Călătorii prin trecutul, prezentul și viitorul Dubaiului. De la experiențe luxuriante la aventuri în deșert
Data actualizării:
Data publicării:
Cânt te gândești la Dubai, ai în minte imaginile SF ale zgârie norilor, piscinele infinity sau restaurantele luxoase. Da, Dubaiul este despre lux și opulență, dar, pe lângă toate astea, îmbină și o serie de experiențe și obiective pline de tradiție.... și adrenalină. 

Vă prezentăm astăzi câteva lucruri inedite de făcut în Dubai, pentru o experiență care îmbină trecutul cu prezentul și viitorul. 



Dubaiul istoric


Al Fahidi Historical Neighborhood (cunoscut în trecut sub numele de Al Bastakiya), situat în Bur Dubai, este locul în care poți avea un contact direct cu istoria zonei și poți vedea un sat tradițional din vechiul Dubai. Cu case tradiționale și străzi șerpuitoare, este ca și cum te-ai întoarce în timp pentru a trăi într-un ritm mai lent. Parte din Bur Dubai, acest cartier este cea mai veche parte a Dubaiului, iar zona aduce un omagiu patrimoniului bogat al acestei metropole moderne.


Scurt istoric al orașului Dubai


Dubaiul a fost înființat în secolul al XVIII-lea pe malurile Creek-ului și a crescut rapid de la un sat de pescari  la un oraș portuar. Odată cu înflorirea comerțului și a industriei perlelor, a înflorit și Dubaiul.
În ciuda unei perioade de criză la începutul secolului XX, orașul a continuat să crească, pe măsură ce șeicul Rashid bin Saeed Al Maktoum a pus bazele orașului. Când s-a descoperit petrolul, la mijlocul anilor '60, planurile șeicului Rashid au primit un impuls semnificativ, iar orașul, așa cum îl cunoaștem, a crescut cu o viteză fără precedent.
Bur Dubai găzduiește cea mai veche parte a orașului, iar cartierul Al Fahidi a fost salvat de la demolare în anii 1980 și restaurat pentru a proteja patrimoniul și istoria zonei.



Tecutul, prezentul și viitorul Dubaiului, văzute dintr-un singur punct


The Frame


Toată lumea știe de Rama Dubai – o structură emblematică, de 150 de metri, care încadrează vederi izbitoare și profunde ale Orasului Vechi și cel Nou; de asemenea, este un pod impresionant, metaforic, care conectează trecutul bogat al Emiratului cu viitorul său luxuriant.The Frame, în forma unei uriașe rame de tablou, este la fel de impresionant văzut de la interior, cât și de la exterior. Un muzeu inedit care prezintă trecerea emiratului de la tradiție și origini la lux și modernism. Prin poziția sa simbolică, The Frame separă vechiul Dubai de partea nouă și modernă a orașului. Practic, în funcție de fereastra de la care privești, poți vedea atât orașul vechi, cultura, dar și zgârie norii și construcțiile SF. 



Dubai Safari Park


Dubai Safari Park, situat în Al Warqa 5, găzduiește aproximativ 3.000 de animale din întreaga lume, pe o suprafață de 119 hectare. 78 de specii de mamifere - inclusiv 10 carnivore diferite și 17 primate - 50 de tipuri de reptile, 111 tipuri de păsări, amfibieni și nevertebrate.


 Parcul Safari Dubai reimaginat este format din cinci atracții cheie, inclusiv Satul African, Satul Asiatic, Safari în deșertul arab, Satul Exploratorilor și Valea Aventurii. Vizitatorii pot, de asemenea, să exploreze zonele de plimbare liberă, să experimenteze atracții deosebite precum Safari Journey și Kids Farm.

 

Mai mult, parcul este construit într-un mod prietenos cu animalele, oferindu-le un habitat care imită perfect condițiile de viață din diversele zone de unde provin acestea, acordând o mare atenție protejării speciilor.De asemenea, este o experiență perfectă pentru orice grupă de vârstă, cei mici putând să se bucure de o mulțime de atracții dedicate lor, de la hrănirea nimalelor, până la un parc dedicat lor, cu spectacole și locuri de joacă. 



The View – Palm


Unul dintre cele mai spectaculoase puncte de observație din Dubai, este, cu siguranță, The View Palm. Peisaj uimitor la 360 de grade, la 240 de metri deasupra faimosului Palm Jumeirah, The View Palm este situat la nivelul 52 al emblematicului Palm Tower,  și oferă posibilitatea de a admira Dubaiul de la înălțime. 




The Museum of the Future



Gata să prezinte o nouă eră, the Museum of the Future este unul dintre cele mai spectaculoase muzee din zona Golfului. Atracția cu patru etaje se concentrează asupra diferitelor elemente, inclusiv ecosistemul, bioingineria, spațiul cosmic și transportul, în timp ce oferă vizitatorilor expoziții cu o nouă perspectivă asupra viitorului.
Muzeul viitorului are etaje dedicate unor experiențe distincte. Trei etaje de expoziții se axează pe posibile variante ale dezvoltării resurselor spațiale, ecosistemelor și bioingineriei, precum și pe sănătate, bunăstare și spiritualitate, din viitor. Un alt etaj prezintă tehnologii din viitorul apropiat care vor transforma lumea noastră, abordând provocări în domenii precum sănătatea, apa, hrana, transportul și energia. Ultimul etaj este dedicat copiilor, unde aceștia pot explora și rezolva provocările în propriul lor mod inimitabil pentru a deveni "eroii viitorului".




