Când va fi înmormântat Mitică Popescu. Teatrul Mic: Anunțăm cu imensă tristețe funeraliile marelui actor
Mitică Popescu s-a stins din viață pe 3 ianuarie 2023, la vârsta de 86 de ani. 

„Ne luăm rămas bun de la îndrăgitul Mitică Popescu mâine, între orele 12:30-19:30, în foaierul Teatrului Mic - Str. Constantin Mille nr. 16, iar de la orele 20:30 trupul neînsuflețit va fi depus la Capela Cimitirului Bellu. 

Slujba de înmormântare va avea loc vineri, 6 ianuarie, ora 15:00, la Cimitirul Bellu.  

Dumnezeu să-l odinească în pace şi lumină pe marele nostru actor Mitică Popescu! O ultimă, adâncă reverență, Maestre!”, transmit reprezentanții Teatrului. 

 

Născut în București, la 2 decembrie 1936, Mitică Popescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ''I.L. Caragiale'' din București în anul 1967.

Pe scena Teatrului Mic a debutat în 1973 în spectacolul ''Philadelphia ești a mea'' de Brian Friel, regia Sorana Coroamă Stanca, si a rămas în trupa teatrului până în anul 2010. În spectacolul ''Matca'' de Marin Sorescu a jucat alături de regretata Leopoldina Bălănuță, cu care s-a și căsătorit în 1977.

 

A realizat roluri de excepție în spectacolele de teatru ''Cititorul de contor'' de Paul Everac (1976, regia Paul Everac), ''Să îmbrăcăm pe cei goi'' de Pirandello (1978, regia Cătălina Buzoianu), ''Maestrul și Margareta'' de Bulgakov (1980, regia Cătălina Buzoianu), ''Niște țărani'' de Dinu Săraru (1981, regia Cătălina Buzoianu), ''O femeie drăguță cu o floare și ferestre spre nord'' de Eduard Radzinski (1986, regia Dragoș Galgoțiu), ''Pescărușul'' de Cehov (1993, regia Cătălina Buzoianu), ''Cum vă place'' de William Shakespeare (1996, regia Nona Ciobanu), ''Sonata fantomelor'' de August Strindberg (1999, regia Cătălina Buzoianu), ''Școala femeilor'' de Moliere (1999, regia Alexandru Dabija), ''Slugă la doi stăpâni'' de Carlo Goldoni (1999, regia Mihai Constantin Ranin), ''Viitorul e maculatură'' de Vlad Zografi (2000, regia Nona Ciobanu), ''Alex și Morris'' de Michael Elkin (2004, alături de regretatul Ștefan Iordache, regia Gelu Colceag) sau ''Colonia îngerilor'' de Ștefan Caraman (2007, regia Nona Ciobanu).

Marele actor a debutat în filmul "Dincolo de nisipuri" (regia Radu Gabrea, 1974) si ulterior filmografia sa a inclus roluri memorabile în ''Stejar, extremă urgență'' (regia Dinu Cocea, 1973), ''Mere roșii'' (regia Alexandru Tatos, 1976), "Vânătoarea de vulpi'' (regia Mircea Daneliuc, 1980), ''De ce trag clopotele, Mitică?'' (regia Lucian Pintilie, 1981), ''Înghițitorul de săbii'' (regia Alexa Visarion, 1981), ''Glissando'' (regia Mircea Daneliuc, 1985), ''Căsătorie cu repetiție'' (regia Virgil Calotescu, 1985), "Morometii'' (regia Stere Gulea, 1987), ''Secretul armei...secrete'' (regia Alexandru Tatos, 1988), ''Cel mai iubit dintre pământeni'' (regia Șerban Marinescu, 1993), ''Dulcea saună a morții'' (regia Andrei Blaier, 2003), ''Păcală se întoarce'' (regia Geo Saizescu, 2006), ''Ticăloșii'' (regia Șerban Marinescu, 2007), ''Umilință'' (regia Cătălin Apostol, 2011).

A prezentat emisiunea ''D'ale lui Mitică", una dintre cele mai longevive producții TVR, difuzată din 2000 la postul TVR 2.

A fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, ''pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc''.

Mitică Popescu a fost distins cu premiul UNITER pentru întreaga activitate pe 27 aprilie 2009, la cea de-a 17-a ediție a galei Premiilor UNITER, iar in data de 14 decembrie 2009 a fost premiat la gala de decernare a premiilor Municipiului București pentru artă și cultură, secțiunea "Artele spectacolului".

A fost omagiat în cadrul Galei Premiilor Gopo din 25 martie 2013 cu Premiul pentru Întreaga Carieră.

 

"Noi ne-am îndrăgostit de meseria asta pentru că iubim lumea. Şi ca să ne iubească şi ei trebuie să simtă că îi iubim… Eu de când eram mic am plecat cu ideea că eşti al tuturor şi al nimănui." (Ziarul Metropolis)

Data: 04 ian 2023, 15:27
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: bellu  cimitir  funeralii  inmormantare  mitica popescu 


DC Media Group Audience

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorieMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...