Care este starea de sănătate a prinţului Philip. Ducesa de Cornwall: „Are momente când se simte rău”
Starea de sănătate a prinţului Philip, în vârstă de 99 de ani, aflat în spital de două săptămâni, este ''într-o uşoară ameliorare''. 

Spitalizat pe 16 februarie şi primind tratament pentru o infecţie, prinţul Philip a fost ulterior transferat într-o altă unitate medicală pentru investigaţii cardiologice, existând temeri referitoare la o deteriorare a stării lui de sănătate.

''Are momente când se simte rău'', a adăugat Camilla, ducesă de Cornwall şi soţia prinţului Charles, moştenitorul tronului britanic. ''Îi ţinem pumnii'', a adăugat ea.

Internat iniţial la spitalul King Edward VII, prinţul Philip, care urmează să-şi celebreze cea de-a 100 aniversare în luna iunie, a fost transferat luni într-o altă unitate medicală, la spitalul St Bartholomew, ''pentru teste şi pentru a fi ţinut sub observaţie în ceea ce priveşte probleme cardiace preexistente'', a explicat Palatul Buckingham într-un comunicat.

Spitalul St. Bartholomew, situat în apropierea catedralei St Paul din centrul Londrei, dispune de cel mai mare centru specializat în boli cardiovasculare din Europa, Barts Heart Center, potrivit paginii sale de internet.

Cunoscut pentru caracterul puternic, dar şi pentru gafele şi glumele sale mai puţin inspirate, prinţul Philip a fost spitalizat luna trecută ca măsură de ''precauţie'' după ce s-a simţit rău. Palatul Buckingham a precizat în zilele care au urmat că spitalizarea a survenit în urma unei infecţii.

Fiul lui cel mare, prinţul Charles, l-a vizitat în spital. Unul dintre nepoţii lui, prinţul William, a precizat săptămâna trecută că ducele de Edinburgh se simte bine şi că ''medicii îl ţin sub observaţie''.

Prinţul Philip a doborât în 2009 recordul de longevitate al consorţilor monarhilor britanici, deţinut de Charlotte, soţia regelui George al III-lea. El s-a retras din viaţa publică în august 2017, după ce a onorat peste 22.000 de angajamente publice oficiale de la ascensiunea pe tron a soţiei lui, în 1952.

A fost spitalizat în mai multe rânduri din 2017, cel mai recent în decembrie 2019 pentru ''probeleme de sănătate preexistente''.

În ianuarie 2019, a fost implicat într-un spectaculos accident rutier după ce automobilul pe care îl conducea, un model Land Rover, s-a răsturnat în urma coliziunii cu un alt vehicul care ieşea de pe o alee a domeniului Sandringham. Prinţul nu a fost rănit, dar a renunţat apoi să se mai urce la volan, notează Agerpres. 

Din cauza pandemiei de coronavirus, prinţul Philip şi-a petrecut mare parte din ultimul an în izolare la palatul Windsor, alături de regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, singura ieşire fiind un sejur estival la castelul scoţian Balmoral, una dintre reşedintele regale. 

Autor: Bianca Moldoveanu | Dată: 03 Martie, 18:41

Chiftele de dovlecei cu brânză. Simplu și gustos

Această rețetă de chiftele de dovlecei cu brânză este...


Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții

Unsplash.com/ autor Caju Gomes

Adevărul despre pepenele roșu. 5 efecte secundare mai puțin cunoscute