CANNES 2021 Regizorul Joachim Trier stârneşte emoțiile criticilor cu filmul său "Julie" - The Worst Person in the World
Cu filmul său "Julie" (The Worst Person in the World), regizorul norvegian i-a încântat vineri pe criticii de la Festivalul de la Cannes, schiţând un portret al tinerelor femei de azi, într-un rol  interpretat de o actriţă care până acum a avut puţine legături cu cinematografia.

"S-a născut o stea", notează Peter Bradshaw de la The Guardian în critica sa, acordându-i filmului cinci stele.

Pentru prima oară într-un rol pe marile ecrane, actriţa Renate Reinsve, 33 de ani, o interpretează pe Julie care trece prin mai multe etape ale vieţii sale, întâi studentă, apoi angajată, mamă şi femeie îndrăgostită.

Dorinţa, fidelitatea, maternitatea, relaţiile cu părinţii şi diferenţele între generaţii... toate aceste necunoscute o îngrijorează pe Julie, într-un film care explorează şi marile teme de azi: rolul femeii în societate, ecologia şi invazia numerică.

Revista Variety este de părere că filmul, al cincilea al realizatorului în vârstă de 47 de ani, va deveni "un reper" pentru generaţia milenială, în timp ce ziarul Daily Telegraph l-a considerat pur şi simplu "minunat".

Revista cultură franceză Télérama, care a văzut în Julie "un simbol fremătând şi vulnerabil al generaţiei contemporane", a salutat "vivacitatea acestui portret, profunzimea dialogurilor şi fluiditatea punerii în scenă", notează Agerpres.

"Am pus mult din personalitatea sa personajului. A avut un mare impact asupra filmului", a declarat AFP Joachim Trier, referindu-se la actriţa Renate Reinsve, care obţine cu acest rol un "bilet" pentru câştigarea premiului pentru cea mai bună interpretare.

"Am scris rolul special pentru ea", a continuat regizorul, care a profitat şi de talentul de improvizaţie al tinerei actriţe.

La rândul său, Renate Reinsve a povestit despre "labirintul de îndoieli şi de indecizii pentru a putea surprinde în final înţelepciunea personajului său".

"Ca tânără crescută înainte de mişcarea #MeToo înţelegeam că te cizelezi în funcţie de părerile bărbaţilor", a mărturisit Renate. Ca şi ea, personajul său "îşi găseşte identitatea în ochii celorlalţi. Doar "atunci când te eliberezi poţi deveni tu însăţi şi mai puternică", a încheiat ea.

Autor: Veronica Mavrodin | Dată: 10 iul, 17:20

Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Mihai Voropchievici, Horoscop rune Octombrie 2021. Berbecul și Vărsătorul întâlnesc marea dragoste

Unsplash.com/ autor Almos Bechtold

Este sezonul IUBIRII pentru aceste trei semne zodiacale: Dragoste, relații, familie - totul la SUPERLATIV

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Unsplash.com/ autor Caju Gomes

Adevărul despre pepenele roșu. 5 efecte secundare mai puțin cunoscute