foto Spectacola

Factorul principal care a declanșat boala de care suferea Rona Hartner. Medicul Vlad Ciurea a transmis avertizări

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Obiceiul banal care duce la AVC. Vlad Ciurea: Este adevărat! Crește tensiunea. Poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitor sau definitiv

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Greșeala care afectează creierul și pe care vârstinicii o fac adesea. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Atrofie cerebrală”Horoscop DECEMBRIE pentru TOATE zodiile

Descoperă ce aduce decembrie zodiei tale. Astrologul...