Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
„Alimentația și hidratarea joacă un rol semnificativ în menținerea sănătății pielii, iar vara e important să alegem alimente care să determine protecția împotriva razelor ultraviolete, să ne hidrateze și să păstreze suplețea pielii. Din punctul meu de vedere, ar trebui să includem constant în meniul nostru de vara următoarele alimente:
1.PESTE GRAS, OUĂ, NUCI
Conțin proteine de bună calitate și acizi grași esențiali omega 3 și omega 6 care formează un înveliș protector la suprafață pielii și menține apă în țesuturi evitând deshidratarea. Specialiștii atrag atenția asupra aportului exagerat de fibre și cereale integrale care determina accelerarea tranzitului intestinal și reduce absorbția grăsimilor alimentare, dar și a unor minerale importante pentru protecția pielii cum ar fi zincul.
2.ROȘIILE ȘI FRUCTELE DE PĂDURE
Roșiile conțin licopen, o substanță cu rol protector împotriva razelor ultraviolete. Licopenul nu este distrus de căldură așa că puteți prepară termic roșiile și le puteți combină cu puțin ulei pentru o absorbție mai bună ( îl folosiți că sos peste carne, salate, peste, paște etc).
Fructele de pădure, zmeură, fragii au de asemenea substanțe care protejează pielea, vitamina C, acid elagic cu rol în prevenirea distrugerii membranelor celulare.
3. CAISE, PEPENE GALBEN, ARDEI GRAS
Conțin printre altele, betacaroten, precursor vegetal al vitaminei A, un pigment de culoare galben portocalie care protejează în mod natural pielea de îmbătrânire și de acțiunea razelor ultraviolete datorită efectului sau antioxidant.
4 REDUCEȚI CONSUMUL DE COFEINĂ ȘI HIDRATAȚI-VA CORESPUNZĂTOR !
Apă este lichidul care hidratează cel mai bine și pentru care nu există înlocuitor! Beți apă la fiecare 30 de minute, înainte să apară senzația de sete.
Cafeaua băută în cantități mari vara deshidratează pe lângă alte neplăceri cum ar fi dureri de stomac, ritm cardiac neregulat, nervozitate sau tulburări ale somnului. De alcool nici nu va mai zic…”, a transmis Carmen Brumă pe rețelele de socializare.
Carmen Brumă a dezvăluit cum se menține în formă atunci când este în concediu.
„Carmen Brumă: la mine funcționează următoarea combinație:
Mic dejun consistent, de exemplu omletă cu legume proaspete, pâine, o felie mică de brânză, cafea
După micul dejun încerc să mă mișc cât mai mult, fie fac un antrenament scurt în cameră de aproximativ 20 minute.
Prânzul e momentul în care mănânc alimentele periculoase de care îmi este poftă (de obicei dulciuri în cazul meu și foarte rar pizza, paste etc). De cele mai multe ori renunț la mâncare și mănânc doar desert sau mănânc o salată (sau o supă) și apoi desert.
Cină e de cele mai multe ori "regulamentară" , o sursă de proteine (pește, friptură slabă, creveți etc) cu salată. Alcool beau rar, să zicem maximum 2 pahare cu vin roșu într-o vacanță de 7 zile. Încerc să-mi monitorizez pașii făcuți zilnic și să fiu constant în jurul valorii de 10.000 sau peste. Vacanță plăcută cu satisfacții și fără kilograme în plus va doresc!”, a povestit pentru Click! Carmen Brumă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: alimente Carmen Bruma concediu dietă
Mi-Th Influencer, emisiunea...