Cătălin Botezatu a răbufnit. Cine l-a scos din minți pe creatorul de modă: „Încearcă să nu mă mai copiezi. M-am săturat”
Data actualizării:
Data publicării:
Cătălin Botezatu nu a mai suportat și s-a decis să spună lucrurile pe nume. Invitat, recent, în juriul unui concurs de frumusețe din Capitală, designerul a răbufnit.

Sincer din fire, așa cum ne-a obișnuit, mai ales atunci când vine vorba de modă, Cătălin Botezatu a observat cum colecțiile lui sunt copiate adesea de colegii din domeniu fără nicio jenă.  

Creatorul de modă a criticat vehement obiceiul acestora de a reproduce colecțiile sale și de a se prezenta cu ele la evenimente importante, fără a aduce niciun element original. Pe această cale, el le-a transmis un mesaj public celor care se prezintă drept designeri de modă copiindu-i creațiile.

„Mă enervează că în ultima perioadă mi-am văzut… bine eu nu zic să nu te inspiri, mă bucur, sunt onorat că inspir tineri creatori, dar să copiezi muzica mot a mot, să copiezi o colecție pe care eu am făcut-o anul trecut, tu o faci imediat și culmea, știind că vii cu mine pe același catwalk la un festival. Să vii cu muzica aia, cu colecția aia la fel, bine, la fel nu e, că era ceva rău, rău.

Dar, uite îți dau un exemplu, eu a făcut Animal Instinct, am prezentat la Monaco, la Festivalul de la Monaco, apoi la un festival la Cluj. A venit la acest festival la Cluj cu aceeași linie, toată lumea spunea, dar ce e prezentarea lui Botezatu? Iar pe urmă ca și coafuri niște mizerii pe cap, bineînțeles.

E ok, fă ceva, dar încearcă să nu mai copiezi! Am făcut eu White, colecția aia white dedicată Greciei, a făcut și persoana respectivă niște prostii de flori pe cap. Băi, dacă vrei vino să vorbim, să-ți dau un sfat, dar nu mai face așa ceva și te mai dai și mare când tu nu ești. Tu, de fapt, atârni doar pe la petreceri și pe la evenimente că te cheamă lumea moca. Asta mă enervează cel mai tare”, a dezvăluit Cătălin Botezatu, pentru unica.ro.

„Ăia care mai și copiază, mai stau și cu nasul pe sus și se mai cred și designeri, vai mama lor! M-am săturat”

Creatorul de modă susține că această practică este lipsită de respect și creativitate, aducând prejudicii atât imaginii sale, cât și industriei modei în general. Cătălin Botezatu recunoaște că mereu a fost dispus să își ajute colegii, însă este scos din sărite când la festivaluri îi vede pe cei care îi copiază creațiile că se laudă cu munca lor, în timp ce doar îl imită.

„Oricum, ca să faci modă și să fii Botezatu, și aici nu e niciun fel de modestie, trebuie să te renaști în lup de câteva ori, să-ți sacrifici viața, viața personală, să știi că trebuie să muncești non-stop, și să știi că nu trebuie să vii la o prezentare doar cu o sacoșă de rufe și să te numești designer. Eu când plec la prezentări, plec cu containere întregi în care am de la pantofi până la ultimul accesoriu, plec cu machiaj, cu coafură, plec cu Laurent Tourette care se află în top 10 coafuri ale lumii, cu coafuri speciale, cu tot cu show, îmi realizez singur muzică, regie, coregrafie, tot, tot, asta înseamnă să fii designer!

De aia spus că, da, au de învățat, îi și ajut pentru că am promovat de-a lungul timpului foarte mulți creatori, am avut sub aripa mea și au lucrat la mine, și le-am dat de lucru, și le-am permis în fabricile mele să-și realizeze colecții. Am lansat, repet, mulți creatori pe orbită și i-am ajutat. Chiar și la festivalurile mari eu îmi ajut toți colegii, dar ăia care mai și copiază, mai stau și cu nasul pe sus și se mai cred și designeri, vai mama lor! (…) M-am săturat! Am zis să menajez, dar m-am săturat! Am inspirație pentru o sută de ani și o mie de colecții de aici încolo! Dar dacă vreți să vă ajut, mai bine sunați-mă! (…) Că altfel vă bubui!” a precizat Cătălin Botezatu.

 


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Sursa foto: Mihai Voropchevici, facebook

Horoscop cu Mihai Voropchevici. Zodia pentru care începutul primăverii nu va fi unul prietenos

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"

Totul celor mai bine îmbrăcați politicieni/ colaj foto Spectacola/ captură TV

Cel mai tare top al politicienilor - bine și rău îmbrăcați: Ciolacu, Ciucă, Simion și alți lideri. Cine a ieșit pe primul locpixel