Cătălin Botezatu a răbufnit. Cine l-a scos din minți pe creatorul de modă: „Încearcă să nu mă mai copiezi. M-am săturat”
Data actualizării:
Data publicării:
Cătălin Botezatu nu a mai suportat și s-a decis să spună lucrurile pe nume. Invitat, recent, în juriul unui concurs de frumusețe din Capitală, designerul a răbufnit.

Sincer din fire, așa cum ne-a obișnuit, mai ales atunci când vine vorba de modă, Cătălin Botezatu a observat cum colecțiile lui sunt copiate adesea de colegii din domeniu fără nicio jenă.  

Creatorul de modă a criticat vehement obiceiul acestora de a reproduce colecțiile sale și de a se prezenta cu ele la evenimente importante, fără a aduce niciun element original. Pe această cale, el le-a transmis un mesaj public celor care se prezintă drept designeri de modă copiindu-i creațiile.

„Mă enervează că în ultima perioadă mi-am văzut… bine eu nu zic să nu te inspiri, mă bucur, sunt onorat că inspir tineri creatori, dar să copiezi muzica mot a mot, să copiezi o colecție pe care eu am făcut-o anul trecut, tu o faci imediat și culmea, știind că vii cu mine pe același catwalk la un festival. Să vii cu muzica aia, cu colecția aia la fel, bine, la fel nu e, că era ceva rău, rău.

Dar, uite îți dau un exemplu, eu a făcut Animal Instinct, am prezentat la Monaco, la Festivalul de la Monaco, apoi la un festival la Cluj. A venit la acest festival la Cluj cu aceeași linie, toată lumea spunea, dar ce e prezentarea lui Botezatu? Iar pe urmă ca și coafuri niște mizerii pe cap, bineînțeles.

E ok, fă ceva, dar încearcă să nu mai copiezi! Am făcut eu White, colecția aia white dedicată Greciei, a făcut și persoana respectivă niște prostii de flori pe cap. Băi, dacă vrei vino să vorbim, să-ți dau un sfat, dar nu mai face așa ceva și te mai dai și mare când tu nu ești. Tu, de fapt, atârni doar pe la petreceri și pe la evenimente că te cheamă lumea moca. Asta mă enervează cel mai tare”, a dezvăluit Cătălin Botezatu, pentru unica.ro.

„Ăia care mai și copiază, mai stau și cu nasul pe sus și se mai cred și designeri, vai mama lor! M-am săturat”

Creatorul de modă susține că această practică este lipsită de respect și creativitate, aducând prejudicii atât imaginii sale, cât și industriei modei în general. Cătălin Botezatu recunoaște că mereu a fost dispus să își ajute colegii, însă este scos din sărite când la festivaluri îi vede pe cei care îi copiază creațiile că se laudă cu munca lor, în timp ce doar îl imită.

„Oricum, ca să faci modă și să fii Botezatu, și aici nu e niciun fel de modestie, trebuie să te renaști în lup de câteva ori, să-ți sacrifici viața, viața personală, să știi că trebuie să muncești non-stop, și să știi că nu trebuie să vii la o prezentare doar cu o sacoșă de rufe și să te numești designer. Eu când plec la prezentări, plec cu containere întregi în care am de la pantofi până la ultimul accesoriu, plec cu machiaj, cu coafură, plec cu Laurent Tourette care se află în top 10 coafuri ale lumii, cu coafuri speciale, cu tot cu show, îmi realizez singur muzică, regie, coregrafie, tot, tot, asta înseamnă să fii designer!

De aia spus că, da, au de învățat, îi și ajut pentru că am promovat de-a lungul timpului foarte mulți creatori, am avut sub aripa mea și au lucrat la mine, și le-am dat de lucru, și le-am permis în fabricile mele să-și realizeze colecții. Am lansat, repet, mulți creatori pe orbită și i-am ajutat. Chiar și la festivalurile mari eu îmi ajut toți colegii, dar ăia care mai și copiază, mai stau și cu nasul pe sus și se mai cred și designeri, vai mama lor! (…) M-am săturat! Am zis să menajez, dar m-am săturat! Am inspirație pentru o sută de ani și o mie de colecții de aici încolo! Dar dacă vreți să vă ajut, mai bine sunați-mă! (…) Că altfel vă bubui!” a precizat Cătălin Botezatu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel