„Și-a găsit o muză de 18 ani”. Teo Trandafir, reacție virală după ce ce Cătălin Botezatu și-a asumat relația cu Nicolle, iubita mai tânără cu 40 de ani
Cafeaua reîncălzită nu mai are aceleași proprietăți. Oamenii de știință au încercat să afle ce se întâmplă în momentul în care reîncălzim cafeaua. Emily Rosenberg, șefa operațiunilor de formare la Stumptown Coffee a explicat de ce cafeaua își schimbă gustul atunci când aceasta este reîncălzită.
Cuptorul cu microunde schimbă gustul cafelei
Cafeaua reîncălzită la cuptorul cu microunde îți schimbă total gustul. Aceasta devine estrem de amară. Experții arată că reîncălzirea cafelei activează anumiți compuși care îi schimbă gustul.
"Toată cafeaua are o anumită cantitate de amărăciune Dar în cafeaua proaspăt preparată, există, de asemenea, o mulțime de dulceață și aciditate care echilibrează amărăciunea și creează o cafea complexă și cu gust delicios.
Când reîncălziți cafeaua, nu faceți decât să încurajați producția de acid chinic și cafeic, oferind cafelei o aromă și mai amară, astringentă și noduroasă", a spus Emily Rosenberg, potrivit Huffington Post.
Cafeaua verde, cea neprajită, conține acizi clorogenici, iar procesul de prăjire îi descompune în acid chinic și acid cafeic. Aroma acidului chinic poate fi asociată cu chinina din apă tonică. În timp ce acidul clorogenic are un gust amar, acidul chinic și acidul cafeic au și ele o aromă amară și astringentă, mult mai pronunțată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Homepage
Tagurile articolului: cafea proprietati
Consumul de apă, un gest atât...
Consumul de apă, un gest atât...