Care a fost cel mai mare regret al lui Jean Constantin. Totul s-a aflat după moartea lui: ”Nu s-a putut”
Data publicării:
Jean Constantin s-a stins din viață cu un mare regret. Totul s-a aflat după moartea lui.

Actorul Jean Constantin s-a stins din viață pe data de 26 mai 2010, în locuinţa sa din Constanţa, la vârsta de 82 de ani. Ionuţ Galani, un interpret de muzică grecească, a fost cel care l-a găsit mort în casă. 

Care a fost cel mai mare regret al actorului

Puțini știu care a fost cel mai mare regret al lui Jean Constantin. Ionuț Galani a povestit care a fost visul neîmplinit al marelui actor.

"Îi plăceau mult copii, și-a dorit să devină părinte, dar nu s-a putut. Se oprea pe stradă și vorbea cu copiii, le dădea bomboane", a povestit Ionuț Galani, după moartea actorului.

Cine a fost Jean Constantin

Actorul Jean Constantin (nume real Constantin Cornel Jean - n.r.) s-a născut la Techirghiol, la 21 august 1927, într-o familie mixtă, mama sa fiind grecoaică, iar tatăl fiind român. A urmat cursurile Şcolii de Normatori la Canalul Dunăre Marea Neagră, apoi s-a angajat la I.M.U Medgidia şi a înfiinţat o brigadă artistică, alături de care a câştigat câteva premii. A fost, de asemenea, artist la Casa de Cultură din Constanţa, potrivit site-ului actori.info.

 

În 1957 a debutat pe scenă la secţia de estradă a Teatrului de Stat "Fantasio" din Constanţa, fiind angajat al acestui teatru până la pensionare. 

 

A fost remarcat de regizorul Sergiu Nicolaescu, care în 1973 l-a distribut în filmul "Nemuritorii" (lansat în 1974). În 1973 a jucat şi în filmul "Explozia", iar în 1974, în pelicula "Un comisar acuză".

 

Cunoscutul actor a jucat şi pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, fiind distribuit în spectacolul "O scrisoare pierdută", în regia lui Radu Beligan. De asemenea, Jean Constantin a jucat în mai multe seriale şi filme de televiziune, printre care "Vine poliţia!" sau "Regina".

 

Din filmografia sa, care include aproximativ 80 de titluri, amintim: "Baronul Ecluzei" (1960), ''Procesul alb'' (1965), ''Maiorul şi moartea'' (1967), "Răzbunarea haiducilor"(1968), "Zile de vară" (1968), "Prea mic pentru un război atât de mare" (1969), seria de filme de comedie "B(rigada) D(iverse)" - unde a jucat alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu şi Iurie Darie -, dar şi "Nea Marin miliardar" (1979), unde i-a avut colegi de platou pe Amza Pellea, Sebastian Papaiani, Draga Olteanu-Matei, Stela Popescu, Ştefan Bănică. Alte pelicule sunt: ''Săptămâna nebunilor''; ''Zestrea Domniţei Ralu''; ''Ultimul cartuş'' (1973); ''Fraţii Jderi'' (1974); ''Evadarea'' (1975); ''Cuibul salamandrelor'' (1976); ''Eu tu şi Ovidiu'' (1977); ''Duelul'' (1981); ''Masca de argint'' (1984); ''Colierul de turcoaze'' (1985); ''Cucoana Chiriţa'' (1986); ''Paradisul în direct'' (1995); ''Punctul zero'' (1996); ''Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii'' (2006).

 

A apărut şi în "A doua cădere a Constantinopolului" (1994), "Chiriţa la Iaşi" (1987), "Iancu Jianu, haiducul" (1981), "Haiducii" (1966), "Haiducii lui Şaptecai (1970)", "Procesul alb" (1965) etc.

Unul dintre rolurile care l-au făcut foarte iubit de tineri este Ismail, din serialul de televiziune "Toate pânzele sus", regia Mircea Mureşan, precizează site-ul cinemagia.ro.

A fost unul dintre cei mai mari actori români de comedie şi de revistă, remarcându-se de-a lungul timpului în spectacole de divertisment şi în show-uri de televiziune. Rămân memorabile scheciurile interpretate alături de alţi mari actori, precum Dem Rădulescu sau Ştefan Bănică. S-a bucurat de o deosebită popularitate şi a susţinut numeroase spectacole atât în România, cât şi în străinătate, în turnee efectuate alături de alte nume mari ale scenei româneşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vedete
Tagurile articolului:   jean constantin  regret 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel