Carmen Brumă dezvăluie alimentul de post cu un conținut uriaș de proteine. Are gust de parmezan și puține calorii
Data publicării:
Carmen Brumă a dezvăluit ce produs îți poate completa cu succes mesele din timpul postului.

Alegerile alimentare din timpul postului sunt extrem de importante, întrucât acestea te ajută să ai niște mese complet nutritive, sățioase și, ideal, și cu un număr redus de calorii, mai ales dacă te afli într-un proces de slăbire. Astfel, este extrem de important să faci cele mai bune alegeri alimentare, dar și să nu uiți să incluzi constant și proteine vegetale în dieta ta, întrucât ele sunt cele care îți vor garanta sațietatea. În acest sens, Carmen Brumă a dezvăluit un aliment cu un conținut ridicat de proteine, de post, pe care nutriționistul spune că trebuie să-l includem extrem de des în alimentația noastră, în perioadele în care renunțăm la produsele pe bază animală.

„Ca să mai adăugăm niște proteină, punem deasupra fulgi de drojdie inactivă, pe care îi găsiți în supermarket sau la magazinele naturiste. Ei au un conținut foarte bun de proteine, 40 g de proteină pe 100 de grame, și au un gust de parmezan și reprezintă un ingredient foarte util pentru post.”, a spus Carmen Brumă pe rețelele de socializare.

VEZI și: Carmen Brumă, gustare delicioasă și sănătoasă pentru perioada postului. Edamamele, ce sunt și cum se mânâncă

Cele două greșeli majore care te îngrașă în post

Există și două greșeli majore pe care le fac adesea oamenii în post și care duc la acumularea kilogramelor în plus, spunea în trecut Carmen Brumă. Este vorba despre proteine, care deseori lipsesc din farfurie sau sunt prea puține, după cum aceasta sublinia și mai sus. A doua greșeală este strâns legată de lipsa fibrelor din meniul nostru zilnic, lucru care aduce cu sine mai multe consecințe, mai spune antrenorul de fitness.

„Iată două posibile greșeli în post, care pot duce la îngrășare.

1. Nu mănânci suficiente proteine sau nu combini corect sursele de proteine vegetală, astfel încât să aibă toți aminoacizii esențiali, iar lucrul ăsta te face să obții greu senzația de sațietate.

2. Nu mănânci suficiente fibre, ceea ce te face să ronțăi ceva, să ciugulești ceva tot timpul, iar lucrul ăsta menține secreția de insulină, iar acest lucru favorizează problemele de sănătate, iar printre acestea și kilogramele în plus.”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe rețelele de socializare.

Citește și: Alimentul care nu lipsește din meniul Andreei Raicu. Este de post, bogat în proteine și grăsimi sănătoase: „Poate fi folosit în foarte multe rețete”

Rețetă delicioasă de post

Și, dacă urmezi în această perioadă postul Crăciunului, Carmen Brumă a pregătit și câteva rețete sățioase și perfecte pentru persoanele care vor să-și țină în frâu kilogramele în plus. Spre exemplu, recent, celebra antrenoare de fitness dezvăluia o rețetă excelentă de pastă de năut, care conține valorile nutriționale perfecte.

„Am pentru voi o combinație sănătoasă și sățioasă pentru post care conține proteine, fibre, vitamine și minerale, o masă completă pentru această perioadă. Aveți nevoie de 400 de g de năut fiert, 2 linguri de ovăz sau hrișcă, 2-3 linguri de pastă de susan, zeamă de lămâie și puțină de mandarină, o lingură de fulgi de drojdie inactivă, sursă bună de proteină pentru vegetarieni și pentru cei care țin post, condimente, usturoiu și busuioc proaspăt. Se prepară foarte ușor. Adăugați toate ingredientele într-un bol și le mixați până când devin o pastă. La final, adăugați și niște surse bogate în vitamina C, așa cum este pătrunjelul și ardeiul gras, pentru a crește absorbția fierului care se găsește în năut, alături de proteine, calciu, acid folic și fibre.”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe rețelele de socializare.

VEZI și: Carmen Brumă, rețetă de brownie de dietă: „Fără zahăr, cu fructe de toamnă și colagen”. E gata în doar câteva minute

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: alimente esentiale  Carmen Bruma  fulgi de drojdie inactiva  parmezan  post 



Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop săptămânal 21-27 octombrie cu Mihai Voropchievici. Zodia care va străluci pe toate planurile

Sursă foto: Captură foto Instagram Mihai Bendeac/Theo Rose

Cum a reacționat Mihai Bandeac, după ce a aflat câți bani a dat Theo Rose pe rochia de mireasă. Actorul i-a transmis un mesaj

Sursa foto: Cristina Spătar, Instagram

Cristina Spătar, dezvăluiri despre relația cu Vicențiu Mocanu și neîmplinirea pe care o are: „De asta nu renunț”

Elena Udrea și Alexandrov Adrian, sursa foto Instagram

Adrian Alexandrov, mărturisiri emoționante despre Elena Udrea. Ce îi spune fetiței despre absența mamei

Sursă foto: Captură foto Instagram Lora/Ilinca Vandici

Lora, mesaj tranșant pentru Ilinca Vandici, după ce prezentatoarea TV a comentat despre nunta cântăreței: „Mi se pare penibil”

Sursă foto: Captură foto Podcast „În Oglindă”

Marian Mexicanu, declarații tranșante despre Paula Lincan. Ce spune artistul despre fosta soție: „ A fost o femeie rea. M-a gonit ca pe un câine”

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Fiica Oanei Roman își câștigă singură banii, la doar 10 ani: „Câștigă de vreo patru ori mai mult decât primește pensia alimentară”

Andreea Bălan, Andreea Antonescu, captură video Youtube, Instagram

Săndel Bălan, adevărul despre absența Andreei Antonescu de la concertul Andreei Bălan. Ce dezvăluiri a făcut tatăl artistei: „Între ele s-a tăiat filmul”

Oana Roman, captură video Youtube, a7tv

Oana Roman a răbufnit, după ce a fost criticată dur că și-a cumpărat haine vintage: „Sunteți atât de ipocrite și de penibile”

Diana Matei și Marian Cleante/sursă foto: instagram Diana Matei

Diana Matei, secretele unei căsnicii de peste 20 de ani cu Marian Cleante. Cum au trecut peste opoziția familiei

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Iustina Loghin, de la Insula Iubirii, probleme neașteptate cu doar câteva zile înainte ca ea și Cornel să devină părinți: „Mi-am dat jos de la mână inelul de logodnă și verigheta”

Sursă foto: Captură foto Instagram Adrian Alexandrov

Cum s-au cunoscut Elena Udrea și Adrian Alexandrov: „A spus o chestie cu care mi-a atras atenția”




pixel