Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
După cum probabil că știi deja, condimentele sunt extrem de importante pentru organismul nostru, întrucât vin la pachet cu o serie largă de beneficii și avantaje pentru care trebuie să fie consumate. Astfel, acestea nu doar că oferă arome și gusturi diverse, dar ne ajută să prevenim și anumite probleme de sănătate și să ajutăm corpul să aibă o bună funcționare pe termen lung. Astfel, Carmen Brumă a ales să vorbească de această dată despre un anumit condiment pe care trebuie de-acum încolo să-l introduci și tu în bucătăria ta, dacă nu ai făcut-o deja.
„Ce trebuie să știi despre turmeric?
1. Cel mai mare beneficu al său este capacitatea sa de a lupta împotriva inflamației din organism, inflamație care este cu multe afecțiuni, bolile cardiovasculare, artrita, diabetul, sindromul metabolic.
2. Ingredientul activ din turmeric se numește curcumină și se găsește într-o concentrație mai mare în suplimente, în comparație cu pudra de turmeric. Când îți alegi un supliment pe bază de curcumină, trebuie să ai grijă ca el să conțină o fomulă care să-i permită absorbția optimă în organism.”, a dezvăluit Carmen Brumă pe rețetele de socializare.
Și, pentru că toate condimentele sunt atât de importante în orice mâncare, chef Joseph Hadad dezvăluia în trecut anumite trucuri importante ce țin de utilizarea lor, astfel încât să obținem cele mai bune și gustoase rezultate finale. Astfel, este important de știut faptul că nu există o cantitate anume pe care trebuie să o adaugi în preparate, iar acest detaliu ține de gustul personal, cât și de intensitatea fiecărei variante în parte.
„Pentru a vă da seama cam ce cantitate de ierburi aromatice este nevoie, dacă rețeta nu o indică, trebuie să știți plantele și gustul lor. Rozmarinul și cimbrul, de exemplu, sunt multe mai intense decât pătrunjel și oregano, așa că este nevoie de o cantitate mai mică decât în cazul celor din urmă. Gustați toate plantele aromatice pe care le găsiți la piață, ca să vă faceți o idee. Și țineți cont că versiunile lor uscate sunt mai intense la gust decât cele proaspete, așa că dacă rețeta cere o linguriță de mărar uscat, de exemplu, este nevoie de 3 lingurițe de mărar proaspăt tocat ca să compenseze.
Dacă ați cumpărat prea mult pătrunjel, atunci congelați-l. La fel și în cazul altor ierburi aromatice. Cele lemnoase, precum rozmarinul sau cimbrul, pot fi congelate direct pe tulpină. Pentru restul, este indicat să le tocați și fie să le puneți ca atare la congelator, fie în tăvița pentru cuburi de gheață în care să turnați și ulei. Odată formate cuburile, le puteți transfera într-o pungă și să scoateți câte unul când aveți nevoie pentru vreo mâncare.”, scris Joseph Hadad pe blogul său personal.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Lumea muzicală este în doliu! Celebrul artist Gabriel...