Hatta, capitala aventurii din Dubai


La doar 130 de kilometri depărtare de Dubai se află orașul Hatta, locul unde aventura și activitățile în aer liber pot fi explorate la capacitate maximă. Datorită peisajelor sale muntoase, siturilor arheologice și atracțiilor turistice, Hatta este un obiectiv-cheie pe care îl mai oferă Emiratele Arabe Unite. Barajul Hatta (Hatta Dam), parcul de aventură Hatta Wadi Hub  sau Hatta Heritage Village  sunt locațiile care nu trebuie ratate.

 

Toate acestea sunt înconurate de Munții Hajar, care adăpostesc numeroase specii de păsări și animale rare. Escalada, drumețiile, ciclismul montan, kaiac sau zorbingul sunt doar câteva dintre multele activități pe care Hatta le oferă celor mai aventuroși turiști. Pe lângă peisajele naturii, Hatta este una dintre cele mai vechi zone de patrimoniu conservate din Emiratele Arabe Unite.

 



Cu balonul deasupra deșertului Dubai


Spre deosebire de majoritatea atracțiilor uriașe situate în oraș, care oferă priveliști cu zgârie-nori strălucitori și autostrăzi pline de viață, un zbor cu balonul cu aer cald în Dubai oferă un peisaj mult mai relaxant. Atunci când primele raze ale soarelui de dimineață radiază peisajul deșertic, frumusețea naturală a Dubaiului este descoperită și este pur și simplu magnifică: Balloon Adventures Dubai
Balonul cu aer cald zboară la 4.000 de metri deasupra deșertului Dubai. Pentru o astfel de experiență, trebuie să vă treziți undeva la 3:00 dimineața, pentru a ajunge în timp pentru a prinde răsăritul. Cu fundalul munților Hajar și oportunitatea de a observa cămile rătăcitoare și oryx arab în deșert, cu siguranță este un mod unic de a experimenta deșertul.




Alte atracții luxuriante

În Old Dubai, un loc în care poți experimenta și gusta din aroma Dubaiului, este, cu siguranță, Arabian Tea House, unde poți degusta ceaiuri, cât și preparate tradiționale. 

 


Tandoor Tina , un restaurant cu specific indian, situat la parterul hotelului 25 hours. Intrarea în hotel își dă impresia că ai intrat într-o bibliotecă dintr-un film Harry Poter al viitorului. Cu un tavan pictat impresionant, pereți și canapele burdușite de cărți. Cât despre delicatesele restaurantului, pe lângă preparatele tradiționale indiene, deja cunoscute, te poți răsfăța cu o salată picantă de mango.


 W Dubai Mina Seyahi, care este situat pe coasta plajei Jumeirah, este, de departe, o atracție de milioane. Hotelul cu 31 de etaje are o arhitectură uimitoare din sticlă, cu vederi neobstrucționate la Golful Persic însorit și la reperele emblematice din Dubai. Istoria, cultura și socialul Dubaiului sunt regasite în întregul design al hotelului, cu surprize care așteaptă să fie descoperite la fiecare colț. În interior, W Lounge aduce un omagiu celebrelor souk-uri de aur din Orientul Mijlociu, cu nuanțe bogate, calde și auriu. Regasim accente care creeaza un bazar plin de viață, modern. 





Unul dintre cele mai sofisticate locuri din Dubai este Palazzo Versace . Celebrități precum Robert De Niro și Jennifer Lopez se cazează deseori sau merg să ia cina aici. Deși nu este situat în centrul Dubaiului, locația se bucură de un peisaj spectaculor. Departe de agitație, înconjurat de grădini, piscine și un mic ponton unde vizitatorii își parchează iachturile.


Mare by Bussola, din incinta Westin Mina Seyahi,  o bijuterie de restaurant italienesc, chiar în mijlocul Dubaiului. Situat pe malul mării și lângă o piscină spectaculoasă, în incinta hotelului Westin Mina Seyahi.






 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Homepage
Tagurile articolului:   dubai  hatta  safari  travel 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Zanni îl desființează pe Andrei Ciobanu: „Nu mai ai cum să fii nici cu roșu, nici albastru. Ar trebui să se facă culoarea trădătorilor”

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional

Alina Bădic horoscop

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Aura nativilor unei zodii este extraordinară zilele acestea

Badea

Toată lumea îl știe pe Mircea Badea, dar știați cine este și cu ce se ocupă sora lui?

Șerban Huidu, captură video Youtube, Emisiuni Prima TV

Marele regret al lui Șerban Huidu. „Am format un cuplu memorabil. Mi-a blocat numărul, dar e o prostie”

Sursa foto: freepik.com

Leguma care funcționează drept un „aspirator de toxine”. Trebuie să o consumi zilnic: „Chiar dacă nu-ți vine să crezi..”

Mihai Voropchievici, captură video Youtube/ Adevăruri Ascunse

Voropchievici: Topul celor mai puternice zodii




pixel