CARBON, cel mai de succes film moldovenesc ajunge în premieră pe ecranele din România
Data publicării:
CARBON este un film captivant și profund, care explorează subtil teme precum conflictul uman, dezumanizarea și propaganda, oferind o perspectivă provocatoare asupra societății moldovenești.

Transilvania Film anunță premiera românească a filmului CARBON, regizat de Ion Borș, în cadrul Transilvania International Film Festival (TIFF). Proiecțiile speciale vor avea loc pe 14 iunie la ora 20:00 și pe 16 iunie la ora 12:00 la Cinema Victoria (Bulevardul Eroilor, nr. 51, Cluj-Napoca) - https://tiff.ro/film/carbon  

 

CARBON este un film captivant și profund, care explorează subtil teme precum conflictul uman, dezumanizarea și propaganda, oferind o perspectivă provocatoare asupra societății moldovenești. Acțiunea filmului are loc în Republica Moldova anului 1992, în apropierea zonelor de conflict de pe Nistru. Povestea urmărește peripețiile unui tânăr tractorist care, din dorința naivă de a-și construi o viață "normală" alături de iubita sa, pornește într-o călătorie periculoasă spre împlinirea visurilor. O descoperire sinistră transformă călătoria într-o aventură plină de situații absurde în care eroul se confruntă cu indiferență, lăcomie și prostie din partea celor din jur. Prin această poveste tulburătoare, el învață lecția esențială de a fi un om, o experiență care îi va schimba viața.

 

Trailer film - 

Youtube video image

 

Proiecția de la TIFF va avea loc în prezența regizorului Ion Borș și a echipei filmului, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri. CARBON reprezintă primul lungmetraj regizat de Ion Borș și este considerat cel mai de succes film moldovenesc al ultimei perioade, obținând un record la box office în Moldova și devenind primul film moldovenesc proiectat în cinematografele din România. A fost selectat ca propunere a Republicii Moldova pentru Premiile Oscar și a fost difuzat în peste 25 de orașe din lume.

 

Ion Borș s-a născut pe data de 21 mai 1990. În anul 2013 a absolvit studiile de actorie la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, Moldova. Din 2017 este fondatorul "Kantora Film Production". A regizat și produs primul său scurtmetraj, intitulat "Plus minus unu / One Less One More", care a avut premiera și a câștigat 3 premii importante la RAVAC IFF și a fost proiectat la Festivalul de Film Cottbus. "One Less One More" a obținut premiul pentru cel mai bun debut internațional la "Huesca Film Festival" din Spania.

 

După TIFF, filmul CARBON va pleca într-un turneu de promovare prin țară, iar din 7 iulie va putea fi văzut la cinematografele din România.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: carbon  film  tiff 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel