Cartea care a salvat-o pe Oprah Winfrey. Vedeta dezvăluie că romanul ''The Color Purple'' a ajutat-o să treacă peste violul suferit la 14 ani
Data publicării:
Oprah Winfrey a povestit că romanul epistolar ''The Color Purple'' al autoarei americane Alice Walker a ajutat-o să facă faţă traumei violului suferit la vârsta de 14 ani. Vedeta a făcut aceste declaraţii în cadrul unei prezentări organizate joi, la Los Angeles, ocazionată de o nouă ecranizare a operei de succes.Noua adaptare, un musical, este a doua ecranizare pentru marele ecran a cărţii lui Alice Walker, după filmul din 1985 regizat de Steven Spielberg, în care vedeta americană de televiziune şi-a făcut debutul în cinematografie.

"The Color Purple" evocă greutăţile, suferinţa şi mai ales agresiunile sexuale cu care s-au confruntat numeroase femei de culoare din sudul teritoriului american la începutul secolului XX.

"The Color Purple a fost o binecuvântare în viaţa mea de la prima lectură, pentru că până atunci nu ştiam că există cuvinte pentru ceea ce mi se întâmplase", a declarat Oprah Winfrey, joi, cu ocazia unei proiecţii, la la Los Angeles.

"Am fost violată când aveam 14 ani, am avut un copil care a murit ulterior şi nu aveam cuvinte să explic asta", a spus Oprah Winfrey, care este în prezent considerată una dintre cele mai puternice femei din lume.

"The Color Purple" relatează povestea lui Celie, o tânără de culoare din Georgia rurală, în sudul Statelor Unite, care este violată de tatăl ei şi forţată să-şi abandoneze cei doi copii.

Celie este apoi constrânsă să se mărite cu un soţ abuziv, dar îşi găseşte puterea în interacţiunile cu alte femei care se confruntă cu traumele proprii.

Oprah Winfrey a povestit cum, după ce a aflat în anii 1980 că Steven Spielberg urma să regizeze adaptarea filmului, a "căzut în genunchi, literalmente" şi s-a rugat "în fiecare seară pentru oportunitatea de a fi în film".

Interpretarea rolului Sofiei i-a adus o nominalizare la Premiile Oscar. Filmul "mi-a schimbat viaţa", a declarat ea în faţa publicului, la Los Angeles.

Noua adaptare, produsă de Blitz Bazawule sub formă de musical, adoptă un ton mai lejer, adesea vesel şi optimist.

Steven Spielberg şi Oprah Winfrey se numără printre producătorii filmului Warner Bros, care urmează să fie lansat în cinematografele din Statele Unite în ziua de Crăciun.

"The Color Purple" este un roman epistolar publicat în 1982 de autoarea americană Alice Walker, recompensat cu Premiul Pulitzer pentru Ficţiune în 1983 şi cu premiul National Book Award pentru Ficţiune, notează Agerpres 


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: International
Tagurile articolului: carte  oprah winfrey  roman  the color purple  viol 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Singura carne care este sănătoasă și benefică pentru creier. Recomandarea medicului Vlad Ciurea

Daniela Simulescu, la Pastila de Frumusețe

Daniela Simulescu, previziuni astrale pentru anul 2024. Ce le așteaptă pe zodii în noul an/ EXCLUSIV

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Dulciurile care sunt sănătoase pentru creier. Medicul Vlad Ciurea a dat verdictul: „Nu-i place orice!”

Sursa foto: Lidia Fecioru, instagram

Băutura minune care calmează tusea. Lidia Fecioru: „Dăm copiilor 6 linguriţe pe zi şi adulţilor câte 4-6 linguri mari”

Sursa foto: Instagram

După ce Vlad Gherman a anunțat data nunții, Cristina Ciobănașu dă și ea vestea cea mare: „Au existat discuții, dorință există de ambele părți”

Ioana State, mărturii sensibile despre perioada adolescenței: „La 16 ani aveam 110 kilograme. Fetele de vârsta mea aveau iubiți, eu eram fratele lor”

Echipe America Express, proba pentru ultima șansă/ captură video Youtube

Ce echipă a fost eliminată de la America Express și nu a primit bilet către Argentina: „Una dintre cele mai intense experiențe pe care le-am trăit”

Sursă foto: Youtube: Kanal D România

Secretul prin care Dan Bittman a slăbit 7 kilograme fără să facă niciun efort „Mănânc cu pâine, mănânc de toate”

Sursa foto: Vlad Ciurea și Rona Hartner, captură YouTube, colj foto Spectacola

Factorul principal care a declanșat boala de care suferea Rona Hartner. Medicul Vlad Ciurea a transmis avertizări

Sursa foto: Ilinca Vandici, Instagram

Terapia care a ajutat-o pe Ilinca Vandici după divorțul de Andrei Neacșu: "Am curajul să-mi văd rănile, să le accept, să le vindec"

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Greșeala care afectează creierul și pe care vârstinicii o fac adesea. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Atrofie cerebrală”

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Obiceiul banal care duce la AVC. Vlad Ciurea: Este adevărat! Crește tensiunea. Poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitor sau definitivHoroscop DECEMBRIE pentru TOATE zodiile

Descoperă ce aduce decembrie zodiei tale. Astrologul...